GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαπαβίτσας: Όποιος βλέπει το ευρώ ως μονόδρομο, είναι μνημονιακός

Η παραμονή στο ευρώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα μνημόνια υποστήριξε ο κ. υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Λαπαβίτσα...

Λαπαβίτσας: Όποιος βλέπει το ευρώ ως μονόδρομο, είναι μνημονιακός
Η παραμονή στο ευρώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα μνημόνια υποστήριξε ο κ. υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου, προκαλώντας τις αντιδράσεις μερικών εκ των παρευρισκομένων.
«Τα μνημόνια τα ξέρει ο κόσμος, η ανάπτυξη κτλ είναι ιστορίες για μικρά παιδιά. Πρέπει να υπάρξει εθνικό νόμισμα» σημείωσε ο κ. Λαπαβίτσας αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος και συμπλήρωσε πως «για το θέμα του εθνικού νομίσματος δεν θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα σε αντίθεση με το ζήτημα της παραμονής της χώρας στην ΕΕ - όπου θα ρωτήσουμε τη γνώμη του κόσμου».
Υπογράμμισε μάλιστα πως «αυτός ο σκληρός δρόμος, δεν επιφέρει απαραίτητα σκληρές πολιτικές. Αυτό που πρέπει όμως είναι να μάθουμε το μήνυμα των τελευταίων γεγονότων, πως ο δρόμος των μνημονίων, είναι ο δρόμος του ευρώ. Το εθνικό νόμισμα δεν είναι ανέφικτο».
Η αντίρρηση ήρθε δια στόματος του κυρίου Μπαλάφα ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο κ. Λαπαβίτσας είχε πει την περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους πως «η καλύτερη λύση για τη χώρα υπήρξε η πρόταση Σόιμπλε». Ο κ. Λαπαβίτσας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό. Δεν το είπα ποτέ και καλό είναι να βάλετε καλύτερα ακουστικά».
Όπως εξήγησε «δεν ξέρουμε τι ακριβώς είπε ο Σόιμπλε. Έχουμε ένα κείμενο 8 παραγράφων οι οποίες θέτουν ένα δίλημμα αφού μια πρώτη λύση είναι αυτή του μνημονίου και δεύτερη αυτή της εξόδου της χώρας από το ευρώ για 5 χρόνια. Εγώ εκείνη την περίοδο αντ’ αυτού που λέει ο κ. Μπαλάφας, είχα απλά ρωτήσει τον κ. Τσίπρα γιατί ανάμεσα από αυτές τις δύο λύσεις διαλέξατε τον πρώτο δρόμο κι όχι τον δεύτερο».
Όπως σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Λαικής Ενότητας το κόμμα του προτείνει έξοδο από το ευρώ αλλά ταυτόχρονα εθνικοποίηση των τραπεζών, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναδόμηση της χώρας».
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το που θα βρεθούν τα χρήματα για την μετάβαση από το ευρώ στην δραχμή ο κ. Λαπαβίτσας απάντησε: «τα χρήματα που παίρνουμε αυτή τη στιγμή δεν πάνε στην πραγματική οικονομία, αλλά στην αποπληρωμή των δανείων και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Την εσωτερική οικονομία την αναχρηματοδοτούμε από εμάς του ίδιους. Οπότε αν σταματούσαμε να πληρώνουμε το χρέος, αμέσως θα εξοικονομούσαμε ένα ποσό που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε με τον τρόπο που εμείς επιθυμούμε μπαίνοντας έτσι σε προοπτική ανάπτυξης. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν χρηματοδοτούν οι ξένοι την ελληνική οικονομία αλλά εμείς οι ίδιοι».
Στα λεγόμενα αυτά  ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, απάντησε πως ο κ. Σόιμπλε μιλάει για Grexit από το 2011 ενώ υπογράμμισε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει μια σαφή προγραμματική συμφωνία.
Από πλευράς του ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ, διευκρίνισε πως «σε μια χώρα που κάνει εισαγωγή ακόμα και τις ζωοτροφές της δεν μπορούμε να συζητάμε για εθνικό νόμισμα» υπογραμμίζοντας πως είμαστε απροετοίμαστοι για αυτή τη λύση. Άλλωστε όπως ανέφερε το Μνημόνιο είναι ένα, ότι μας ζητάνε από το 2010 μας ζητάνε και τώρα».
Δεικτική ήταν η απάντηση και της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου η οποία απευθυνόμενη στον κ. Λαπαβίτσα είπε χαρακτηριστικά: «Από διαφορετική οδό και για διαφορετικό σκοπό,  πηγαίνατε πάντως παράλληλα με τον Σόιμπλε»
Όπως υπογράμμισε η κ. Χριστοφιλοπούλου σήμερα "Οι δυνάμεις που πιστεύουν ότι η μόνη πατριωτική οδός για να ανακάμψει η χώρα είναι η έξοδος, κάνουν λάθος".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *