Την ανάγκη να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα στο θέμα της Θράκης και να απαντήσει η Ελλάδα με πρακτικούς τρόπους στην «επιπόλαια νεο-οθωμα...
Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην περιοδεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης και σημείωσε ότι ορθώς έκανε αυτή την επίσκεψη, αλλά παρατήρησε πως δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει στα βασικά αιτήματα.
«Ο κ. Τσίπρας ορθώς, κατά τη γνώμη μου, έκανε περιοδεία στη Θράκη και ορθώς από εκεί επέλεξε να απαντήσει στον Ταγίπ Ερντογάν. Το λάθος αυτής της περιοδείας ήταν ότι δεν ήρθε προετοιμασμένος να απαντήσει στα βασικά αιτήματα» είπε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε:
«Εγώ περίμενα από τον Έλληνα πρωθυπουργό όχι απλά να μοιράσει δορυφορικά πιάτα στους μουσουλμάνους. Αυτό, θυμίζω, ότι η Τουρκία το έκανε πριν από 15 χρόνια. Περίμενα να ενισχύσει τον προϋπολογισμό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, να πληρώσει στις βιομηχανίες τα 260 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία οφείλει από το 2010, να αποκαταστήσει τη σχέση των παλιννοστούντων Ποντίων με τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, να κάνει κάτι συγκεκριμένο το οποίο θα δημιουργήσει μια δυναμική ανάπτυξης και θα αποκαταστήσει τη δημογραφική ισορροπία της περιοχής. Διότι αυτή τη στιγμή η Θράκη πλήττεται, κυρίως στους νέους πληθυσμούς, από την ανεργία και την ανέχεια. Φεύγουν νέοι επιστήμονες στο εξωτερικό, πολλαπλασιάζονται οι μουσουλμάνοι οι οποίοι έχουν μια "υπόγεια" θα έλεγα στήριξη από τη γείτονα -όχι όλοι- αυτοί οι οποίοι ανήκουν στο δίκτυο χειραγώγησης, αν θέλετε, των τουρκικών μηχανισμών, αλλά αυτό δημιουργεί μια ανισορροπία που ανοίγει ορέξεις στον κ. Ερντογάν να βγάζει όλη αυτή την επιπόλαια νεο-οθωμανική αλαζονεία. Πρέπει η Ελλάδα να απαντήσει με πρακτικούς τρόπους. Και ο πιο σωστός τρόπος για να απαντήσει, είναι να συνεννοηθούν τα κόμματα μεταξύ τους και επιτέλους σε κάτι να ενωθούν. Και η Θράκη ενδείκνυται για να ενώσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».
Πρότεινε τη χάραξη ενός εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για τη Θράκη και υπογράμμισε: «Η πολιτεία θα πρέπει να ξεπεράσει και την αδιαφορία της και τη μη ενημέρωσή της και τα μικροκομματικά πάθη και τους εγωισμούς τους προσωπικούς και να δημιουργηθεί μια διακομματική επιτροπή, η οποία θα χαράξει έναν εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό για την περιοχή της Θράκης. Έναν σχεδιασμό ο οποίος θα αξιοποιεί το γεγονός ότι η περιοχή αυτή είναι κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου, είναι θα έλεγα η γέφυρα, η έξοδος της Ελλάδας και της Ευρώπης προς νέες αγορές, είναι ενεργειακός κόμβος, με την έννοια ότι από εκεί διέρχεται ο νότιος αγωγός, σήμερα ο TAP, ο παλιός αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας-Τουρκίας, έχει το τρίτο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο, στο θρακικό πέλαγος γίνεται εξόρυξη υδρογονανθράκων, κατά τη γνώμη μου είναι ο τρίτος παραγωγικός κάμπος, έχει το τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο, που θα μπορούσε να την καταστήσει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Γενικώς έχει τα προσόντα η Θράκη, από πύλη της Ευρώπης να μεταβληθεί σε γέφυρα συνεργασίας με νέες αγορές».
Ο κ. Στυλιανίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της έχει πολλαπλασιάσει τα βάρη, που πέφτουν πάνω στους Έλληνες πολίτες. «Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να αρχίσει επί της ουσίας η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους» είπε και συνέχισε: «Δεν ξέρω πόσο ισχυρά είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που με ενοχλεί όλα αυτά τα χρόνια είναι να ακούω συνέχεια τον όρο μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, χωρίς κανένας να προσδιορίζει με σαφήνεια, με ακρίβεια το τι ακριβώς θα πρέπει να αλλάξει, ποιο όφελος θα επέλθει και πώς θα διανεμηθεί το όφελος αυτό με τη μορφή ευκαιρίας σε όλους τους Έλληνες, αλλά και την ίδια τη χώρα.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην ανάκαμψη. Γι αυτό, όχι η ΝΔ, αλλά ο ελληνικός λαός ζητάει να γίνει πολιτική αλλαγή, να λυθεί το θέμα της δυσαρμονίας που υπάρχει ανάμεσα στους κυβερνώντες και την κοινωνία, ζητάει μια φρέσκια αντίληψη στη διοίκηση των πραγμάτων και στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ζητάει, βεβαίως, στοχευμένες πολιτικές που θα του δώσουν αυτές τις δυνατότητες».
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση