Η ελληνική οικονομία “αποδίδει καλά” και είναι ώρα οι Ευρωπαίοι δανειστές “να δεσμευτούν ρεαλιστικά στην ελάφρυνση του χρέους” και να τ...
Κατά τον ίδιο, “το πιο σημαντικό πράγμα” είναι οι χώρες της Ευρωζώνης να πραγματοποιήσουν τις δεσμεύσεις που έκαναν τον Νοέμβριο του 2012 για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό θα οδηγούσε σε μία μετριοπαθή αναδιάρθρωση του χρέους, που θα περιελάμβανε πιθανόν μία παράταση των ωριμάνσεων των δανείων της Ελλάδας.
Μία τέτοια κίνηση θα ήταν “δίκαια”, τονίζει, καθώς η ελληνική οικονομία έχει υποστεί “τεράστια αναδιάρθρωση” από το 2009, έχει καταφέρει μεγάλα επιτεύγματα και τώρα επιστρέφει στην κανονικότητα. Εξηγεί μάλιστα ότι θα ήταν καλύτερο για τους δανειστές να μειώσουν τις απαιτήσεις τους για λιτότητα στον ελληνικό προϋπολογισμό, καθώς αυτό θα βοηθούσε στην ενίσχυση της ανάπτυξης.
Αναφορικά με τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά πως είναι εφικτοί, αλλά “πολύ φιλόδοξοι”, προσθέτοντας πως μία μείωση του στόχου “θα είναι καλύτερη για την ανάπτυξη” και θα μπορούσε να μειώσει τη φορολόγηση, σε ένα πρόγραμμα που είναι “υπερβολικά βεβαρημένο με φόρους”.
Αναφέρεται επίσης στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, διαμηνύοντας ότι τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι πιο αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις, αν και, όπως σημείωσε, δε συμφωνούν με αυτό όλοι οι υπουργοί.
Αν και η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ευχάριστη και οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι εύκολες, “φαίνεται πως η επίδραση στην οικονομία του ευρώ θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που αρχικά αναμενόταν”, εκτιμά εξάλλου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για το Brexit.
Αλήτες παιδάκι μου.Θέλουν να ελέγχξουν φορολογικά και τις γυναίκες μερικών, αλλά το ξεχνάνε, πάντα.
ΑπάντησηΔιαγραφή