GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός για τη γρίπη των χοίρων: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Η1Ν1

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες, καθώς αυξάνονται ανησυχητικά τα θύματα και τα κρούσματα από το στέλεχος H1N1...


Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες, καθώς αυξάνονται ανησυχητικά τα θύματα και τα κρούσματα από το στέλεχος H1N1 της γρίπης των χοίρων.

Συνολικά 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το στέλεχος H1N1 της γρίπης των χοίρων τους τελευταίους δύο μήνες στην Αρμενία και 3 στη γειτονική Γεωργία ανακοίνωσε ότι 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος από τηγρίπη των χοίρων στη χώρα.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι πέθαναν λόγω της γρίπης των χοίρων από τον περασμένο μήνα στη Ρωσία ενώ τις τελευταίες δέκα ημέρες στην Αγία Πετρούπολη εντοπίστηκαν 313 κρούσματα.

Στην Ινδία υπάχρουν 2 νεκροί ενώσ το Ιράν, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, 112 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένα 1.190 κρούσματα. 

Ανησυχία και στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα συνολικά 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Επίσης έως την Τετάρτη νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ 44 άτομα. Φέτος το χειμώνα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν νοσηλευτεί 73 άτομα. 

Οι περισσότεροι από όσους έχασαν την ζωή τους δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι φέτος ο ιός Η1Ν1 είναι πιο επιθετικός, παρά το γεγονός ότι καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο και έχει πια "παλιώσε",  καθώς κυκλοφορεί από τον χειμώνα 2009-2010.

Γρίπη των χοίρων και προφυλάξεις

Η γρίπη των χοίρων είναι μια ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού που μοιάζει με τη συνηθισμένη εποχική γρίπη.

Οφείλεται σε έναν νέο υπότυπο γρίπης Α, τον Η1Ν1.

Τα συμπτώματα της νέας γρίπης είναι ίδια με εκείνα της εποχικής.

Η νέα γρίπη μεταδίδεται άμεσα μέσω σταγονιδίων.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες.

Καλεί δε ο αρμόδιος φορέας τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, σημειώνοντας και τα κύρια εξ αυτών για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης :

1. Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος.

Απαιτείται οικειοθελής απομόνωση και αποφυγή συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν σύμπτωμα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

2.Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης. Η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από τη γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές.

3.Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός ενθαρρύνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου για τη σοβαρή νόσο από γρίπη παραμένουν οι ίδιες εφέτος.

Επιπρόσθετα συστήνεται ιδιαιτέρως ο εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *