Την υποχρεωτική εργασία για πρόσφυγες, παρά το γεγονός πως τέτοιες αιτιάσεις αντιβαίνουν στον αυστριακό «νόμο περί απαγόρευσης της κατα...
Στη συνέντευξή του, ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας υποστηρίζει την «υποχρεωτική εργασία για εκείνους που δικαιούνται χορήγησης ασύλου και δεν έχουν πιθανότητες στην αγορά εργασίας», ενώ ζητά ταυτόχρονα να υπάρξει επειγόντως λήψη μέτρων στο ζήτημα της μετανάστευσης.
Όπως διατείνεται, σε μία χώρα στην οποία οι μετανάστες έχουν από την πρώτη ημέρα δικαίωμα στις κοινωνικές παροχές, πρέπει να γίνεται αυστηρή ρύθμιση της μετανάστευσης, επιτρέποντας την είσοδο στη χώρα στοχευμένα μόνον σε ανθρώπους με εξειδίκευση και αποκλείοντας, κατά το δυνατόν, τη μετανάστευση της φτώχειας, ενώ η εναλλακτική επιλογή σε αυτό είναι «μία χώρα με περιορισμένο κοινωνικό σύστημα για μετανάστες, οπότε θα είναι εύκολο να είναι ανοικτή».
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος επικρίνεται ότι με την ιδιαίτερα σκληρή στάση του στο προσφυγικό συναγωνίζεται το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, ενώ επανειλημμένα είναι εμφανής η εμπάθειά του απέναντι στην Ελλάδα στο ίδιο θέμα, εκτιμά στη συνέντευξή του ως «εξαιρετικά υψηλό» το ανώτατο όριο των 37.500 αιτήσεων ασύλου για το 2016 που είχε αποφασίσει ομόφωνα στις αρχές της χρονιάς η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος.
Ο ίδιος εξηγεί την απόφαση αυτή για το, κατά τη γνώμη του, «εξαιρετικά υψηλό» όριο των 37.500, με το γεγονός ότι την τελευταία χρονιά (2015) είχαν έλθει στην Αυστρία 90.000 αιτούντες άσυλο, ενώ, όπως επισημαίνει, τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 10.000 έως 15.000, «που κανείς δεν αμφισβητούσε πως και αυτός ο αριθμός ήταν πολύ υψηλός».
Την ίδια στιγμή, που ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας παραθέτει αυτές τις επικρινόμενες επανειλημμένα ως «ακραίες» θέσεις του στο προσφυγικό, αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί επίσης στο νέο τεύχος του περιοδικού «Προφίλ», διαπιστώνει πως τα τρία τέταρτα των Αυστριακών θεωρούν τη χώρα τους «χώρα μετανάστευσης», με το 33% να απαντούν πως αυτό ισχύει «τελείως σίγουρα» και το 43% να εκτιμούν πως «μάλλον» ισχύει, ενώ σε ποσοστό μόλις 8% είναι της γνώμης πως «απολύτως σίγουρα η Αυστρία δεν είναι χώρα μετανάστευσης», και 14% πως «μάλλον δεν είναι χώρα μετανάστευσης».
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση