Για συμφέροντα που ποντάρουν στην εμπλοκή της διαπραγμάτευσης και σε πρόωρες εκλογές, έκανε λόγο, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9...
Για συμφέροντα που ποντάρουν στην εμπλοκή της διαπραγμάτευσης και σε πρόωρες εκλογές, έκανε λόγο, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι έφθασαν στο σημείο να εμφανίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ως οπαδό της δραχμής. «Έφθασαν στο σημείο να εμφανίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος είναι γνωστός για τις απόψεις του, διότι προέρχεται από τον πολιτικό στίβο και από το χώρο της ΝΔ ως οπαδό της δραχμής» είπε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" και πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν θέλουν την οπισθοδρόμηση, την αναμπουμπούλα και τις πρόωρες εκλογές «απλώς για να ξανάρθουν στα πράγματα η οικογένεια Μητσοτάκη, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και αυτοί που μας οδήγησαν σ' αυτό το μαύρο χάλι».
Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, είπε ότι η συμφωνία, κατά τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, υπάρχει ήδη κατά 95%, κατά την Κομισιόν κατά 99% και τόνισε οι δυσκολίες που οδηγούν στις καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητά ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής να ενεργοποιείται και στην περίπτωση που οι αποκλίσεις στα δημοσιονομικά θα είναι επί τα βελτίω. «Ο δεύτερος λόγος που αν δεν κλείσουμε τη Δευτέρα 9 Μαίου και χρειαστεί ίσως να πάμε μια δύο βδομάδες αργότερα είναι ακόμη γιατί οι δανειστές δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους για την ελάφρυνση του χρέους» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι για πρώτη μπαίνει στο τραπέζι της συμφωνίας το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει πολύ ισχυρότερα ερείσματα και συμμαχίες απ΄ ότι το περασμένο καλοκαίρι στο ζήτημα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και τόνισε ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει κουραστεί από μια εξακολουθητική ύφεση λιτότητα, περικοπές, υπερφορολόγηση και - όπως είπε - περιμένει για να δει θετικά αποτελέσματα.
Σε ερώτηση αν η εφαρμογή του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής δεσμεύει ουσιαστικά την κυβέρνηση στην εφαρμογή των πολιτικών της, ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει με τους δανειστές "στα κρυφά" μέτρα ύψους 60 και πλέον δισ. ευρώ και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή και η συζήτηση γίνεται γύρω από την ελληνική πρόταση για έναν μηχανισμό διόρθωσης τυχόν αποκλίσεων - που όπως υπογράμμισε - προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις αντιδράσεις χωρών του Βίσενγκραντ, για το προτεινόμενο πρόστιμο των 250.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που δεν θα δεχτούν, ο κ. Παπαδημούλης έκανε γνωστό ότι σήμερα θα καταθέσει και νέα ερώτηση στην Κομισιόν, με την οποία ζητά να ενημερωθεί αν εάν η ΕΕ σκοπεύει να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία εναντίον των χωρών που δεν εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα.
Έκανε λόγο για μια Ευρώπη που λαμβάνει αποφάσεις για το προσφυγικό ζήτημα, αλλά δεν τις υλοποιεί, γιατί - όπως επισήμανε - ανέχεται μια προκλητική συμπεριφορά κάποιων κρατών - μελών που αρνούνται και τσαλαπατούν την υπογραφή τους.Όπως είπε χαρακτηριστικά με βάση τη συμφωνία πρέπει να στείλουν περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα για να φυλάνε τα ευρωπαϊκά σύνορα, να δώσουν μεγαλύτερη τεχνική βοήθεια, να σταλούν περισσότερα χρήματα και να υλοποιηθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ όσες δεν δέχονται πρόσφυγες να τους επιβληθεί το αντίστοιχο οικονομικό κόστος, μέσω περικοπής κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.
«Δεν μπορεί να θέλει ο Όρμπαν της Ουγγαρίας την Ευρώπη να είναι καλή να παίρνει αγροτικές επιδοτήσεις για τον Ούγγρο αγρότη, κονδύλια η κυβέρνηση για να κάνει έργα και να μην σηκώνει καθόλου το βάρος που της αναλογεί στο προσφυγικό» είπε χαρακτηριστικά και καταλήγοντας επισήμανε ότι δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για την Ελλάδα όταν ζητά μια διαφορετική οικονομική πολιτική.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση