Την παράταση του ορίου ηλικίας για τους ανώτατους δικαστικούς, συζήτησαν οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας κατά την πρόσφα...
Καθώς υπάρχει ρητή συνταγματική απαγόρευση, που ορίζει ότι οι δικαστικοί συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στα 67, το όριο ηλικίας μπορεί να αλλάξει μόνο με νόμο.
Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ενημερώνοντας δεκάδες εφέτες και προέδρους εφετών, μετά την συνάντηση της ηγεσίας της δικαιοσύνης με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη, τους είπε οτι το θέμα συζητήθηκε και οτι η θέση του κ. Τσίπρα ήταν πολύ θετική.
Σε περίπτωση πάντως που υπάρξει τέτοια νομοθετική ρύθμιση, παραμένουν στις θέσεις τους όλοι οι επικεφαλής των δικαστηρίων της χώρας. Συγκεκριμένα, παραμένει η κ. Θάνου που με τα σημερινά δεδομένα συνταξιοδοτείται τον Ιουνίου του 2017, ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικ. Σακελλαρίου που συνταξιοδοτείται σε ένα και πλέον χρόνο, ενώ το μέτρο θα αφορά και στο σύνολο των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών.
Όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, το θέμα ετέθη στον κ. Τσίπρα από τους ίδιους τους Προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων (που ενημερώθηκαν και για μισθολογικά θέματα) ως αίτημα πολλών δικαστικών.
Σημειώνεται οτι στο εξωτερικό και ειδικώς στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, οι δικαστές δεν έχουν όριο ηλικίας ενώ στη χώρα μας το όριο των 67 ετών που ορίζει το Σύνταγμα έχει τεθεί για προστασία των δικαστών, ώστε να μην μπορεί κάποιος να τους διώξει νωρίτερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση