GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλγα Γεροβασίλη: Σχολιάζει τα πρόσθετα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ

Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτ...


Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις, αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Real News, σχολιάζοντας τα πρόσθετα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ να νομοθετηθούν. Υπογραμμίζει πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους ενώ επισημαίνει πως θα μείνουν με την όρεξη όσοι προσβλέπουν σε ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού, ξεπερνώντας μάλιστα τους στόχους. Το ίδιο οφείλουν και όλες οι υπόλοιπες πλευρές. Ήδη από τη συμφωνία του καλοκαιριού προβλέπονταν διορθωτικές κινήσεις αν και όταν διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους. Έχουμε επιτύχει υπεραπόδοση στην κάλυψη των στόχων, κάτι που αποδεικνύεται χωρίς αμφιβολία και από τα στοιχεία της EUROSTAT. Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις. Τελικά δηλαδή να έχει υπονομευτικό αποτέλεσμα στο ίδιο το πρόγραμμα. Εμείς αποδείξαμε ότι επιτυγχάνουμε και ότι ανατρέπουμε τις προβλέψεις προς το καλύτερο. Το ΔΝΤ αντιθέτως είναι γνωστό πόσες και πόσο αποτυχημένες προβλέψεις έκανε» αναφέρει η κ Γεροβασίλη.

«Η κυβέρνηση υλοποιεί μία συμφωνία την οποία έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού, σεβόμενη τους κανόνες της δημοκρατίας - σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, οι οποίες έφερναν μνημόνια, έχοντας παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και καταστρατηγήσει το προεκλογικό τους πρόγραμμα» αναφέρει και τονίζει πως « η αποτελεσματικότητά μας είναι αποδεδειγμένη με χειροπιαστά στοιχεία, έχοντας για πρώτη φορά επιτύχει υπεραπόδοση στην τήρηση των όρων συμφωνίας και με πιο θετικές οικονομικές επιδόσεις από τις προβλέψεις (με στοιχεία της EUROSTAT, 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα, αντί για 0,25% έλλειμμα και οριακή ύφεση 0,2%, αντί για 0,7% του ΑΕΠ το 2015)» .

Όσον αφορά την στάση των βουλευτών στην ψήφιση των μέτρων επισημαίνει πως «οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν αποδείξει ότι αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους... Καθώς δεν παρεκκλίνουμε από τη συμφωνία, του Αυγούστου θα μείνουν με την όρεξη όσοι προσβλέπουν σε ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος και στο συνέδριο της ΝΔ ζήτησε εκλογές η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «θέλει την εξουσία εδώ και τώρα, φοβούμενος την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οπότε και η ακραία καταστροφολογική ρητορική του δεν θα έχει καμία αξία, φαίνεται ότι εύχεται να πραγματοποιηθούν οι τρομολαγνικές προβλέψεις του για την οικονομία. Δεν αρκείται στο να υπερασπίζεται τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά προσφεύγει και σε ανεύθυνες ακροδεξιές κορώνες περί «τάξης και ασφάλειας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία αναστολή στην αξιοποίηση κάθε μέσου και την υιοθέτηση ακροδεξιάς ατζέντας για την κατάληψη της εξουσίας».

Για την ψήφιση των νομοσχέδιων (ασφαλιστικό –φορολογικό) η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως η Βουλή, ως είθισται, θα διακόψει για το Πάσχα, οπότε η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει μετά το Πάσχα με την επανέναρξη των εργασιών.

Για την εκταμίευση της δόσης και την συζήτηση για το χρέος υπογραμμίζει πως «το πλαίσιο της συμφωνίας είναι σαφές. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται από όλα τα αντισυμβαλλόμενα μέρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *