GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος...

Από τα ξημερώματα της Κυριακής οι κάλπες περιμένουν τους Έλληνες (εκτός θεαματικού απροόπτου της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής) για το ...

Από τα ξημερώματα της Κυριακής οι κάλπες περιμένουν τους Έλληνες (εκτός θεαματικού απροόπτου της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής) για το δεύτερο μεταπολιτευτικό δημοψήφισμα. Το πρώτο, του 1974, αφορούσε το πολιτειακό και αυτό -ύστερα από 41 χρόνια- το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της χώρας. Όποιο αποτέλεσμα κι αν προκύψει πάντως θεωρείται βέβαιο ότι από την Δευτέρα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο. Ήδη τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζονται για τις επιπτώσεις που θα έχει τόσο το «ναι», όσο και το «όχι».

Ύστερα από μια εβδομάδα έντονων διακυμάνσεων στις δημοσκοπήσεις, για την κυβέρνηση -που μετρά όμως από την Πέμπτη τις πρώτες απώλειες τεσσάρων βουλευτών εκ μέρους των ΑΝΕΛ οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν- η μόνη καθαρή ετυμηγορία που θα της επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία δίχως άμεσο πρόβλημα είναι η σαφής επικράτηση του όχι. Αν και δεν είναι σαφές τι θα σημάνει αυτό για τις σχέσεις της χώρας με τους δανειστές, για τους κ. Τσίπρα και Καμμένο θα πρόκειται για μια πολιτική νίκη. Όσο μεγαλύτερο είναι μάλιστα το ποσοστό τόσο ισχυρότερη θα είναι και η νίκη. Ένα οριακό αποτέλεσμα (ανεξάρτητα από το ποια απάντηση θα έχει το προβάδισμα) προοιωνίζεται οπωσδήποτε διατήρηση της έντασης στο δημόσιο βίο της χώρας και παράταση της αστάθειας.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το «όχι» της κάλπης θα αποτελέσει μοχλό ακόμη μεγαλύτερης διαπραγματευτικής πίεσης προς τους δανειστές ώστε να προκύψει επιτέλους συμφωνία. Από την πλευρά τους εκείνοι όμως φροντίζουν να στέλνουν ασαφή μηνύματα και να απειλούν ότι αυτό μπορεί να σηματοδότησει και την αρχή για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι από νομικής πλευράς εύκολο, αλλά επί της ουσίας το ζητούμενο είναι κατά πόσο οι εταίροι θα επιλέξουν τη συνέχιση της οικονομικής ασφυξίας της χώρας μας προκειμένου να την υποχρεώσουν είτε σε μια απόλυτη συνθηκολόγηση είτε στο να δρομολογήσει μόνη της τις διαδικασίες αποχώρησης.

Το πιο ευνοϊκό σενάριο θεωρείται να συνεχιστούν, παρά το όχι, οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας. Από το περιεχόμενο μιας τέτοιας συμφωνίας (όπως φυσικά και από το χρόνο που θα χρειαστεί για την επίτευξή της) θα εξαρτηθούν τα επόμενα βήματα. Ο Ντάισελμπλουμ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι σε κάθε περίπτωση θα περιέχει «σκληρότερους» όρους και δεδομένου ότι το προηγούμενο πρόγραμμα έληξε θα χρειαστούν διαπραγματεύσεις από την αρχή δίχως να είναι ευκρινές τι θα γίνει και με το ΔΝΤ.

Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους γιατί θα επηρεάσουν καθοριστικά και το πολιτικό κλίμα της επόμενης ημέρας. Ήδη αρκετοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και μια νίκη του όχι, το βράδυ της Κυριακής, δεν θα αρκέσει για πολύ στην κυβέρνηση που έχει τραυματιστεί σημαντικά σε πολλά σημεία. Το πρώτο ζήτημα που θα τεθεί επί τάπητος συνδέεται με το πώς και με ποιους διαμορφώνεται πλέον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Πολύ πιθανό επίσης είναι να πραγματοποιηθεί και ένας ευρύς ανασχηματισμός που θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν λείπουν όμως κι αυτοί που εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει γρήγορα (ίσως και μέχρι το φθινόπωρο) και σε εθνικές εκλογές για αρκετούς λόγους. Ο πιο σημαντικός θεωρείται η ανανέωση της λαϊκής εντολής αν και στην πραγματικότητα θα πρόκειται για τη ανασύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του (με τη βοήθεια της λίστας) προκειμένου να μπορέσει να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους που θα απορρέουν από τη νέα συμφωνία. Επίσης στην περίπτωση αυτή θα φανεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να παραμείνει συμπαγής, κάτι που έως τώρα έχει γίνει με δυσκολία. Οι πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναφέρουν μάλιστα ότι πριν ριφθεί ο κύβος για το δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τους συνεργάτες του την εναλλακτική λύση των εκλογών η οποία όμως απορρίφθηκε επειδή, λόγω του μήνα που υποχρεωτικά μεσολαβεί ως τις κάλπες, θα συνοδευόταν από πολλές αβεβαιότητες.

Το απόλυτα δυσμενές σενάριο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο μιας οριστικής ρήξης στον απόηχο του όχι. Αυτό είναι αδύνατο να το αποτυπώσει κανείς καθώς έως τώρα δεν υπάρχει προηγούμενο αποχώρησης χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Και επί του παρόντος όλοι προτιμούν να το παρουσιάζουν ως θεωρητικό ενδεχόμενο, όσο κι αν προβάλλεται από διάφορες πλευρές εντός κι εκτός Ελλάδας στο πλαίσιο του επικοινωνιακού και ψυχολογικού πολέμου εν όψει του δημοψηφίσματος.

Άλλη τροχιά θα λάβουν οι εξελίξεις αν το βράδυ της Κυριακής επικρατήσει το «ναι». Κατ' αρχάς, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα έχουν υποστεί μια μεγάλη πολιτική ήττα η οποία θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, στις αρχές της εβδομάδας, είπε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να υπηρετήσει το ναι καθώς δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού. Αυτό που κατάλαβαν όλοι ήταν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υποβάλει την Δευτέρα την παραίτησή του, αν και τις επόμενες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε σύγχυση για τις τελικές προθέσεις του. Άρχισαν να διακινούνται απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση, παρά το πιθανό ναι, δεν χάνει τη δεδηλωμένη στη Βουλή και ότι εφόσον ο λαός επιλέξει να δεχτεί την πρόταση των δανειστών μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας με σκοπό τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Οι περισσότεροι ωστόσο συμφωνούν ότι η δυναμική των πραγμάτων θα είναι τέτοια που οι εξελίξεις δεν θα καθυστερήσουν καθόλου. Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας και τις τάσεις των τελευταίων δημοσκοπήσεων πριν από το άνοιγμα της κάλπης, πρέπει να είναι έτοιμος για την επόμενη κίνηση του. Σε γενικές γραμμές, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα δεχτεί -με βάση και το αποτέλεσμα- το σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή ή θα επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα σε άμεσες εκλογές με πιο κοντινή ημερομηνία την Κυριακή 2 Αυγούστου!

Στην περίπτωση των εκλογών, κατά το Σύνταγμα θα πρέπει να εφαρμοστεί έστω και επί τροχάδην η διαδικασία των διερευνητικών εκλογών και αμέσως μετά από το άκαρπο αποτέλεσμα να οριστεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ένας εκ των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Αυτό εξαρτάται ουσιαστικά από την πολιτική βούληση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς -στο βαθμό που δεν αναπτυχθούν φυγόκεντρες τάσεις και διασπάσεις στο εσωτερικό του- το κλειδί των εξελίξεων περνά από τους 149 βουλευτές του. Δίχως τη σύμφωνη γνώμη του πρώτου κόμματος είναι αδύνατος ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και επομένως η προσφυγή στις κάλπες (με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζουν σήμερα το ναι, να οδηγούνται κατά πάσα πιθανότητα σε εκλογική σύμπραξη υπό την ομπρέλα ενός «ευρωπαϊκού μετώπου») αναπόφευκτη. Ακούγοντας το τηλεοπτικό διάγγελμα του κ. Τσίπρα την Τετάρτη, οι πιο παρατηρητικοί διαπίστωσαν μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός προετοίμαζε τα επιχειρήματα που θα του χρειαστούν εν όψει μιας πιθανής προεκλογικής περιόδου εναντίον όσων από το εσωτερικό και το εξωτερικό προκάλεσαν, κατά την δική του άποψη, την «πτώση» την πρώτη κυβέρνησης της αριστεράς. Επίσης δεν λείπουν κι εκείνοι που, όσο κι αν είναι πρόωρο, προβλέπουν ότι μπορεί ο κ. Τσίπρας να οδηγηθεί -στον απόηχο του ναι- σε εκλογές στις οποίες θα έρθει πάλι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κληθεί να υλοποιήσει μια συμφωνία που θα έχει εγκρίνει (έστω στο περίγραμμά της) ο ίδιος ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα!

Τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας δεν επιλέξει, υπό το βάρος των δραματικών περιστάσεων, την οδό των εκλογών; Διατηρώντας και το πρωί της Δευτέρας την εμπιστοσύνη της Βουλής ως πρωθυπουργός, έχει τη δυνατότητα να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες (μαζί με το ανάλογο πολιτικό ρίσκο για τον εαυτό του) επισκεπτόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με βάση το άρθρο 37 του Συντάγματος ο κ. Πρ. Παυλόπουλος έχει την αρμοδιότητα να επιδιώξει το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης με την εμπιστοσύνη της Βουλής που κατ' άλλους θα ονομάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και κατ΄άλλους κυβέρνηση ειδικού σκοπού, προκειμένου να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να υπάρξει και σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Η κυβέρνηση που θα προκύψει (και ενδεχομένως συμφωνηθεί ότι θα έχει συγκεκριμένο όριο ζωής) πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή εντός δεκαπέντε ημερών και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος «πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών». Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται θετική ψήφος από τουλάχιστον 120 βουλευτές για να έχει η νέα κυβέρνηση την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Με βάση τη σημερινή δύναμη των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 149 βουλευτές, οι ΑΝΕΛ  13, η ΝΔ 76, η Χρυσή Αυγή 17, το Ποτάμι 17, το ΚΚΕ 15 και το ΠΑΣΟΚ 13. Επομένως για να μπορέσει να σταθεί μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση, χρειάζεται τη θετική ψήφο τουλάχιστον ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή στηριχθεί από όλους τους βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ απαιτούνται οπωσδήποτε και 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η ανοχή τουλάχιστον άλλων 61. Δεν αποκλείεται να υπάρξει ως εκ τούτου και διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αφού η αριστερή πτέρυγα του προτιμά την προσφυγή στις εκλογές.

Εκτός από τη σύνθεση της κυβέρνησης, σημασία έχει και ποιος θα τεθεί επικεφαλής εφόσον ο κ. Τσίπρας αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη στα πολιτικά παρασκήνια αναφέρεται ότι πρέπει να είναι πρόσωπο που θα τυγχάνει (και) της αποδοχής -αν όχι της προτίμησης- των δανειστών. Το ένα σενάριο κάνει λόγο για τεχνοκράτη τύπου Λ. Παπαδήμου. Οι σχετικές συζητήσεις παραπέμπουν στον Γ. Στουρνάρα αν και για τους γνωρίζοντες η υποψηφιότητά του έχει αποδυναμωθεί σημαντικά. Η δεύτερη εκδοχή αφορά πρόσωπο προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ με μετριοπαθείς απόψεις ώστε να μπορεί να γίνει ευρύτερα αποδεκτός. Εν προκειμένω, «φωτογραφίζεται» το όνομα του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. Και η τρίτη λύση είναι να συμφωνηθεί πολιτικό πρόσωπο που δεν θα προέρχεται μεν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα αποτελεί μια επιλογή ανάλογη με εκείνη που έγινε για την προεδρία της Δημοκρατίας με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Στην περίτπωση αυτή ακούγεται το όνομα του Δ. Αβραμόπουλου.
Ανδρέας Καψαμπέλης

3 σχόλια

  1. Ανδρέας Κωνσταντίνου για Αλέξη Τσίπρα: ΟΧΙ δεν τον αφήνω μόνο του...

    Ο πρωταγωνιστής της ταινιας " Μικρά Αγγλία" τάχθηκε με ένα συγκλονιστικό κείμενο στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

    Και κάτι σοβαρό τώρα.

    Το παλικάρι είναι 40 χρονών, με γυναίκα και 2 παιδιά.
    Τον κυνηγάει ολόκληρο το κατεστημένο σύμπαν, εντός και εκτός (οι μάσκες έπεσαν όταν πρότεινε την φορολόγηση των υπερφραγκάτων κατά τη γνώμη μου).

    Κινδυνεύει να τον κλείσουν φυλακή αν πέσει η Κυβέρνησή του τώρα.
    Κινδυνεύει να πέσει "ατυχώς" κάποιο αεροπλάνο του, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε διάφορους αριστερούς ηγέτες.

    Του την έχουν στημένη από παντού και το βλέπεις.

    Θα μπορούσε κάλλιστα να το παίξει κινέζος, όπως ΟΛΟΙ έκαναν πριν από αυτόν. Να προδώσει τη λαϊκή εντολή, να μας πηδήξει και μετά να μας πει ότι "έκανα το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα"... Και να ζήσει αυτός και η οικογένειά του καλά. Και κανένα ΜΜΕ να μην τον ξανακουμπήσει.

    Όμως...Επιλέγει να ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. Για ΠΟΙΟΝ?
    Για ΜΕΝΑ: τον μαλάκα του καναπέ, που με το ζόρι επιλέγω την κάλπη από την παραλία, που έχω μάθει να γκρινιάζω και να περιμένω τον μπάρμπα από την Κορώνη να ανέβει στην εξουσία για να με "χώσει βίσμα" στο Μουσείο.

    ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. Και όχι μόνο πολιτικά. Έχει και αυτός παιδιά... ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ! Κανένας άλλος δεν το έκανε όσα χρόνια ζω!

    ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

    Δεν μπορώ να τον αφήσω μόνο του. Απλά.
    Ο Χ Ι, δεν τον αφήνω μόνο του.

    Καλή τύχη - σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα πλέον είναι αν το ΝΑΙ η ΌΧΙ αλλά AN θέλουμε κι άλλο κυβέρνηση ΣΚΑΙ-ΑΝΤ1-ΜΕΓΚΑ,-ΑΛΦΑ-ΣΤΑΡ...

    Τόσο μίσος σε μια κυβέρνηση ΠΟΥ ΔΕΝ πήρε ΚΑΝΈΝΑ μα ΚΑΝΈΝΑ αντιλαϊκό μέτρο δεν έχω δει... Καλά τους λέει ο κόσμος ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, έχουμε ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό!

    Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του ελληνικού Έθνους, η Ελλάδα έχει την τιμή να την κυβερνά ένας πραγματικός πατριώτης.

    Ναι, αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός, που ΤΟΛΜΑ να αλλάξει την ιστορία αυτού του τόπου, την ιστορία των δοσίλογων προκατόχων του που δεκαετίες τώρα φρόντιζαν να υποθηκεύουν το μέλλον του λαού μας, λέγοντας μόνο «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».

    Ναι, είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και γι' αυτό έχει στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το σύνολο σχεδόν της νέας γενιάς των ΕΛΛΗΝΩΝ, κάτι που εύκολα κατάλαβε όποιος παρακολούθησε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στο Σύνταγμα.

    Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα να πέσει το πιο βαρύ φορτίο της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας.

    Ένα φορτίο που το βρήκε και δεν το δημιούργησε όπως θέλουν να μας πείσουν αυτοί που ο λαός τούς έστειλε μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Και εκεί θα μείνουν, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου και οι υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ασχοληθεί μαζί τους, σοβαρά και αποτελεσματικά, η ελληνική δικαιοσύνη, για το κακό που προκάλεσαν στον ελληνικό λαό, ξεπουλώντας την πατρίδα μας στη Μέρκελ, το ΔΝΤ και τα γεράκια της παγκόσμιας τοκογλυφίας.

    Δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει αν ο Αλέξης Τσίπρας αντέξει να σηκώσει αυτό το βαρύ φορτίο που του έχουν φορτώσει στην πλάτη.

    Μπορούμε, όμως, να τον διαβεβαιώσουμε ότι σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος.

    Είναι μαζί του ο ελληνικός λαός, είναι μαζί του ακόμα και όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν «ΝΑΙ», διότι κατά βάθος γνωρίζουν, πως αν υπάρχει μια ελπίδα για να ανακάμψει αυτή η χώρα και να βρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που της προκάλεσαν, δεν θα τη δει να γίνεται πράξη με τον Σαμαρά ή τον Σταύρο Θεοδωράκη, που ράβει... κοστούμι πρωθυπουργού «εθνικής ενότητας», γιατί έτσι το θέλουν ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και οι λοιποί «μεγαλοκαρχαρίες» της διαπλοκής.

    Στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας σφίγγει τη γροθιά και μας καλεί να του δώσουμε τη δύναμη, να γίνουμε όλοι ένα στο πλάι του, αφού το... πολιτικό σύστημα προτίμησε να συνταχθεί ΞΑΝΑ με τα συμφέροντα της Μέρκελ, των εργολάβων και των καναλαρχών.

    Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της πατρίδας μας, οι δοσίλογοι θα πράξουν ΞΑΝΑ αυτό που έπρατταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Άφησαν μόνο του τον ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό να τα βάλει με τα θηρία. Ας είναι...

    Υπολόγιζαν, ωστόσο, ΞΑΝΑ χωρίς τον ελληνικό λαό.

    Και πήραν την πρώτη απάντηση στο Σύνταγμα....Γιατί ο ελληνικός λαός και ξέρει και καταλαβαίνει το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι «σάπιοι» πολιτικοί, που φτιάχνουν non papers για να καθορίσουν τη στρατηγική δράσης των δημοσκοπικών ευρημάτων «στήνοντας» ομιλίες αγροτών, ανέργων, ανθρώπων που εκείνοι τους οδήγησαν στην καταστροφή με τα μνημόνιά τους...

    Ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να προσφέρει στον πρωθυπουργό του, τον πολιτικό, ο οποίος είναι πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος, τη δύναμη που απαιτείται για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του.....Αλέξη, ούτε βήμα πίσω...

    Και όταν με το καλό τελειώσει αυτή η περιπέτεια, ξέρεις πια, τι πρέπει να κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *