GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κρυφοί διάλογοι στο Eurogroup και τα "βέλη" κατά Βαρουφάκη

Αποκαλυπτικοί διάλογοι του προχθεσινού Eurogroup είδαν το φως της δημοσιότητας αναδεικνύοντας το παρασκήνιο των συνομιλιών με επίκεντρο τι...

Οι κρυφοί διάλογοι στο Eurogroup και τα βέλη κατά Βαρουφάκη
Αποκαλυπτικοί διάλογοι του προχθεσινού Eurogroup είδαν το φως της δημοσιότητας αναδεικνύοντας το παρασκήνιο των συνομιλιών με επίκεντρο τις μεγάλες... αλλαγές σε σχέση με όσα προηγήθηκαν το εξάμηνο που διήνυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,
Προχθές το βράδυ η επιφυλακτικότητα, η εχθρότητα και η καχυποψία έδωσαν τη θέση τους σε επαινετικά σχόλια, επιδοκιμασίες και επιβράβευση, καθώς για πρώτη φορά το τελευταίο, επεισοδιακό διάστημα, η ελληνική πλευρά είχε πραγματοποιήσει όλα αυτά για τα οποία είχε δεσμευθεί έναντι των Ευρωπαίων εταίρων.
Σύμφωνα,  με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η υποδοχή που επιφύλαξαν οι εταίροι στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όταν ανακοίνωσε στην συνεδρίαση ότι η συμφωνία ψηφίστηκε από περισσότερο από τα 2/3 της ελληνικής βουλής ήταν ενθαρρυντική. Το λόγο πήρε αμέσως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πως είναι «πολύ σημαντικό ότι την συμφωνία ψήφισε και η αντιπολίτευση, η Δεξιά και το Κέντρο».
Στον αντίποδα, ελαφρώς επιφυλακτικός φάνηκε στο σημείο αυτό ο Ισπανός υπουργός, Λουίς ντε Γκίντος που δεν παρέλειψε να σημειώσει πως ναι μεν η Βουλή ψήφισε, δεν ψήφισε όμως το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και πάλι, η απάντηση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν άμεση και ξεκάθαρη. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ο πρωθυπουργός ελέγχει την κατάσταση», ήταν τα λόγια του.
Ικανοποιημένος δήλωσε, όταν πήρε το λόγο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκπλήσσοντας πιθανώς τους συναδέλφους του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, μαθαίνω ότι οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα έγιναν σε πολύ καλό κλίμα», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και επισήμανε πως «τώρα το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό» - προφανώς αναφερόμενος στον προκάτοχο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον πρώην υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη.
Συνολικά ο κύριος Σόιμπλε πήρε το λόγο τρεις φορές, ζητώντας την λεπτομερή εξέταση των όρων του Μνημονίου, ενώ εστίασε σε τρία σημεία: Τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, να συσταθεί γρήγορα το ταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις και να έχουν λόγο στη λειτουργία του και οι δανειστές, αλλά και τα «κόκκινα δάνεια», για τα οποία υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να διαχειριστεί η ελληνική κυβέρνηση.
Δείτε επίσης:
Η βουτιά στο "ζωώδες ένστικτο" της Ελλάδας των μνημονίων - ΦΩΤΟ
FT: H Λαγκάρντ και η νέα πράξη στο ελληνικό δράμα



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *