GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα όσα έγιναν στο ντιμπέιτ: Οι παρεμβάσεις και οι διάλογοι

Βέβαιος ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρχει κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξης Τσίπρας κατά το ντιμπέιτ που είχε μ...

Όλα όσα έγιναν στο ντιμπέιτ: Οι παρεμβάσεις και οι διάλογοι
Βέβαιος ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρχει κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξης Τσίπρας κατά το ντιμπέιτ που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία είναι εφικτός στόχος.
Ωστόσο, είπε ο κ. Τσίπρας θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσες για τον σχηματισμό κυβέρνησης , όχι όμως παρά φύση κυβέρνησης όπως είπε απορρίπτοντας την συνεργασία με τη ΝΔ. Είτε θα υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, είτε συντηρητική είπε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, ενώ πρόσθεσε ότι η προοπτική της σταθερότητας θα εξασφαλιστεί με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως μπορεί να υπάρχει μια κοινή συναίνεση και μια κοινή συμφωνία. «Από τον Ιανουάριο έχουν αλλάξει πολλά, έχουμε αλλάξει και εμείς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο.

« Ο κ. Τσίπρας επιμένει πως αυτά που εισηγήθηκε ήταν κόλπα και δεν θα τα εφαρμόσει. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα προγράμματος» είπε τονίζοντας πως «αν έχουμε μια κοινή πορεία , μίνιμουμ, μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί οι Έλληνες απαιτούν να έχουμε μια εθνική ομάδα, οι Έλληνες απαιτούν να συνεργαστούμε, να χαράξουμε ένα νέο σχέδιο για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα, μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Όπως είπε υπάρχουν πολλοί ικανοί και άξιοι ανεξάρτητα από πολιτικές καταβολές τους οποίους και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει. Μάλιστα τόνισε πως μπορεί να υπάρξουν στελέχη στη νέα κυβέρνηση από την σημερινή υπηρεσιακή και από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.
«Είμαστε η παράταξη που πέρασε τη χώρα αναίμακτα από τη δικτατορία στη δημοκρατία. Δώσαμε πλήρη ελευθερία σε όλους. Μη μας κάνουν μαθήματα περί διαπλοκής αυτοί που δεν ψήφισαν ούτε ένα νομοσχέδιο για τη διαπλοκή. Είμαστε εκείνοι που διασφαλίσαμε την ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ. Τι έκανε το κόμμα του κ. Τσίπρα αυτούς τους έξι μήνες; Το μόνο που έκανε ήταν να καταργήσει τη “Διαύγεια”» είπε ο κ. Μεϊμαράκης σε ερώτηση για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί διαπλοκής της ΝΔ.
Κατά την απάντηση ο κ. Τσίπρας παρενέβη λέγοντας: «Θα ήθελα να θυμίσω ποια ήταν τα κόμματα σε αυτόν τον τόπο που έπαιρναν το 3% των μαύρων ταμείων της Siemens. Ποιος ήταν, ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι υποθέσεις φοροδιαφυγής ελέγχθηκαν από την κυβέρνηση ΝΔ; Πόσο ελέγχθηκαν; Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Έχετε βούληση να συγκρουστείτε με αυτό που ονομάζουμε διαπλοκή και ο ελληνικός λαός το καταγγέλλει, ναι ή όχι;».
Για το θέμα των Σκουρίων (υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν την έναρξη του ντιμπέιτ, απεργοί από τις Σκουριές συγκεντρώθηκαν έξω από την ΕΡΤ), ο κ. Τσίπρας είπε «το θέμα με τις Σκουριές δεν είναι σημερινό, ούτε χθεσινό. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί εδώ και δύο χρόνια και γι' αυτό ζητήσαμε να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Θέλουμε επενδύσεις, αλλά θέλουμε οι επενδυτές να σέβονται τους νόμους τους εργασιακούς και τους περιβαλλοντικούς. Είμαστε και με τους εργαζόμενους, και με το περιβάλλον, αλλά πάνω απ' όλα είμαστε με τους νόμους».
Επί του ζητήματος, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι «το ΣτΕ έχει μια πολύ μεγάλη περιβαλλοντική συνείδηση. Τώρα που λέει “ναι” γιατί πρέπει να μπλοκάρει αυτή η επένδυση; Εγώ ως πρωθυπουργός θα στείλω μήνυμα ότι όλα αυτά τα μεγάλα έργα πρέπει να ξεμπλοκάρουν. Θα ακολουθήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ που κινδυνεύουμε να χάσουμε, θα προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα. Θα τρέξουμε. Από τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά».
Απαντώντας σε ερώτηση για το συνταξιοδοτικό και τα προνόμια των βουλευτών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνησή του είχε φέρει στη βουλή νομοσχέδιο που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί.
Πρόσθεσε, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν προνόμια στο πολιτικό σύστημα και σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε, είπε απευθυνόμενος στον κ . Μεϊμαράκη, χωρίς να συγκυβερνήσουμε.
Σε ερώτηση για το τί θα κάνει για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ είναι έτοιμη να ξεμπλοκάρει όλα τα μεγάλα έργα. « Θα απορροφήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ, θα προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα, θα τρέξουμε, από τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά» είπε χαρακτηριστικά εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως δεν προχώρησε τίποτα.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα έστελνε μήνυμα να μην έρθουν επιχειρήσεις» τόνισε ενώ όσον αφορά τα εργασιακά είπε πως η ΝΔ θα προσπαθήσει να λιάνει τα μνημονιακά μέτρα. Όσον αφορά τις απολύσεις ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ποτέ δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας έχει ξεχάσει ότι το 2013-14 υπήρχε πορεία προς την ανάπτυξη και πως το 2014 η χώρα είχε θετικό ΑΕΠ. Εμείς φέραμε όλες τις επενδύσεις» είπε ο κ Μεϊμαράκης εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα». Είστε ο πρωθυπουργός που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας. Οι ομαδικές απολύσεις δεν υπήρχαν στο μνημόνιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο τραπέζι τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για τα λάθη του ως πρωθυπουργού που ο ίδιος έχει παραδεχθεί, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «ο ελληνικός λαός θέλει έναν πρωθυπουργό που να του λέει την αλήθεια και να παραδέχεται το λάθος του όταν το κάνει. Το άλλο όνομα των λαθών μας είναι εμπειρία, έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και εγώ πήρα πολλή εμπειρία συσσωρευμένη σε αυτούς τους μήνες. Όποιος επιχειρεί κάνει και σφάλματα. Ο μόνος αλάθητος είναι αυτός που δεν επιχειρεί».
Επέμεινε πάντως ότι «εμείς θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία στο σκέλος που πρέπει να την εφαρμόσουμε και θα παλέψουμε στα θέματα που είναι ανοιχτά». Ενώ σε άλλη σχετική ερώτηση με το θέμα είπε πως «δεν υπάρχει άλλος πολιτικός που με τόση μεγάλη ειλικρίνεια να έχει παραδεχθεί λάθη. Είναι ώρα να σταματήσουμε την παρελθοντολογία και τη λαθολογία. Δώσαμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να πάρει μια ανάταση αξιοπρέπειας, ενώ όλες μας οι νομοθετικές παρεμβάσεις ήταν φιλολαϊκές. Το μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα μίας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης».
Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «λέει ότι βρήκε άδεια ταμεία. Αφού όμως όπως λέει βρήκε άδεια ταμεία, γιατί είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι δε θέλουμε ρευστότητα; Ο κ. Τσίπρας ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες. Εις γνώσιν του κλείσανε. Σήμερα, με νέους ανθρώπους, ικανούς, άξιους, θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή».
Για το θέμα των τραπεζών και των capital controls, o κ. Τσίπρας αστειεύτηκε ότι «ο Μεϊμαράκης διαβάζει κρυφά Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου» συνεχίζοντας απάντησε: «Γιατί δεν έβγαλα τη χώρα από το ευρώ όταν βγήκε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με 62%; Τα 25 δισ. στις τράπεζες δεν είναι για τα capital controls, η ανάγκη αυτή υπήρχε από πριν. Εμείς ελαφρύναμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά με τις 100 δόσεις, αλλά το θέμα των κόκκινων δανείων είναι κρίσιμο, θα κοιτάξουμε να το επιλύσουμε με μέρος των 25 δισ. ευρώ».
Σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πως «εμείς είχαμε πει, αντίθετα με τον κ. Τσίπρα, ότι θα εξορθολογίσουμε τον ΕΝΦΙΑ, ότι υπήρχαν αδικίες και ότι έπρεπε να φορολογηθούν πολύ περισσότερο κάποιες εκτάσεις. Προέκυψαν οι εκλογές και ήρθε ο κ. Τσίπρας. Κι ενώ μας είχε πει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τώρα έρχεται να μας πάρει και τα κλειδιά!».

Σε διάλογο μεταξύ των δυο αρχηγών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι « η Ευρώπη πράγματι είναι ένα πεδίο πάλης, πολιτικής, ταξικής πάλης. Υπάρχουν πολιτικά στρατόπεδα και το στρατόπεδο στο οποίο ανήκετε είναι αυτό της Δεξιάς, όπου την ηγεμονία έχουν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε». «Πηγαίνετε χέρι-χέρι με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε» επιτέθηκε στον κ. Μεϊμαράκη.
Απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης είπε «Έχει πάθει μετάλλαξη ο κ. Τσίπρας, Τι θα πει ότι σας στήριξε η Μέρκελ ή ο Σόιμπλε; Δεν είστε ωρομίσθιος, που μας λέτε για 17 ώρες. Ο πρωθυπουργός κρίνεται από το αποτέλεσμα, τι μας φέρατε και τι υπογράψατε. Ας μην το υπογράφατε στο κάτω-κάτω, ας πηγαίναμε σε εκλογές αντί για δημοψήφισμα. Τώρα γιατί πάμε σε εκλογές; Να ξέρουν οι πολίτες ότι θα μας ξαναπάει σε εκλογές. Η αστάθεια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας».
Σε ερώτηση για το τι θα είχε γίνει αν είχαν βρεθεί κεφάλαια από χώρες εκτός ΕΕ ενόσω εκρεμμούσε ακόμη η διαπραγμάτευση, ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε: «Πήγαμε και στη Ρωσία, και στην Κίνα και στο Ιράν και σε αραβικές χώρες, όχι για να πάρουμε λεφτά για να ξεπληρώσουμε το χρέος, αλλά για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάκαμψης και επενδύσεων. Όχι αρπακτικών επενδύσεων λεηλασίας, αλλά επενδύσεων που θα έχουν θέσεις εργασίας. Και καταφέραμε πολλά. Τις πόρτες που χτυπήσαμε τις βρήκαμε ανοιχτές για επενδύσεις, και τώρα θα τις αξιοποιήσουμε».
Σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, πρόεδρος της ΝΔ, είπε: «θα εξετάσουμε το αν θα κρατήσουμε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τόσο καιρό που δεν υπήρχε υπουργείο δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις; Είδαμε και τι έγινε με την κυρα-Τασία».

Για το μεταναστευτικό, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «από την πλευρά της Ιταλίας είχε υπάρξει στη Σύνοδο Κορυφής πρόθεση να υπάρξουν δράσεις ακόμα και στρατιωτικού χαρακτήρα στις βάρκες των διακινητών. Στην Ελλάδα είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα, οι άνθρωποι αυτοί είναι δασκαλεμένοι. Σε 16.500 χιλιόμετρα θαλάσσιων συνόρων δεν μπορεί να ανταποκριθεί το Λιμενικό. Οι πρόσφυγες έρχονται για να φύγουν, όχι για να μείνουν. Πρέπει να δούμε μαζί όλοι πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα».
Για το θέμα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι: « εκλογές είναι σημαντικές για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Η Ισπανία έχει εκλογές τον Νοέμβρη, η Πορτογαλία τον Οκτώβρη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και με νίκη καθαρή, σκεφτείτε το μήνυμα που θα πάρουν οι προοδευτικές δυνάμεις σε αυτές τις χώρες της περιφέρειας. Η σχέση μου με την κ. Μέρκελ ήταν σχέση αμοιβαίου σεβασμού, αλλά με σαφείς πολιτικές αποστάσεις. Σε επίπεδο κορυφής, όταν κάποιος διεκδικεί γίνεται σεβαστός από τον πολιτικό αντίπαλο, πολύ πιο σεβαστό από όταν λέει ναι σε όλα».
Παρεμβαίνοντας, ο Ε. Μεϊμαράκης ρώτησε τον κ. Τσίπρα «δεν πήγατε για ψήφο εμπιστοσύνης, αν πηγαίνατε ίσως να την είχατε, γιατί δεν το δοκιμάσατε; Για το προσφυγικό, ο πόλεμος στη Συρία δεν ξεκίνησε όταν εσείς γίνατε κυβέρνηση".
«Δεν έχω καταλάβει, η ΝΔ είναι σαν να μας λέει ότι μόλις οι Σύροι έμαθαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση είπαν δεν πάμε στην Ελλάδα; Επίσης, είναι φανερό γιατί πάω σε εκλογές. Ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να μείνει; Μας ρίξανε, πάμε σε εκλογές» του απάντησε ο Α. Τσίπρας.
Σε ερώτηση για το αν η απειλή για Grexit παραμένει, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Το σενάριο του Grexit δεν ήταν απλά σενάριο, αλλά σχέδιο. Οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις είχαν σχεδιάσει το Grexit, ο κ. Σόιμπλε είχε φέρει στο τραπέζι το σχέδιο του τάιμ-άουτ. Αλλά δεν ήταν μόνος του ο κ. Σόιμπλε, ήταν μια σειρά από αρχηγούς κρατών που έβαλαν πλάτη για να απομονωθεί το σχέδιο του Grexit. Και μπορεί να ξαναγυρίσουν οι ακραίοι, όμως έχουμε κερδίσει συμμαχίες, έχουμε κερδίσει έδαφος. Η συμφωνία που έχουμε μπροστά μας έχει δυσκολίες, όμως αν φύγει ο βραχνάς του χρέους, θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη πολύ σύντομα και αυτό θα είναι η προϋπόθεση για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις αγορές».
Με την ολοκλήρωση του κύκλου ερωτήσεων των δημοσιογράφων, οι δυο πολιτικοί αρχηγοί απηύθυναν ερωτήσεις ο ένας στον άλλο.
Κατά την ερώτηση του, ο κ. Μεϊμαράκης είπε στον κ. Τσίπρα: «Έχετε δώσει ψεύτικες υποσχέσεις, δεν μπορέσατε να υλοποιήσετε καμία. Εφόσον εσείς διεκδικείτε και αυτοδυναμία, πιστεύετε ότι αυτοί που έχετε στα ψηφοδέλτια και είχαν ψηφίσει παρών θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους ή θα πάμε πάλι σε εκλογές;».
Απαντώντας ο κ. Τσίπρας είπε: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα, που γνωρίζει να λύνει τις διαφορές με δημοκρατικό τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε επειδή μια ομάδα μειοψηφική μέσα στο κόμμα αποφάσισε να αποχωρήσει. Είναι φανερό ότι η ίδια τακτική του Γενάρη, να τρομοκρατείτε ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα μας καταστρέψει, δεν έχει βάση. Εκλογές δε θα γίνουν την επομένη, γιατί θα σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ευθύνες. Έχω αποδείξει ότι συνεργάζομαι, όπως συνεργάστηκα έντιμα με τον Πάνο Καμμένο. Πρότεινα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, γιατί υπηρετώ τη συνεννόηση στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα».
«Γιατί θέλετε να μας τελειώσετε; Θα τελειώσετε το 70% του ελληνικού λαού;» επανήλθε ο κ. Μεϊμαράκης
«Ποτέ δεν είπα ότι θα σας τελειώσουμε. Μη διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου. Αλλά εσείς, με όλα όσα μου καταλογίζετε, θέλετε αλήθεια να συνεργαστείτε μαζί μου; Δεν θέλετε να συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλετε να τον εγκλωβίσετε» του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε τους χαρακτηρισμούς "ψευτράκος" και "πονηρούλης" για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον τον πρωθυπουργό που έφερε τα μεγαλύτερα κακά στη χώρα μέσα σε λίγους μήνες, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανταπαντά πως η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, και όχι κυβέρνηση "παρά φύση", προσθέτοντας πως μία συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ θα ήταν κακή για τον τόπο, γιατί δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα συνεννόησης.
Στο προτελευταίο μέρος του ντιμπέιτ, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν να απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις του συντονιστή της βραδιάς Πάνου Χαρίτου. Η πρώτη ερώτηση αφορούσε στο αν μπορούν οι πολίτες να είναι βέβαιοι πως αυτή τη φορά τα όσα υπόσχονται τα δύο κόμματα είναι πράγματι εφικτά.
"Υποσχέθηκα να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει. Την τηρήσαμε αυτήν την υπόσχεση. Διεκδικήσαμε το δίκιο του λαού. Οδηγηθήκαμε σε έναν συμβιβασμό ευθύνης", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να σχολιάζει αντίθετα πως οι ψηφοφόροι παρασύρθηκαν από τον κ. Τσίπρα, σκεπτόμενοι ότι και τα μισά από αυτά που έλεγε να έκανε, θα ήταν καλά. Όσοι τότε πίστεψαν τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε πρέπει να κρίνουν και να συγκρίνουν πριν πάνε στην κάλπη.
Η δεύτερη ερώτηση του Πάνου Χαρίτου αφορούσε στην υψηλή ανεργία, και ειδικότερα το τι θα έλεγαν οι δύο αρχηγοί σε έναν νέο που δεν μπορεί να βρει δουλειά στην Ελλάδα και σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό.
"Θα του πω να μείνει στην Ελλάδα και να προσπαθήσει μαζί μας. Αν οι Έλληνες μεγαλουργούν στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούν και στη χώρα μας;", διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας πως δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να ανοίξουν οι θέσεις εργασίας, αλλά πρέπει να γίνουν επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα.
"Εδώ αντιμετωπίζουμε ένα εθνικό πρόβλημα. Φεύγουν επιστήμονες, ερευνητές. Πώς θα γυρίσουν αυτοί πίσω; Χρειάζονται τομές. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια. Να φτιάξουμε τεχνολογικά πάρκα. Κάναμε προσπάθειες, και θα τις ολοκληρώσουμε την επόμενη τετραετία", ανέφερε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην καταληκτική του τοποθέτηση, ο Β. Μεϊμαράκης διεμήνυσε πως στις 20 Σεπτεμβρίου κρίνεται το αν θα πάει η χώρα μπροστά, αν η αλήθεια θα υπερισχύσει από το ψέμα, αν μπορεί το φως να φωτίσει το σκοτάδι, και εξέφρασε τη δέσμευση της ΝΔ να σχηματίσει την επόμενη μέρα των εκλογών κυβέρνηση συνεννόησης και συνεργασίας, μία εθνική ομάδα εργασίας που θα φτιάξει ένα μεγάλο σχέδιο, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλοι οι φορείς, και μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης όπου επίσης πρέπει να συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως τώρα έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας, και διερωτήθηκε: "Θέλουμε την Ελλάδα των λίγων ή την Ελλάδα των πολλών; Μια Ελλάδα που δεν θα δίνει όραμα και προοπτική ή μια Ελλάδα που θα επιτρέπει στους Έλληνες να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία;".
"Κάποιοι ήθελαν να κάνουν αυτήν την προσπάθεια μια σύντομη παρένθεση. Ας μην τους το επιτρέψουμε", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *