Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α», έργο του καταξιωμένου διεθνώς γλύπτη Κωστή Γ...
Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α», έργο του καταξιωμένου διεθνώς γλύπτη Κωστή Γεωργίου, στο νέο πάρκο 22 στρεμμάτων στο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Τροκαντερό, το οποίο ανήκει στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Το έργο εγκαταστάθηκε στο υπέροχο αυτό πάρκο μετά από την έντονη επιθυμία και την σημαντική υποστήριξη του δυναμικού Δημάρχου, Διονύση Χατζηδάκη.
Η τελετή υπήρξε μεγαλειώδης, με μεγάλο πλήθος επισκεπτών που κατέκλυσε κυριολεκτικά το νέο χώρο. Τα εγκαίνια έγιναν από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και από την περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου.
Το έργο «ΧΡΟΝΙΚΟΝ Α» του Κωστή Γεωργίου αποτελεί ένα μνημειακών διαστάσεων σύμπλεγμα ενός ταύρου με τρεις χορευτές που σκαρφαλώνουν στην πλάτη του και έχει μια έμμεση αναφορά στα Αρχαία Ταυροκαθάψια.
Πρόκειται για έργο μοναδικό που θα κοσμεί μόνο τον δήμο Παλαιού Φαλήρου και το νέο πάρκο, καθώς το συγκεκριμένο γλυπτό δεν θα αναπαραχθεί σε άλλα αντίτυπα. Το έργο χυτεύθηκε από το πρωτότυπο σε ορείχαλκο για να επιχρισθεί στη συνέχεια με κόκκινο χρώμα που είναι και το χαρακτηριστικό στοιχείο της δουλειάς των τελευταίων ετών του διεθνούς φήμης γλύπτη. Το έργο είναι χορηγία της LAMDA DEVELOPMENT προς τον δήμο Π. Φαλήρου.
Προσφάτως δε, εγκαταστάθηκαν και τα μνημειακών διαστάσεων γλυπτά του καλλιτέχνη «ANATASIS» και «EQUUS», το ένα στην κεντρική πλατεία της Βούλας και το άλλο στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της Βουλιαγμένης μπροστά στην πλαζ.
Έργα διαστάσεων δεκαπέντε μέτρων έχουν εγκατασταθεί στη Σαγκάη, ακόμη στο νοσοκομείο SAINΤ ELIZABETH HOSPITAL στις Βρυξέλλες καθώς και σε δημόσιους χώρους στην Κίνα.
Ο Κωστής Γεωργίου εκθέτει στα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης, Κίνας, Ιαπωνίας, κλπ. Πρόσφατα η αναδρομική του έκθεση που ξεκίνησε από το διάσημο μουσείο «ΣΟΥΤΣΧΟΥ» στην Κίνα μεταφέρθηκε στο μουσείο «ΣΑΑΝΞΙ» και σε άλλα μουσεία της Κίνας και ταξίδεψε στη συνέχεια στο Σικάγο, στις Βρυξέλλες (στο Μουσείο UCCLE), στη Γαλλία (στο MUSEEE D’ ANGLET) για να καταλήξει τελικά στο μουσείο Μπενάκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση