Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Κώστας Καραμανλής φέρεται ικανοπο...
Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Κώστας Καραμανλής φέρεται ικανοποιημένος από την απόφαση του Αρείου Πάγου να παραπεμφθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης αναφορικά με την υπόθεση του «διογκωμένου ελλείμματος» του 2009, που είχε ως αποτέλεσμα να μπει η Ελλάδα στον χορό των μνημονίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, ο Κώστας Καραμανλής δεν προχώρησε σε κάποια δημόσια τοποθέτηση, ωστόσο είπε σε συνομιλητή του πως «ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Στο φως. Στο τέλος όλα βγαίνουν όλα στο φως».
Η πλευρά των καραμανλικών θεωρεί ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου, δηλαδή να παραπεμφθεί ο Ανδρέας Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, αποτελεί δικαίωση για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, διάστημα για το οποίο το ΠΑΣΟΚ ζητεί την σύσταση εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο πρώτο μνημόνιο.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται ότι «παραποίηση των στατιστικών στοιχείων γινόταν συστηματικά μέχρι το Σεπτέμβρη του 2009 από τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, πολύ πριν από την ίδρυση της ανεξάρτητης ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα τη δανειακή κρίση του 2010, την παρ' ολίγον χρεοκοπία και την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης προκειμένου να διατηρηθεί η ομαλότητα στη χώρα. Να συνεχίσουν να υπάρχουν φάρμακα, καύσιμα, τροφές, μισθοί και συντάξεις».
Όπως αναφέρεται: «Σήμερα, μαθαίνουμε από την εφημερίδα Real, ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής, "μίλησε" περί παραποιημένων στατιστικών στοιχείων υποστηρίζοντας ανεδαφικές συνωμοσιολογίες που αναπτύχθηκαν για να καλύψουν τις ευθύνες του.
Ως πηγή «άρρητων ρημάτων» – μπορεί κανείς να την εντάξει σε όποια ιστορική περίοδο θέλει, από την εποχή των Ελευσινίων μυστηρίων μέχρι και αυτή του Αποστόλου Παύλου, ζητά από κάποιους να "μεταφέρουν" τα λόγια του.
Υπάρχει όμως, μια διαφορά. Ο κ. Καραμανλής, είναι πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ. Ούτε σε Ελευσίνια μυστήρια συμμετείχε, ούτε συνομιλητής του Θεού υπήρξε, από όσο μπορούν να γνωρίζουν όλοι. Ας θέλουν κάποιοι να τον βλέπουν σαν Θεό, για να κάνουν τις δουλειές τους».
«Σήμερα, ρωτάμε τα απαραίτητα, μόνο με επιχειρήματα που προκύπτουν από δηλώσεις, αναμφισβήτητα στοιχεία ή κείμενα άλλων. Εκτός μιας ερώτησης, αυτονόητη, για προφανείς λόγους:
Ας πει ο κ. Καραμανλής, ποιος ευθύνεται για την αύξηση του χρέους από 180 δις στα 300 δις Ευρώ, κατά την πενταετή διακυβέρνηση 2004-2009; Είναι προϊόν παραποίησης στοιχείων αυτή η αύξηση του χρέους ή αποκλειστικά ανερμάτιστων πολιτικών, με τις προσλήψεις Παυλόπουλου και τις αχαρτογράφητες δαπάνες, όπως για παράδειγμα, στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου;
Όταν και αν εμφανιστεί ο κ. Καραμανλής, θα πούμε και τι έλεγε στις συναντήσεις που είχε στις αρχές του 2009, με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, όπως και γιατί όταν εξήγγειλε το πακέτο μέτρων στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2009, λίγο πριν από την εσπευσμένη αναχώρησή του από την πρωθυπουργία, αυτά στο σύνολό τους, δεν ξεπερνούσαν το 1% του ΑΕΠ, όταν ο εκτροχιασμός του ξεπερνούσε το 15%, ενώ θα είχαν εφαρμογή από τις αρχές του επόμενου χρόνου, δηλαδή το 2010.
Αυτά προσώρας.
ΥΓ. Στον αστερισμό της αριστεροδεξιάς συντηρητικής συναγωγής, προστέθηκαν δύο ακόμη, ο και Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο γνωστός χαμαιλέων, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που και αυτός άρχισε τα «άρρητα ρήματα» – πριν άλλα έλεγε, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ως στέλεχος σε τράπεζα.
Επομένως, ανακεφαλαιώνοντας επί του παρόντος,
Καραμανλής, Παυλόπουλος, Καμμένος, Τσίπρας, Παππάς, Λιβάνης, Στυλιανίδης, Κοτζιάς, Ρουμελιώτης.
Με κάποιους ακόμη, που για την ώρα δεν έχουν εμφανιστεί, θα ολοκληρωθεί και το κάδρο της πολιτικής συναλλαγής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση