GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι άξονες-προτάσεις της "Επόμενης Ελλάδας" του Γιάννη Ραγκούση

Δέκα άξονες «τομές», όπως χαρακτηρίστηκαν, παρουσίασε η πολιτική κίνηση «Επόμενη Ελλάδα» που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγ...


Δέκα άξονες «τομές», όπως χαρακτηρίστηκαν, παρουσίασε η πολιτική κίνηση «Επόμενη Ελλάδα» που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση, στη πρώτη δημόσια εκδήλωση της το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.
Λόγω επικαιρότητας ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προτάσεις της Επόμενης Ελλάδας για την καθιέρωση της απλής αναλογικής χωρίς bonus και με θητείες για τους βουλευτές και τους υπουργούς, οι οποίοι δεν θα μπορούν να έχουν ταυτόχρονα την βουλευτική ιδιότητα, όπως επίσης και η ιδέα για την συγκρότηση «Άνω και Κάτω Βουλής» και Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Στους άξονες-προτάσεις, προτείνεται σειρά ενεργειών για την ηθική επαναθεμελίωση της Ευρώπης, με κήρυξη «αμείλικτου πολέμου» στους φορολογικούς παραδείσους, καθώς και με την καθιέρωση της «Διαύγειας» στις δαπάνες δισ. ευρώ που πραγματοποιούνται στην Ε.Ε.
Η Επόμενη Ελλάδα προτείνει να καθιερωθεί από το Σύνταγμα ανώτατο επίπεδο εξωτερικού δανεισμού, ένα είδος STOP στο χρέος, και απαγόρευση να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις αλλά η Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 3/5.
Στη φορολογία προτείνεται η καθιέρωση ενός σταθερού συστήματος εγγυημένου από το κράτος, συμβουλευτικούς κι όχι τιμωρητικούς ελέγχους και συγκρότηση νέας φορολογικής δομής στις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης προτείνεται αποφορολόγηση των εξαγωγών, της παραγωγής, του τουρισμού και της έρευνας και πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Προτείνεται επίσης ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην παραγωγή και όχι στον παρασιτισμό, με νέους κανόνες στη χωροταξία και σύνδεσή του με όλες τις βαθμίδες της Παιδείας και εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια με τρείς εναλλακτικές δοκιμασίες.
Προκρίνεται τέλος η ανεξαρτησία και αποκομματικοποίηση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, με κατάργηση των γενικών γραμματέων και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των γενικών διευθυντών, καθώς και την ανάληψη θέσεων ευθύνης παντού, ακόμη και στις ΔΕΚΟ, με προκήρυξη υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του πολίτη.
Μεταξύ των ομιλητών ήσαν οι καθηγητές Θανάσης Διαμαντόπουλος, Νίκος Μαραντζίδης και Μιχάλης Γκλεζάκος, ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, Μιχάλης Μενουδάκος και ο εν αποστρατεία αντιστράτηγος Κ. Ζαζιάς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *