Τον Σκωτσέζο μηχανικό και εφευρέτη, Σερ Σάντνφορντ Φλέμινγκ , τιμά στο σημερινό της doodle η google . O Σάντφορντ Φλέμινγκ γεννήθηκ...
Τον Σκωτσέζο μηχανικό και εφευρέτη, Σερ Σάντνφορντ Φλέμινγκ, τιμά στο σημερινό της doodle η google.
O Σάντφορντ Φλέμινγκ γεννήθηκε σαν σήμερα στις 7 Ιανουαρίου 1827 και πέθανε 22 Ιουλίου 1915.
Ο Φλέμινγκ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκωτία και αργότερα μετανάστευσε στην αποικία του Καναδά σε ηλικία 18 ετών.
Ο διαχωρισμός της γης σε ζώνες έργο του Σάντφορντ Φλέμινγκ
Ο διαχωρισμός της γης σε ζώνες πρότυπου χρόνου ήταν πρόταση του Σάντφορντ Φλέμινγκ. Ο Φλέμινγκ σχεδίασε το πρώτο γραμματόσημο, του Καναδά, άφησε ένα τεράστιο αριθμό τοπογραφικών μελετών και χαρτογραφήσεων, σχεδίασε σημαντικότατο μέρος των σιδηροδρομικών γραμμών της Intercolonial Railway και της Canadian Pacific Railway, και ήταν ιδρυτικό μέλος της Βασιλικής εταιρείας του Καναδά και ιδρυτής του Βασιλικού Καναδικού Ινστιτούτου, επιστημονικού οργανισμού στο Τορόντο.
Σάντφορντ Φλέμινγκ: Εφηύρε την παγκόσμια ώρα
Έχοντας χάσει το τρένο 1876 στην Ιρλανδία , επειδή το τυπωμένο πρόγραμμα έγραφε μ.μ. αντί π.μ., ο Σάντφορντ Φλέμινγκ πρότεινε μια ενιαία 24ωρη μέτρηση του χρόνου, για ολόκληρο τον κόσμο, με αναφορά στο κέντρο της Γης, που δεν συνδέονταν με οποιαδήποτε μεσημβρινό της επιφάνειας της γης.
Σε συνάντηση του Royal Canadian Institute, στις 8 Φεβρουαρίου 1879, που συνδέεται με την αντι-μεσημβρινό του Greenwich (τώρα 180°) ο Σάντφορντ Φλέμινγκ πρότεινε ότι να χρησιμοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο πρότυπες ζώνες ώρας οι οποίες όμως θα εξαρτώταν από την ενιαία παγκόσμια ώρα, την οποία ονόμασε Κοσμικό Χρόνο. Ο Φλέμινγκ συνέχισε να προωθεί το σύστημα αυτό σε μεγάλα διεθνή συνέδρια συμπεριλαμβανομένου της Διεθνούς Διάσκεψης Μεσημβρινού του 1884. Αυτό το συνέδριο αποδέχθηκε μια διαφορετική εκδοχή της Παγκόσμιας Ώρας, αλλά αρνήθηκε να δεχτεί τις ζώνες, δηλώνοντας ότι ήταν ένα τοπικό ζήτημα έξω από την αρμοδιότητά του. Παρ' όλα αυτά, από το 1929, όλες τις σημαντικές χώρες στον κόσμο, είχαν δεχθεί ζώνες ώρας.
Τα επιτεύγματά του Σάντνφορντ Φλέμινγκ ήταν γνωστά σε όλο τον κόσμο, και το 1897 έγινε ιππότης από τη Βασίλισσα Βικτόρια. Ήταν τέκτων.
Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Σάντφορντ Φλέμινγκ αποτραβήχτηκε στο σπίτι του στο Χάλιφαξ, το οποίο αργότερα κληροδότησε μαζί με τα 95 στρέμματα που του άνηκαν στην πόλη, που τώρα είναι γνωστό ως Πάρκο Σερ Σάντφορντ Φλέμινγκ (Πάρκο Dingle). Επίσης, είχε ένα σπίτι στην Οτάβα, και θάφτηκε εκεί, στο Νεκροταφείο Beechwood Νεκροταφείο.
Κληρονομιά του Σάντφορντ Φλέμινγκ
Η πόλη του Φλέμινγκ, Saskatchewan (που βρίσκεται στο Canadian Pacific Railway) ονομάστηκε προς τιμήν του, το 1882.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση