Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, αναφέρεται η Όλγα Γεροβασίλη με άρθρο της στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ε...
"Ο ελληνικός και κινεζικός λαός συνδέονται με άριστους δεσμούς που έχουν εμπεδωθεί στο βάθος των αιώνων. Οι παραδοσιακά άριστες σχέσεις αποτελούν τη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας- Κίνας προς όφελος των δύο λαών.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης κυβερνητικής αποστολής, και πλήθος επιχειρηματιών, θα πραγματοποιήσουν εξαήμερη επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο και την Σαγκάη μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός της Λαικής Δημοκρατίας Κίνας.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια θετική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ψήφιση του αναπτυξιακού Νόμου, καθώς διαμορφώνεται ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και σε μια δύσκολη για την Ευρωπαϊκή Ένωση στιγμή" τονίζει στο άρθρο της η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει:
"Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και μια πολυεπίπεδη συνεργασία σε κάθε οικονομικό και εμπορικό τομέα με την Κίνα, τη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία διεθνώς και τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κύρια στόχευση της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί η αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας και η μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο εμπορίου και μεταφορών αξιοποιώντας υπάρχουσες υποδομές και υλοποιώντας νέα σχέδια ανάπτυξης και επενδύσεων.
Το Πεκίνο έχει ήδη έπιλέξει τη χώρα μας ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη, μέσω της στρατηγικής σημασίας επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά η οποία υπήρξε επιτυχής και εξελίχθηκε σε αμοιβαία επωφελής.
Υπό το πρίσμα αυτό, η πρωτοβουλία διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη μέσω του Χερσαίου και Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού και η πρόσφατη διάνοιξη της νέας διώρυγας του Σουέζ, δίνει νέες προπτικές για την ελληνική ναυτιλία, τις χερσαίες μεταφορές και την αναβάθμιση των υποδομών.
Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει ιδαίτερα στην αύξηση των ήδη σημαντικών εξαγωγών ελληνικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών και τυποποίησης στην κινεζική αγορά, στην ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα.
Μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα με τις επίμονες προσπάθειες του ελληνικού λαού έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές και κοινωνικές, όπως η προσφυγική κρίση.
Σήμερα, η χώρα γυρίζει σελίδα και αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη πριοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η ελληνική κυβέρνηση, μέσα και από μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη Δίκαιη και Δημοκρατική Ανάπτυξη, για μια Ανάπτυξη, για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες".
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση