Στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την έκβαση ...
Στη Νέα Δημοκρατία αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την έκβαση του μαραθώνιου συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πιστεύουν ότι υπονομεύουν την διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης» αλλά στην πραγματικότητα «κινδυνεύει με υπονόμευση η διεθνής θέση της χώρας».
Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη «μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά το Β’ Παγκόσμιο. Και αυτές οι ροές περνούν από τη χώρα μας» τόνισε λέγοντας πως ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχει «όλο το πολιτικό σύστημα». Σχετικά με την αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως με τη στάση της καθιστά «ιδιαίτερα προβληματική τη δυνατότητα συνεννόησης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας. Ιδίως όταν διαφωνεί στα σημεία υποδοχής προσφύγων».
Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα του ασφαλιστικού, καταφέρθηκε εναντίον αυτών «που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την εξόντωση του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια» λέγοντας ότι «δεν επέδειξαν το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης». Είπε πως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε «δομική και διαρκή κρίση» όσον αφορά το εσωτερικό της ωστόσο «αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων» από το «γεγονός ότι διαφοροποιήθηκε τόσο στο ασφαλιστικό». Για το θέμα επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι επιχειρεί μαζί με τη ΝΔ «στάση υπονομευτική στη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας». «Αυτοί που από το 2010 έχουν εφαρμόσει 11 περικοπές συντάξεων, σήμερα αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού» είπε ο πρωθυπουργός. «Ίσως πιστεύουν ότι έτσι αδυνατίζουν την κυβέρνηση» όμως, όπως τόνισε «βάζουν την κομματική τους επιβίωση πάνω από το μέλλον των εργαζομένων και των συνταξιούχων».
Είπε ακόμη πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μέτρα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού «χωρίς νέες επώδυνες περικοπές». «Ο διάλογος θα διεξαχθεί συντεταγμένα στη Βουλή αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ίσως και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε ο πρωθυπουργός.
Αναφορικά με τη συνταγματική μεταρρύθμιση είπε πως «όλοι πλην νέας Δημοκρατίας αποφασίσαμε συντεταγμένα να ανοίξουν οι διαδικασίες» σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός είπε πως «η χώρα χρειάζεται εθνική συνοχή, ενότητα λαϊκή αλλά και πολιτική σταθερότητα». «Σε μια Ευρώπη που αλλάζει η Ελλάδα θα παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό κρατώντας την κοινωνία όρθια».
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση