«O πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στην Λέσβο διότι διαπιστώνει ότι υπάρχει μια σημαντική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», δηλώνει ο εκπρόσωπ...
«O πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στην Λέσβο διότι διαπιστώνει ότι υπάρχει μια σημαντική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι. «Όπως είχε μεταβεί και στο νησί της Λαμπεντούζα, πάει και στην Λέσβο, τώρα που υφίσταται αυτή η δύσκολη κατάσταση, μια μεγάλη δοκιμασία στο μέτωπο του Αιγαίου», η οποία «απαιτεί αλληλεγγύη και αίσθηση ευθύνης από όλη την κοινότητα των πιστών», προσέθεσε ο Φ. Λομπάρντι.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού τόνισε, παράλληλα, ότι «ο πάπας θα επισκεφθεί την Λέσβο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο», και η κίνησή τους αυτή «έχει μια σαφή οικουμενική σημασία».
«Από την στιγμή, όμως, που βρισκόμαστε σε μια περιοχή η οποία, από την άποψη της Χριστιανικής Εκκλησίας είναι κυρίως ορθόδοξη, ο πάπας πραγματοποιεί την επίσκεψη αυτή με τις αρμόδιες ορθόδοξες αρχές, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και οικουμενικής εγγύτητας προς το μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων, των μεταναστών, των αιτούντων άσυλο, η οποία πραγματοποιείται οικουμενικά από τους εκπροσώπους των χριστιανικών εκκλησιών», προσέθεσε ο Φεντερίκο Λομπαρντι.
Το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων Asianews γράφει σχετικά ότι «η επίσκεψη των τριών χριστιανών πνευματικών ηγετών στους πρόσφυγες και μετανάστες αποτελεί και μια άσκηση κριτικής στην ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία παράγει, πλέον, όλο και λιγότερες προτάσεις». Το Asianews υπενθυμίζει και την τοποθέτηση του φιλόσοφου Γαβριήλ Αρνέλλου, τονίζοντας πως ο «υπέρμαχος αυτός της οικουμενικής δράσης έχει υπογραμμίσει ότι η Ευρώπη έχασε το βάρος και την επιρροή της, στις διεθνείς εξελίξεις, διότι εμπορευματοποίησε τον Χριστιανισμό».
Ο πρόεδρος, τέλος, του ιδρύματος Μigrantes («Mετανάστες») της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, πατέρας Τζανκάρλο Πέρεγκο τόνισε ότι «η επίσκεψη στη Λέσβο έχει αναμφίβολα οικουμενική σημασία και αποδεικνύει ότι οι Εκκλησίες συγκλίνουν σε ό,τι αφορά το κοινωνικό δράμα της μετανάστευσης σε αρμονία με τους οικουμενικούς διαλόγους (από την Βασιλεία, μέχρι το Γκράτς και το Σιμπίου) οι οποίοι έθεσαν στο επίκεντρο την ειρήνη, την μετανάστευση και το περιβάλλον».
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση