Ελεύθεροι άνευ όρων αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Ζώτου, οι αδελφοί Παναγιώτης και Διονύσ...
Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για συμπληρωματική απολογία, την οποία κλήθηκαν να δώσουν τα δύο αδέλφια, ύστερα από βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αναπέμποντας την υπόθεση στην ανακρίτρια, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα και να «φωτιστούν» κάποιες πτυχές της, κι ενώ νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή τους σε δίκη, μαζί με άλλα έξι άτομα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο άλλοτε νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του Διονύσης, ως αντινομάρχης, απολογήθηκαν για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην κακουργηματική απιστία, αδίκημα που τους αποδόθηκε με εισήγηση του Συμβουλίου Εφετών. Όπως έγινε γνωστό, στο υπόμνημα που υπέβαλαν στην ανακρίτρια, αναφέρθηκαν συνολικά στην υπόθεση, αρνούμενοι τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται.
Κατά πληροφορίες, φέρονται να είπαν ότι τα 456 έργα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, ανατέθηκαν με καθ' όλα νόμιμο και διαφανή τρόπο, τονίζοντας ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε πανελλαδικά κι από άλλες νομαρχίες σε παρόμοια έργα που κάλυπταν άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους, φέρεται ότι επικαλέστηκαν αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του ΣτΕ για δημόσια έργα που εκτελέστηκαν με τη διαδικασία των «κατατμήσεων». Ακόμη, αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι επήλθε ζημιά στα ταμεία της τότε νομαρχίας, που κατά το κατηγορητήριο προσεγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους παραπάνω ισχυρισμούς φαίνεται ότι επιβεβαίωσαν μάρτυρες που εξετάστηκαν ενόρκως το προηγούμενο διάστημα από την ίδια ανακρίτρια. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αριθμός τους προσεγγίζει τους δέκα - στην πλειονότητά τους ανώτεροι υπάλληλοι διαφόρων οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών της σημερινής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ογκωδέστατη δικογραφία, η οποία, εκτός από τους αδελφούς Ψωμιάδη περιλαμβάνει άλλα έξι πρόσωπα, μεταξύ αυτών έναν ακόμη αντινομάρχη, όπως επίσης πρώην διευθυντές και τμηματάρχες τεχνικών υπηρεσιών της τότε νομαρχίας, θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, ο οποίος - εκτιμώντας όλα τα δεδομένα - θα υποβάλει την πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο, με νέα σύνθεση, θα αποφανθεί δια βουλεύματος για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων σε δίκη.
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια δικογραφία, εκτός από τα «45άρια», περιέχει ένα ακόμη σκέλος, το οποίο συνδέεται με συμβάσεις έργου που υπεγράφησαν το διάστημα 2007-2009 στη νομαρχία με εργαζόμενους, που φαίνεται ότι απασχολήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες απ' αυτές για τις οποίες προσλήφθηκαν και στοίχισαν στο Δημόσιο 1 εκατ. ευρώ.
Πόσο αστεία έχει γίνει η δικαιοσύνη στην Ελλάδα 456 έργα από 45.000 χιλιάδες ευρώ για κάνετε την σούμα; και τα ποιο πολλά τα έσπαγαν και τα έκαναν 45.000 για να ξεφεύγουν:((Κατά πληροφορίες, φέρονται να είπαν ότι τα 456 έργα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, ανατέθηκαν με καθ' όλα νόμιμο και διαφανή τρόπο, τονίζοντας ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε πανελλαδικά κι από άλλες νομαρχίες σε παρόμοια έργα που κάλυπταν άμεσες και επείγουσες ανάγκες....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΊΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΌΠΟ..Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΊΝΑΙ: ΆΡΠΑΞΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΈΨΕ ΝΑ ΤΡΩΣ....ΠΑΡΆΣΗΜΟ ΤΟΥΣ ΔΏΣΑΤΕ;; ΑΝ ΌΧΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΆΜΕΣΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΣ..