Απόντος του Παναγιώτη Λαφαζάνη (προσήλθε 2 ώρες μετά από τους υπόλοιπους) ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ....
Απόντος του Παναγιώτη Λαφαζάνη (προσήλθε 2 ώρες μετά από τους υπόλοιπους) ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική είναι η αντίδρασή του μετά από τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αλλά και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δεν υπέγραψαν το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο έφτασε τα μεσάνυχτα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης με τον ESM, μετά το σχετικό αίτημα που απηύθυνε η κυβέρνηση εντός της εβδομάδας.
Από την άλλη πλευρά, μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας το πρωί της Παρασκευής, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "...εγώ δεν θα γίνω Παπαδήμος, εάν φύγουμε, θα φύγουμε όλοι μαζί"
Το fast track σχέδιο νόμου, το οποίο έφτασε στη Βουλή με στόχο όχι να εγκρίνει τις προτάσεις της κυβέρνησης που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό αλλά να δώσει το «πράσινο» φως στους Αλέξη Τσίπρα, Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευτούν το Σάββατο στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους των θεσμών και τους εταίρους για να κλείσουν τη συμφωνία, είναι 13 σελίδων και γραμμένο στα αγγλικά.
Η Αριστερή Πλατφόρμα δείχνει το δρόμο της εξόδου
"Η Γερμανία, ενδεχομένως, να συνεχίσει να επιδεικνύει τις επόμενες ημέρες ασύγγνωστη πυγμή αδιαλλαξίας, αρνούμενη πεισματικά κάθε επίδραση από το στεντόρειο «όχι» του ελληνικού δημοψηφίσματος» αναφέρει το άρθρο που υπογράφει ο Νίκος Περπεράς, ο οποίος προσθέτει: "Αν, όμως, αυτή η επίδειξη πυγμής από το Βερολίνο δεν μεταφραστεί σε συμφωνία, πράγμα που προϋποθέτει άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει πάρα πολλά και κρίσιμα από εξελίξεις που «υποχρεωτικά» θα σπρώξουν την Ελλάδα σε τροχιά εθνικού νομίσματος".
Στη συνέχεια τονίζεται η ανάγκη να επιδειχθεί «συνέπεια και σταθερότητα» στη βάση «της γιγάντιας λαϊκής εντολής» αφού στην αντίθετη περίπτωση η κρίση, όπως αναφέρει, θα διαιωνιστεί και θα επιδεινωθεί.
"Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο αλλά πολλές επιλογές. Όλες δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι η παράδοση και η υποταγή στους «Θεσμούς» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ" καταλήγει το άρθρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση