Έναν επαναστατικό νόμο, που αφορά στη δωρεά οργάνων, περνά πρώτη η Ουαλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ουαλία, στο εξής, όλοι οι άνθρω...
Έναν επαναστατικό νόμο, που αφορά στη δωρεά οργάνων, περνά πρώτη η Ουαλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ουαλία, στο εξής, όλοι οι άνθρωποι θα θεωρούνται δωρητές οργάνων εκτός εάν δηλώσουν το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν θέλουν να γίνουν.
Ο νόμος αυτός έχει συζητηθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά δεν έχει ψηφιστεί.
Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή 1 στους 3 στον πληθυσμό της Ουαλίας, ήδη έχουν εγγραφεί στα μητρώα δωρητών οργάνων, πριν το νέο νόμο. 86.000 αντιθέτως έχουν ζητήσει να μην γίνουν δωρητές οργάνων, δυνατότητα που τη δίνει ο νέος νόμος.Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας έκανε λόγο για ένα "ριζοσπαστικό βήμα που θα σώσει ζωές".
Το κόμμα της αντιπολίτευσης στήριξε επίσης το νόμο.
Δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ουαλία, περιμένοντας μόσχευμα. 224 είναι στη λίστα αναμονής.
Η εξαίρεση από το νόμο γίνεται με μια δήλωση.
Αίτημα να εξαιρεθούν του νέου νόμου μπορούν να κάνουν όσοι άνθρωποι άνω των 18 ζουν στην Ουαλία για τουλάχιστον 12 μήνες.
Ενώ αν κάποιος πεθάνει και έχει δηλώσει στους συγγενείς του ότι δεν επιθυμεί να γίνει δωρητής, τότε ακόμη και αν δεν έχει κάνει τη σχετική αίτηση, μπορεί να εξαιρεθεί της δωρεάς, μετά από σχετικό αίτημα των συγγενών του.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση