GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας – Ολάντ: Επιβεβλημένη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους

Επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλο...


Επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους, τόνισαν από κοινού Αλέξης Τσίπρας και Φρανσουά Ολαντ, στην 40λεπτη διμερή συνάντηση τους στο Άμπου Ντάμπι, στο περιθώριο της «Διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων».
Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης και του χρέους, καθώς επίσης και το θέμα των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με χώρες του Περσικού Κόλπου, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και το προσφυγικό, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η σημασία του για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και, σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με χώρες του Περσικού Κόλπου.
Επίσης, συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.
Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

3 σχόλια

  1. Είναι κακό να παραποιούμε την Ιστορία ΠΌΤΕ ΜΑ ΠΌΤΕ ο Φιντέλ δεν υπήρξε Επαναστάτης....Η Επανάσταση πέτυχε στην Κούβα από έναν ασθματικό ιατρό τον Αργεντινό τον Ερνέστο Γκεβάρα και τον Καμίλο που χάθηκε με ένα μικρο αεροπλάνο στην αρχή της απελευθέρωσης....

    Ο ΤΣΕ (((που στα Κουβάνοαργεντίνικα ΤΣΕ θα πει ΕΕ ΕΣΎ ))διότι δεν ήξεραν να πουν το όνομα του μεγάλου Κομαντάντε Ερνέστο ΤΣΕ Γκεβάρα ο όποιος ως υπουργός βιομηχανίας της Κούβας τα είχε βάλει με την γραφειοκρατία και τον τότε υπουργό οικονομίας του Φιντέλ Ρεγίνο Μπότι...Ενω για τον ΤΣΕ οι νόρμες παραγωγής έβαζαν ένα όριο στην υπερπαραγωγή ενός είδους και της επιστήμης ...Οι θιασώτες του σοβιετικού μοντέλου πίστευαν σε παραγωγές που παρήγαγαν παρόμοια πράγματα..

    Τους έλεγε ο μεγάλος ΤΣΕ:Το να πιστεύει κανείς ότι ο σοσιαλισμός θα επιτευχθεί χωρίς προσωπικές θυσίες, εν μέσω της αντίδρασης των καπιταλιστών ΕΊΝΑΙ ΣΚΈΤΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙ ΕΊΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ......ήθελε τα προϊόντα πρώτης ανάγκης,διατροφής , ηλεκτρικό, νερό φάρμακα κ.τ.λ και πάρα πολύ φτηνά και πάρα πολύ ακριβά τα είδη πολυτελείας.....

    ΣΑΝ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΈΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΆ ΤΗΛΕΦΩΝΆ ΣΤΟ 24% ΦΠΑ.....

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕ ΟΙ ΕΔΩ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 10.000 ΚΑΙ 20.000 ΧΙΛΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ...ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΕΑ 500 ευρώ

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ….ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αν λοιπόν δεν υπήρχε Μνημόνιο, δικαιούται κανείς να πει, με μετριοπαθείς μάλιστα υπολογισμούς, ότι μέχρι σήμερα στο δημόσιο χρέος του 2009 (298 δισ.) θα είχαν προστεθεί καμία 30αριά δισ. ως έλλειμμα το 2010, καμία 30αριά δισ. το 2011, καμία 30αριά δισ. το 2012 και καμιά 15αρια δισ. μέχρι φέτος τον Ιούνιο.
    Με λίγα λόγια, χωρίς Μνημόνιο και μέτρα, το κοντέρ του δημοσίου χρέους δεν θα έγραφε σήμερα 321 δις, αλλά πάνω από 400 δισ.
    Αν συνεχιζόταν δηλαδή ο εγκληματικός ρυθμός ελλειμμάτων της κυβέρνησης Καραμανλή και δεν υπήρχε κυβέρνηση Παπανδρέου να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις και μετά να πετύχει την διαγραφή χρέους, το χρέος σήμερα δεν θα ήταν 321 δισ. αλλά πάνω από 400.
    Αυτά, απλά και μπακαλίστικα, για όσους λένε ότι οι κόποι πάνε χαμένοι αφού το χρέος αυξάνεται. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τίποτα και δεν έχουν καταλάβει πόσο θα ήταν το χρέος σήμερα, πόσο ιλιγγιωδώς περισσότερο θα αυξανόταν, αν δεν κάναμε τίποτα.
    Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι όλα αυτά, πόσα δισ. χειρότερο δηλαδή θα ήταν το χρέος χωρίς Μνημόνιο, δεν έχουν καμία σημασία.
    Είναι τελείως υποθετικά. Αφού ήδη με το χρέος και το έλλειμμα και την ύφεση του 2009 επί Καραμανλή, όταν αποκαλύφθηκαν, σταμάτησαν όλοι να δανείζουν την Ελλάδα ή δάνειζαν με απαγορευτικά - ληστρικά επιτόκια.
    Επομένως, αν δεν είχε στηθεί με διπλωματικό μαραθώνιο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης για να δανειστεί η Ελλάδα και δεν υπογραφόταν το Μνημόνιο, το χρέος θα είχε εξαφανίσει τη χώρα από το Μάιο του 2010.
    Και ελάχιστοι θα ασχολούνταν με το πόσο είναι το χρέος σήμερα. Γιατί, θα είχαμε τελειώσει όλοι τότε μέσα σε μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.
    Τελικά πάλι ο Παπανδρέου ..φταίει που γλιτώσαμε 80 δις ευρώ και επί πλέον δεν πτωχεύσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *