Τέσσερα χρόνια έρευνας, μελέτης και δουλειάς, διακόσιοι άνθρωποι, δύο διαφορετικές πόλεις (Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη) και πολύ αγάπη ...
Τέσσερα χρόνια έρευνας, μελέτης και δουλειάς, διακόσιοι άνθρωποι, δύο διαφορετικές πόλεις (Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη) και πολύ αγάπη για την ελληνική ιστορία χρειάστηκαν για να γυριστεί η νέα ταινία για την επανάσταση του 1821 που βγήκε πρόσφατα στους κινηματογράφους, 46 χρόνια μετά τον «Παπαφλέσσα».
Το φιλμ «Έξοδος 1826» περιγράφει την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826.
Σύμφωνα με το STAR, όλα ξεκίνησαν περίπου πριν 4 χρόνια, όταν ο σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας, διαβάζοντας για την επανάσταση του 1821, συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την ιστορία των… Παιδιών της Σαμαρίνας, και θέλησε να κατανοήσει ιδιαίτερα τον στίχο του δημοτικού τραγουδιού «Παιδιά της Σαμαρίνας, μωρέ παιδιά καημένα».
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα για να πάρει κι άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι, συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον σώμα, στη ντάπια (ταμπούρωμα) του στρατηγού Μακρή. Έτσι, με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου, Ηλία Μανάκα κι άλλους 25 άντρες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους. Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους, μέσα από τα βουνά. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες στο χωριό προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου, την πραγματική αιτία της ξαφνικής φυγής των αντρών τους. Ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος Φρούραρχος της Άρτας Ν. Σερβάν ετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση