Μπορεί ο περίφημος «θείος Όσκαρ» να χρειάζεται 3,8 κιλά μετάλλου ‘μπριτάνια', ενός κράματος κασσίτερου, αντιμονίου και χαλκού, για...
Μπορεί ο περίφημος «θείος Όσκαρ» να χρειάζεται 3,8 κιλά μετάλλου ‘μπριτάνια', ενός κράματος κασσίτερου, αντιμονίου και χαλκού, για να κατασκευαστεί, αλλά και οι υπέροχες δημιουργίες υψηλής ραπτικής που φορούν οι ηθοποιοί-στην πιο μαγική βραδιά του Χόλιγουντ- παραλαμβάνοντας το επίχρυσο αγαλματίδιο, απαιτούν πολλά μέτρα υφάσματος και πολλές ώρες δουλειάς.
Περισσότερες από 80 ώρες χρειάστηκαν για να κεντηθεί με παγιέτες το συγκλονιστικό φόρεμα της Τζούλιαν Μουρ (2015, Σανέλ) και μερικές ακόμα για να ραφτούν τα λουλούδια από οργάντζα στο μπούστο και στο τελείωμα του φορέματος. Εκατό χιλιάδες δολάρια ήταν η τιμή του βραδινού Αρμάνι πριβέ της Κέιτ Μπλάνσετ (2014) και ήταν σεταρισμένο με υπέροχα κοσμήματα Σοπάρ.
Από το 2000 έως το 2015 οι καλοραμμένες τουαλέτες που φόρεσαν οι νικήτριες των Όσκαρ στην κατηγορία «πρώτου γυναικείου ρόλου» είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Όλες οι λαμπερές ηθοποιοί ευτύχησαν να ακούσουν το όνομα τους στη θέση των αποσιωπητικών «και η νικήτρια είναι…». Οι φωτογραφίες με το αγαλματίδιο ανά χείρας συνοδεύονταν και συνοδεύονται από τη λεζάντα με το όνομα του σχεδιαστή μόδας.
Μια φορά κι έναν καιρό, ωστόσο, ο ντιζάινερ δεν απολάμβανε τη δημοσιότητα που του άξιζε. Από το 1929 έως το 1953 ο σχεδιαστής του φορέματος της ηθοποιού που κατακτούσε το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου ήταν καταχωρημένος ως «άγνωστος». Το πρώτο φόρεμα που φορέθηκε στην ιστορική πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ είχε αγοραστεί από πολυκατάστημα. Το φόρεσε η Τζάνετ Γκέινορ το 1929. Μέχρι το 1953 όλα τα βραδινά δεν είχαν υπογραφή. Με μια και μοναδική εξαίρεση. Το 1940, το φόρεμα της Βίβιαν Λι ήταν «Αϊρίν».
Από το 1954 και μετά, πάντα τα βραδινά φέρουν την υπογραφή του μόδιστρου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, εκείνη τη χρονιά, η υπέρκομψη Οντρεϊ Χέπμπορν αποκάλυψε ότι το λευκό, υπέροχο φόρεμα της ήταν Ιμπερ ντε Ζιβανσί.
Μετρώντας πιέτες, παγιέτες, βολάν και πολλά μέτρα σουά σοβάζ και κρεπ ντε σιν το συμπέρασμα είναι ότι οι «νικητές» Οίκοι Μόδας είναι οι Ντιόρ και Ζαν Πολ Γκοτιέ. Είναι οι πλέον πολυφορεμένοι με …ισοπαλία. Ντιόρ φόρεσε η Ρις Γουίδερσπουν (2006) και η Τζένιφερ Λόρενς (2013).Ζαν Πολ Γκοτιέ επέλεξε η Νικόλ Κίντμαν (2003) και η Μαριόν Κοτιγιάρ (2008).
Κόκκινο χαλί, κλικ, φλας και καινούρια βραδινά είναι σίγουρο ότι θα λάμψουν και στην φετινή τελετή της 88ης απονομής των Όσκαρ στις 28 Φεβρουαρίου. Δεν απομένει παρά να περιμένουμε για να δούμε τι θα φορέσουν οι φετινές υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου και κυρίως ποια θα είναι η νικήτρια. Πάντως, και οι πέντε υποψήφιες είναι υπέροχες : Κέιτ Μπλάνσετ,(«Carol»), Μπρι Λάρσον («Δωμάτιο»), Τζένιφερ Λόρενς («Joy»), Σαρλότ Ράμπλινγκ («45 Χρόνια») και Σίρσα Ρόναν («Brooklyn»). Υπομονή. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.
Ποιοι σχεδιαστές φορέθηκαν περισσότερο στη βραδιά απονομής των Όσκαρ(2000-2015)
2000
Χίλαρι Σουόνκ
Ράντολφ Ντιουκ
2001
Τζούλια Ρόμπερτς
Βαλεντίνο
2002
Χέιλ Μπέρι
Ελί Σάμπ
2003
Νικόλ Κίντμαν
Ζαν Πολ Γκοτιέ
2004
Σαρλίζ Θίρον
Γκούτσι
2005
Χίλαρι Σουόνκ
Γκι Λαρός
2006
Ρις Γουίδερσπουν
Κριστιάν Ντιόρ
2007
Έλεν Μίρεν
Κριστιάν Λακρουά
2008
Μαριόν Κοτιγιάρ
Ζαν Πολ Γκοτιέ
2009
Κέιτ Γουίνσλετ
Ιβ Σεν Λοράν
2010
Σάντρα Μπούλοκ
Μαρτσέζα
2011
Νάταλι Πόρτμαν
Ροντάντ
2012
Μέριλ Στριπ
Λανβέν
2013
Τζένιφερ Λόρενς
Κριστιάν Ντιόρ
2014
Κέιτ Μπλάνσετ
Αρμάνι
2015
Τζούλιαν Μουρ
Σανέλ
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση