«Όταν προστατεύεται η συντριπτική πλειοψηφία και κατά πάσα πιθανότητα το σύνολο των φτωχών, λαϊκών νοικοκυριών, το σύνθημα “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” είναι πραγματικότητα. Θα το πω με τον πιο “χοντρό” τρόπο. Τη βίλα με τις πισίνες κ.λπ. αυτού που έχει μάλιστα να πληρώσει και δεν πληρώνει, δεν έχω καμιά όρεξη να την προστατεύσω», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας το πρωί στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».
Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια ήταν η πιο σωστή. Όμως, δυστυχώς, δεν διαπραγματευόμαστε εμείς με τον εαυτό μας, ούτε με την αντιπολίτευση. Διαπραγματευόμαστε σε μια κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προσπαθούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρόσθεσε: «Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια απόλυτη προστασία σε πολύ μεγάλο επίπεδο. Το 25% έχει απόλυτη προστασία, αλλά και το υπόλοιπο 35% έχει πολύ μεγάλη προστασία. Το 85% της αξίας των ακινήτων και των στεγαστικών δανείων δεν υπερβαίνει τις 200.000 – 250.000 ευρώ και αυτά προστατεύονται απολύτως. Συγχρόνως ισχύει το κομμάτι που αφορά το νόμο Κατσέλη και αυτούς που έχουν ενταχθεί, αλλά και αυτούς που έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν μέχρι τέλος αυτού του χρόνου. Άρα, δεν έχουμε αυτή τη διαδικασία. Αν γινόταν το αντίθετο, πάλι θα μας ρωτούσαν “αν υπάρχουν μπαταχτσήδες ή κάποιοι που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν, γιατί τους καλύπτετε;”. Πάντοτε γίνεται μια τέτοιου είδους συζήτηση.
«Νομίζω όμως ότι το πιο θετικό απ' όλα είναι ότι στη βάση της συμφωνίας του Ιουλίου προχωράμε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν οι αναγκαίοι πόροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και τα 2 δισ. ευρώ, τα οποία πέφτοντας στην αγορά», κατέληξε ο κ. Βίτσας.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση