GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

AYTH είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ για ισχυρή και ενωμένη κεντροαριστερά...

Harris Kodopoulos μαζί με Penny Marangos .    Ολοι, νομίζω, το νοιώθουμε. Πόσο λείπει, αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα και τους έλ...

 Ολοι, νομίζω, το νοιώθουμε.
Πόσο λείπει, αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα και τους έλληνες, μιά ισχυρή και ενωμένη κεντροαριστερά.
Που θα βάλει στο περιθώριο την πολιτική "σαβούρα" που μας έχει καθήσει στο σβέρκο.
Αριστεροακροδεξιά αλητεία.
Ας το πάρουμε απόφαση, όσοι ανήκουμε σε αυτό τον χώρο.
Νέο Ανδρέα Παπανδρέου δεν πρόκειται να βρούμε.
Ο Ανδρέας ήταν ένας και μοναδικός.
Κατάφερε αυτό που ονειρευόμαστε όλοι.
Να μας ενώσει.
Ας κάνουμε το αυτονόητο.
Αυτό που μας άφησε παρακαταθήκη.
Οπως κάνουν όλα τα οργανωμένα ευρωπαϊκά κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας.
Ας βρεθούμε, πρώτα, όλοι μαζί.
Ας δημιουργήσουμε ένα κοινό πρόγραμμα δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας.
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.
Και ας πάμε σε ανοικτή δημοκρατική ψηφοφορία όπως κάναμε στο παρελθόν.
Με τους 1.000.000 έλληνες στις κάλπες.
Ας βγούνε μπροστάρηδες 3-4 ΝΕΟΙ υποψήφιοι.
Και ας επιλέξουμε τον καλύτερο.
Που θα μας οδηγήσει εμπρός.
Τα λέω πολύ απλά
Ισως να μην μπορώ να μπω στο μυαλό της Φώφης, του Γιώργου, του Βαγγέλη, του Κώστα, της Αννας, του Σταύρου και του Θανάση.
Ούτε να κατανοήσω πως μπορεί να υπάρχει πολιτικός αμοραλισμός μπροστά στο κοινό καλό της δημοκρατικής παράταξης.
Μα νομίζω πως μόνο αυτή είναι η λύση.
Που θα διώξει τους εφιάλτες που μας έχουν ζώσει και δεν λένε να μας αφήσουν.

5 σχόλια

  1. ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    =======================================
    Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ , Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

    Πως και γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου, έπεισε την Ευρώπη και το ΔΝΤ ,ότι η Ελλάδα ‘’δικαιούται’’ οικονομικής βοήθειας και μιας σημαντικής μείωσης χρέους, για να μπορέσει να ‘’σταθεί στα πόδια της’’, αφού οι μέχρι τότε προσπάθειες , και ειδικά το 2010, αποδεικνύουν , ότι ΑΞΙΖΕΙ να ‘’επιβραβευθεί’’ μια τόσο επιτυχημένη προσπάθεια?
    Γίνεται συνείδηση σε όλο τον κόσμο, καθημερινά, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα , αξιοπιστία και η εργατικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.
    Φίλοι , γνωστοί και αντίπαλοι, παρακολουθούν με θαυμασμό και ζήλεια, την εκτίμηση που τρέφουν όλοι στο πρόσωπο του πιο ΕΝΤΙΜΟΥ Έλληνα πρωθυπουργού.
    *Οι τιτάνιες προσπάθειές του για την ΑΡΣΗ της ρήτρας της ΜΗ αλληλεγγύης των μελών της ΕΕ με άλλα μέλη που είχαν δημοσιονομικά προβλήματα,
    *ο αγώνας του να πείσει τους Ευρωπαίους για την τραγική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, αλλά και για την αδάμαστη θέληση και αποφασιστικότητα να μην ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ, απέδειξε σε όλους μας την τύχη και την τιμή να έχουμε αυτόν τον πολιτικό και άνθρωπο, που διδάσκει πολιτική εντιμότητα.

    *Η μείωση χρέους λοιπόν, είναι το λογικό και φυσικό αποτέλεσμα μιας εθνικής –κυβερνητικής προσπάθειας για διαρθρωτικές αλλαγές, νόμους και γενικότερα τα πρώτα ΕΠΙΤΥΧΗ αποτελέσματα!!! που οριοθετούν ένα ευοίωνο και ελπιδοφόρο αύριο, για όλες τις χώρες που έφθασαν στο σκαλοπάτι της χρεοκοπίας.
    *Η μείωση του χρέους εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
    *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
    *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου,
    *απετέλεσαν οι νόμοι,
    *οι διαρθρωτικές αλλαγές ,
    * τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.2 δις ευρώ, σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες,
    * η διαύγεια,
    *η φοροδοτική ισότητα,
    *η άρση του τραπεζικού απορρήτου,
    *ο οικονομικός εισαγγελέας,
    *οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.
    *Ναι ! αυτόν το νόμο, που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
    *Αλλά πάνω από όλα η μείωση του ελλείμματος κατά 40% τον πρώτο χρόνο, η αναδιάρθρωση του εμπορικού ισοζυγίου, η ‘’δημιουργία’’ αίθουσας ‘’VIP’’στον Κορυδαλλό για ΟΛΟΥΣ !!! τους μεγαλοφοροφυγάδες.

    Λέει η Μέρκελ κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα:
    [[Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012
    ==========================
    Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Angela Merkel. Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και της κ. Merkel:
    (…)Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, θα συνεχιστεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να δείξουμε πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε και πόσο γρήγοροι μπορεί να είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης και πως θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί.
    Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. *Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα.
    *Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο.]]

    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ==========================================
    «Δεν υπάρχει άλλη λύση μέχρι στιγμής»
    ‘’Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε χρήματα σε κανέναν’’
    Το μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα: Βρείτε τα με τους δανειστές σας
    Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για τους νέους όρους των δανειακών πληρωμών και να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS Σεργκέι Στορτσάκ.
    Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, ο κ. Στορτσάκ είπε επιλέξει: «Εκτός από τις προσπάθειες να βρει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη λύση (για την Ελλάδα). Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η συνέχιση εκείνων των δομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέπτυξαν οι Αρχές της Ελλάδας και κατά την υλοποίηση των οποίων βασίζονται στους πολίτες της χώρας».
    Κατά τη γνώμη του Ρώσου αξιωματούχου, η απώλεια της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την πλευρά των φορολογουμένων πολιτών θα σημάνει την αποτυχία των δομικών μεταρρυθμίσεων.

    ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑΣΜΑΤΑ !!!
    ===============================
    ΠΟΙΟΙ (?) συνέβαλαν τα ΜΕΓΙΣΤΑ στην ανατροπή του νομίμου πρωθυπουργού
    με κατασκευασμένες ‘’αλήθειες’’ τύπου..καΜένου εντελώς
    Ο κ B Κόκκινος ζητά την ποινική δίωξη Παπανδρέου γιατί
    δεν ‘’δέχτηκε’’ τα 20 ΔΙΣ. από τον..ΠΟΥΤΙΝ !!!
    Την ποινική δίωξη Παπανδρέου ζητά ο Βασίλης Κόκκινος
    Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα "Αξία". Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν... την άσκηση ποινικής δίωξης!
    Μέχρι και ο Βασίλης Κόκκινος,
    ναι, ναι, ο Βασίλης Κόκκινος, ο ταυτισμένος δικαστής με το «βρώμικο 89», ο άνθρωπος που επέλεξε ο Μητσοτάκης να δικάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ζητά να παραπεμφεί σε δίκη ο σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και εμμέσως πλην σαφώς να πάει στο ικρίωμα, έχοντας βέβαια εκ των προτέρων διαμορφωμένη άποψη, όπως άλλωστε το 1991 ήταν πεπεισμένος ότι ο Ανδρέας έπαιρνε τα χιλιάρικα του Κοσκωτά μέσα σε κούτες από πάμπερς που του πήγαινε ο Μαμανέας και ο Σκορδούλης. Και τις αναρτήσεις αυτές του Κόκκινου είναι εξίσου εκπληκτικό ότι τις κάνουν «like» στο facebook και τις αναρτούν στις σελίδες τους αριστεροί και κομμου.νιστεςστές. Εντάξει για εκείνους που δεν έχουν κοινωνική συνείδηση, αντιλαμβάνομαι όσους δεν έχουν μαρξιστική παιδεία και αναλυτική σκέψη, αλλά κομμου.νιστες στές να κάνουν «like» στον Κόκκινο πάει πολύ.
    ΥΓ.
    Σήμερα έχει τον αντρισμό να ζητήσει συγγνώμη, για το κακό που έκανε στην πατρίδα μας??

    ΝΜαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Πόσο αλήθεια έχουμε μετανιώσει όλοι σήμερα ?
    Γράφει ο Ν Βράχος.(20.10.13)
    Τώρα, που η θαμπάδα του πρωτόγνωρου φόβου, της απορίας και της οργής πέρασε, σήμερα νομίζω, μπορούμε να κοιτάξουμε τον καθρέφτη λοξά και να μονολογήσουμε:
    ΣΗΜΕΡΑ είμαστε όλοι σχεδόν οι Έλληνες φιλομνημονιακοί, δηλαδή αναγνωρίσαμε τελικά, ότι είχε δίκιο ο πρωθυπουργός το 2010, και αν δεν τον ανατρέπαμε, θα είχαμε μπεί στο δρόμο για μια νέα Ελλάδα με μέλλον και όραμα.
    Πόσο αλήθεια έχουμε μετανιώσει όλοι σήμερα ?
    ‘’ Πόσο βιαστήκαμε να καταδικάσουμε, ανθρώπους και να απορρίψουμε πολιτικές , τις οποίες σχεδόν δεν είχαμε αντιληφθεί, τις οποίες δεν γνωρίζαμε. Πόσο εύκολα αρπάξαμε το κοντάρι με τη σημαία της ‘’αντιδραστικής ευκαιρίας’’ και βγήκαμε στους δρόμους φωνάζοντας : [[ Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή]] ! Πόσο άγνωστα και τρομακτικά κενά του ‘’αύριο’’ συγκρούστηκαν με μανία και αγριότητα με την παθογένεια του χθές και τα..’’φυστίκια’’ Αιγίνης, της καθημερινής μας ασχολίας και προβληματισμού;’’
    *Πόσο δύσκολο είναι πια σήμερα, να ξεχάσουμε τους εφιάλτες και τους υβριστές εκείνης της περιόδου, αυτούς που χωρίς δισταγμό σήκωσαν την σημαία του ‘’οργισμένου αγωνιστή της δωροληψίας’’;
    *Τι έκαναν όλοι αυτοί που ποδηγέτησαν ‘’το πλήθος’’ και μετρούσαν μόνο ..αυτοκτονίες και …εχθρούς, που ζητούσαν και έψαχναν για αιμοδότες οπαδούς της άρνησης και της ισοπέδωσης, των ανεξόφλητων ακόμη περιουσιών μας; Τι έκαναν και γιατί, όλοι αυτοί που οδήγησαν το λαό στην απόγνωση και την οικονομία στην αποτελμάτωση;
    * Τότε που η Ελλάδα αγωνιζόταν για την ύπαρξή της, την εθνική της αξιοπρέπεια, και έλεγε ένα δεύτερο ΟΧΙ στις γερμανογαλλικές απαιτήσεις και ευτελισμούς, ένα όχι για την κοινωνική απαλλοτρίωση και γενοκτονία του λαού μας.
    *Τότε που ένας, ΜΟΝΟΣ του, μάχονταν μέσα κι έξω κι όλοι του τραβούσαν το..χαλί!
    *Τότε που ζητούσαμε χρήματα για να μη πτωχεύσουμε, αφού μας έκρυψαν οι λιποτάκτες την αλήθεια και οι άλλοι που έφυγαν και άλλοι που κυβερνούν σήμερα!!!
    *Τότε που έπρεπε σε δύο μήνες να βρούμε 30 Δις Ευρώ και κανείς δεν μας έδινε.
    *Τότε που οι βρικόλακες της Ευρώπης «έμπαιναν» στην Ελλάδα από τις κερκόπορτες των αθλίων, μα και αιώνιων εφιαλτών της πατρίδας μας.
    *Τώρα ξέρουμε όλοι την αλήθεια, ανεξάρτητα αν το αποδεχόμαστε δημόσια ή κατ΄ιδίαν. Ξέρουμε ότι σήμερα υπάρχουμε σαν κράτος, υπάρχουν μισθοί συντάξεις έξοδα γιατί την δύσκολη στιγμή βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να θυσιαστεί για την Ελλάδα.
    Άραγε, γιατί τόσο εύκολα συνεχίζουμε να πέφτουμε θύματα , μιας παρορμητικής άγνοιας, μιας εύκολης αντίδρασης, μιας μοναδικής σχεδόν μετεμφυλιακής αντεκδίκησης;
    *Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η πορεία της χώρας μας βρίσκεται στη πιο δύσκολη καμπή της , έτσι όπως την οδήγησαν ανίδεοι καπετάνιοι με παμφάγους ναύτες της αρπαχτής. Σήμερα πρέπει να προσέξουμε τα επόμενα βήματά μας και να τιμωρήσουμε εκείνους που είτε εκούσια είτε και συνειδητά μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.
    *Αυτούς βρίσκονται στις ΚΛΕΜΕΝΕΣ πολυθρόνες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αυτούς που δύο χρόνια συμπεριφέρθηκαν σαν βάνδαλοι καταστροφείς στην οικονομία μας και στη δημόσια διοίκηση, με μόνο στόχο την αποτυχία του Γιώργου Παπανδρέου.
    Σήμερα, από ‘’κλεμμένες’’ θέσεις ζητάνε την υποστήριξή μας, την κατανόησή μας, την επιδοκιμασία μας και τελικά την ψήφο μας.
    * Δεν είναι εγκληματική ΑΝΑΙΔΕΙΑ και ΘΡΑΣΟΣ του Σαμαρά και του Τσίπρα να ‘’ξεχνούν’’ ότι αυτοί διέλυσαν , ότι είχε απομείνει από την αδρανή, ύποπτη και εθνικά προδοτική διακυβέρνηση του Καραμανλή της σκοπιμότητας και της αναισθησίας?
    Ξέρουμε άραγε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και τι ζητάμε;
    Ποιος θα μας απαντήσει , αν όχι η ιστορική μας διαδρομή; Κάνουμε λάθη και τα διορθώνουμε, ή, πάντα κάνουν λάθη οι..άλλοι, κι εμείς τους τα ’’αναγνωρίζουμε’’… ανακουφισμένοι ;

    ΥΓ.
    Αυτά γράφαμε και αυτά πιστεύαμε τότε, που όλοι σχεδόν οι εχθροί της δημοκρατίας και της διαφάνειας, οργισμένοι και ‘’ποτισμένοι’’ έκαιγαν τη σημαία της καρδιάς μας και της περηφάνιας μας, ‘’σκοτώνοντας το μέλλον των παιδιών μας οδηγώντας την πατρίδα μας στην χρεοκοπία και στο εθνικά αφανισμό.

    Ν.Μαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω απόλυτα με τα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω απόλυτα με τα σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση