GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Nettie Stevens: Έφερε το διαχωρισμό χρωμοσωμάτων μεταξύ φύλων

Ποια είναι η γενετική υπόσταση πίσω από το φύλο; Σε αυτό το φαινομενικά απλό ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει το έργο της Nettie Stevens ...


Ποια είναι η γενετική υπόσταση πίσω από το φύλο; Σε αυτό το φαινομενικά απλό ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει το έργο της Nettie Stevens. Με βάση την έρευνα από τον Edmund Beecher Wilson και Thomas Hunt Morgan στο Bryn Mawr, η NettieStevens ανακάλυψε τη σχέση μεταξύ χρωμοσωμάτων και σωματικότητας. Η σημαντική ανακάλυψή της εξελίχθηκε στο σύστημα φυλοκαθορισμού XY , το οποίο πλέον διδάσκεται στο μάθημα της βιολογίας σε τάξεις ανά τον κόσμο.

Η Stevens πέθανε από καρκίνο του μαστού 104 χρόνια πριν, αλλά η ανακάλυψή της ζει στο σημερινό Doodle της Google.

H Nettie Maria Stevens γεννήθηκε στις 7 του Ιουλίου του 1861 στο Cavendish. Μετά το θάνατο της μητέρας της , ο πατέρας Stevens ξαναπαντρεύτηκε και η οικογένεια μετακόμισε στο Westford, στη Μασαχουσέτη . Ως εξαιρετική φοιτήτρια , αποφοίτησε από την ακαδημία του Westford το 1880.

Από τις πρώτες Αμερικανίδες στις οποίες αναγνωρίστηκε η συμβολή τους στην επιστήμη η Stevens

Η Stevens ήταν μία από τις πρώτες αμερικανίδες, οι οποίες αναγνωρίστηκαν για τη συμβολή τους στην επιστήμη. Η έρευνά της πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Bryn Mawr. Η NettieStevens ανακάλυψε ότι σε ορισμένα είδη χρωμοσωμάτων υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε μέσα από τις παρατηρήσεις των χρωμοσωμάτων εντόμων.

H ανακάλυψη της Stevens και η διαφορά των φυσικών ιδιοτήτων

Η ανακάλυψη της Stevens ήταν η πρώτη φορά, στην οποία παρατηρήσιμες διαφορές των χρωμοσωμάτων θα μπορούσε να συνδέεται με μια παρατηρήσιμη διαφορά των φυσικών ιδιοτήτων.

Δηλαδή εάν ένα άτομο είναι ένα αρσενικό ή θηλυκό. Το έργο της υλοποιήθηκε το 1905. 

Παρά τη σημασία της ανακάλυψής της η ΝettieStevens απέτυχε να κερδίσει μία πλήρη πανεπιστημιακή θέση. Το 1912, χρονιά του θανάτου της Stevens δίνεται στη δημοσιότητα το έργο της σχετικά με τη διαπίστωση του φύλου και το ρόλο των χρωμοσωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *