GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φόβος για τους... γονείς του: Ψαράδες έπιασαν λευκό καρχαρία στη Σύρο

Ψαράς έπιασε έναν μικρό λευκό καρχαρία 1,60 μέτρων, ανοιχτά της Σύρου. O «Λευκός», όπως είναι γνωστός ο καρχαρίας που ευθύνεται για τ...


Ψαράς έπιασε έναν μικρό λευκό καρχαρία 1,60 μέτρων, ανοιχτά της Σύρου. O «Λευκός», όπως είναι γνωστός ο καρχαρίας που ευθύνεται για τις περισσότερες επιθέσεις στον πλανήτη, μπλέχτηκε στα δίκτυα ψαράδων ανοιχτά της Σύρου, ανάμεσα στην περιοχή της Βάρης και του Μέγα Γιαλού.
 
Ήδη υπάρχει ανησυχία, από κατοίκους της περιοχής για την ύπαρξη της λοιπής «οικογένειας», αφού είναι σίγουρο ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οι «γονείς» και όχι μόνο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόσμου που βρέθηκε στην παραλία της ώρα που τον έβγαλαν οι ψαράδες στο λιμανάκι του Αχλαδιού, γράφει το cyclades24.gr.
 
Η αθλήτρια του ΝΟΣ Κατερίνα Τοπούζογλου, εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης, υποβρύχιας αλιείας και «shark aware instructor» με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό έκανε μια τοποθέτηση στο Cyclades24 και εξηγεί λίγα πράγματα για τους καρχαρίες.
 
"Στις Ελληνικές θάλασσες υπάρχουν 36 είδη καρχαριοειδών τα οποία ζουν σε βάθη 300μ, ενώ 47 βρίσκονται στη Μεσόγειο και 506 είδη υπάρχουν παγκοσμίως. Οι καρχαρίες είναι τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα της θάλασσας και ενώ βρίσκονται στην κορυφή της υποβρύχιας τροφικής αλυσίδας θανατώνονται αλόγιστα από τους επαγγελματίες ψαράδες", ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σε ερώτηση  για τον αν οι καρχαρίες είναι επικίνδυνοι για τους λουόμενους, θέλησε να μας καθησυχάσει και μας δήλωσε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καθώς προτιμούν τα μεγάλα βάθη -για το καλό τους- και οι επιθέσεις σε κολυμβητές στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες. Είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον.
 
Αντιστρέφοντας τους αριθμούς, ετησίως θανατώνονται 100.000.000 καρχαρίες από τον άνθρωπο άρα εμείς είμαστε οι επικίνδυνοι και όχι οι καρχαρίες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *