GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουλτς: Ιδιαίτερη η κατάσταση στην Ελλάδα, χρειάζεται ελαστικότητα

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη πρόκληση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με την οικονομική και προσφυγική κρίση και στο σύμφων...

Σουλτς: Ιδιαίτερη η κατάσταση στην Ελλάδα, χρειάζεται ελαστικότητα
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη πρόκληση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με την οικονομική και προσφυγική κρίση και στο σύμφωνο σταθερότητας υπάρχει η πρόβλεψη ότι σε περίπτωση ιδιαίτερων καταστάσεων, μπορεί κανείς να δείξει μια ελαστικότητα, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξηγώντας πως στην περίπτωση αυτή πρόκειται όντως για μία τέτοια ιδιαίτερη κατάσταση.

Πάντως, σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν τάσσεται υπέρ της σύνδεσης της συμφωνίας με τους δανειστές και του προσφυγικού. “Δεν θα συμβούλευα κάτι τέτοιο. Το ένα είναι μια εσωτερική ελληνική υπόθεση, η οποία πρέπει να ρυθμιστεί εντός της Ευρωζώνης, το άλλο δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα το οποίο παρουσιάζεται στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, σημειώνει.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αρνείται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση “έκλεινε τα μάτια” μέχρι τώρα στην προσφυγική κρίση που εκτυλίσσεται εδώ και μήνες σε Ιταλία και Ελλάδα. “Ορισμένα μέλη της ΕΕ αρνούνται την αλληλεγγύη στο θέμα αυτό, αλλά άλλες χώρες-μέλη είναι πάρα πολύ αλληλέγγυες. Η χώρα μου για παράδειγμα, η Γερμανία, είναι πολύ αλληλέγγυα, η Σουηδία είναι, η Αυστρία, η Ελλάδα επίσης και η Ιταλία. Δεν μπορεί επομένως κανείς να λέει όλη η ΕΕ, αλλά ότι είναι ορισμένα μέλη της ΕΕ, ναι”, εξηγεί.

Ερωτηθείς για το ρόλο της Τουρκίας στο προσφυγικό, υπογραμμίζει: “Χρειαζόμαστε μια φύλαξη των συνόρων από κοινού με την Τουρκία, μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Χρειαζόμαστε επίσης κοινό ευρωπαϊκό έλεγχο στη θάλασσα με την Τουρκία και κυρίως χρειαζόμαστε πάνω απ΄ όλα την αναγνώριση της Τουρκίας ως ασφαλή χώρα προέλευσης. Ο ρόλος της Τουρκίας είναι ένας ρόλος-κλειδί, χωρίς αμφιβολία”.

Όσο για το αν το προσφυγικό θα επιλυθεί σύντομα, δηλώνει απαισιόδοξος: “Όχι, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα επιλυθεί, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα ενσωματωθούν οι άνθρωποι αυτοί, ότι θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε πίσω όσους δεν έχουν δικαίωμα προστασίας. Εάν καταφέρουμε να επιταχύνουμε αυτά τα πράγματα, είμαι αισιόδοξος, αλλά η αποσταθεροποίηση γύρω μας, αυτή δεν θα εξαφανιστεί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *