Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες που αιτήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Πριν από την έναρξη της...
Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες που αιτήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές.
Υπέρ της ρύθμισης τάχθηκαν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καθώς και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος. "Οχι" ψήφισαν 102 βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Παρών δήλωσαν 14 βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. Παρών και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Παναγούλης.
Συνολικά απουσίαζαν 30 βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά πιο ηχηρή ήταν η απουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ο οποίος είχε αναλάβει πρωτοβουλίες κατά της διαπλοκής με την προώθηση της νομοθεσίας για τον βασικό μέτοχο η οποία όμως απεδείχθη ατελέσφορη κατόπιν αντιδράσεων της ΕΕ.
Ο Καραμανλής και οι νταβατζήδες
ΑπάντησηΔιαγραφή===============================
Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο “αυτή η παράταξη δεν είχε ποτέ νταβατζήδες” για τις σχέσεις των κυβερνήσεων Καραμανλή με τα ΜΜΕ δημοσιεύει ο Μανόλης Κοττάκης στο βιβλίο του “Καραμανλής OFF THE RECORD».
Ο δημοσιογράφος μιλάει για 3 γύρους αντιπαράθεσης με τους ιδιοκτήτες ,και κατά τη διάρκεια του τελευταίου «έπεσαν οι τόνοι».
* Ο Καραμανλής αναφέρει είχε αρνηθεί να συναντήσει «οποιονδήποτε εκδότη, πλην ελαχίστων», με τους οποίους τον έδεναν “παλιοί οικογενειακοί δεσμοί και όχι προσωπική φιλία”, όπως συνέβη με την οικογένεια Αγγελοπούλου, όταν είχε τον “Ελεύθερο Τύπο”.
*Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίο “επέτρεψε”, σε συγκεκριμένους υπουργούς να αποτελούν το σύνδεσμο της κυβέρνησης με τα media».
*Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος «συνδεόταν φιλικά από παλιά με τον εκδότη Γιώργο Μπόμπολα, με το Σταύρο Ψυχάρη , αλλά και με το Χρήστο Λαμπράκη.
*Για το Θ. Ρουσόπουλο, επικαλείται το θεσμικό του ρόλο που του έδινε τη δυνατότητα να συνομιλεί με όλους, ενώ αναφέρει ακόμη πως
* ο Π. Παυλοπουλος είχε εξαιρετικές σχέσεις με το συγκρότημα της «Καθημερινής» και τον όμιλο Βαρδινογιάννη,
*ο Γ. Αλογοσκούφης με τη Γ. Αγγελοπούλου και η Ν. Μπακογιάννη με τους Δ. Κοντομηνά και Χ. Λαμπράκη
Παρατήρηση:
Μάλλον δεν είχαν προ-μαντεύσει το μέλλον και την ευλυγισία που προσφέρει η φόρμα εξουσίας:
«ΣΚΥΨΕ ΔΕΝ ΞΥΛΩΝΟΥΜΑΙ» !!