GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεϊμαράκης: Πολιτικές ευθύνες για το σχέδιο Βαρουφάκη...

Τις πολιτικές ευθύνες για το σχέδιο Βαρουφάκη θέλει να αναδείξει η Νέα Δημοκρατία, όπως επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη του...

Τις πολιτικές ευθύνες για το σχέδιο Βαρουφάκη θέλει να αναδείξει η Νέα Δημοκρατία, όπως επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του Αnt1

Χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών ως μοιραίο πρόσωπο, υπενθυμίζοντας πως “ήταν αυτός που συσκεπτόταν με τους σοφούς πριν μας πάει ο Παπανδρέου στο Καστελόριζο” και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επικίνδυνο λόγω απειρίας και άγνοιας σημαντικών θεμάτων.
Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που λένε ευθέως ότι θέλουν να πάνε τη χώρα στη δραχμή, αλλά οι υποκριτές, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ.
“Έπρεπε να μας είχαν πει ότι το plan B ήταν η έξοδος από το ευρώ να το ξέρουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μεϊμαράκης. “Δεν μπορεί τυχαία να μην εχουμε βγει από το ευρώ, επειδή δεν έφταναν τα συναλλαγματικά αποθέματα και επειδή η πλειοψηφία των πολιτών δεν το ήθελε”, συνέχισε διερωτωμενος: “Για αυτό αποδέχθηκε ο Τσίπρας μία βαριά συμφωνία, για να αυξήσει τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για την Ευρωζώνη;”
Ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ θα εξαντλήσει τα πολιτικά μέσα και δεν επιλέγει τη δικονομική οδό. “Δε ζητάμε ποινική δίωξη, θέλουμε να καταδειχθεί η πολιτική ευθύνη” σημείωσε.
Υποκριτής ο Βαρουφάκης, άπειρος κι επικίνδυνος ο Τσίπρας
Ο πρόεδρος της Ν.Δ υπενθύμισε ότι στη Βουλή ο ίδιος είχε διακρίνει έντονα το “όχι” του Βαρουφάκη από αυτό του Λαφαζάνη, που το πίστευε. “Είπα ότι είναι υποκριτικό αυτό που συμβαίνει από το Βαρουφάκη. Μόλις φεύγει από το υπουργείο υπάρχει μία έτοιμη συμφωνία, κλείνει, ο Βαρουφάκης υποκριτικά καταψηφίζει και βλέπω ότι προχωράμε σε μία συμφωνία, βλέπω ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που οι ξένοι θα ήθελαν να συζητήσουν όπως τα αγροτικά αλλά δεν είχαν ενημέρωση κι εκείνοι, βλέπω μία άλλη φάση συζήτησης που δεν υπήρχε όσο ο Βαρουφάκης ήταν υπουργός Οικονομικών. Αυτό δείχνει ότι είχε ένα ρόλο... δε μπορώ να πω ότι σαμποτάριζε, αλλά δεν είχε τη χημεία και τη σοβαρότητα που απαιτείτο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, δείχνοντας έτσι να αποδίδει το κυριότερο βάρος για τις εξελίξεις προσωπικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Στο ερώτημα πάντως εάν διαχωρίζει Βαρουφάκη - Τσίπρα και εάν συμφωνεί με το σχόλιο συνεργατών του Σαμαρά πως: “Εάν δεν ήξερε ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος, εάν ήξερε είναι συνένοχος”, ο κ. Μεϊμαράκης συμφώνησε σχολιάζοντας πως ο ίδιος αναγνωρίζει στον Αλέξη Τσίπρα απειρία όμως αυτή είναι επικίνδυνη σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Διερωτήθηκε δε, εάν δεν τα ήξερε ολα αυτά και τι σημαίνει το διπλό νόμισμα, τότε πως είναι πρωθυπουργός;
Ο πρόεδρος της Ν.Δ πάντως δεν έδειξε παρά τις χθεσινές απειλές, αποφασισμένος να μην ψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση τα επόμενα προαπαιτούμενα για μία συμφωνία. Επανέλαβε ότι η Ν.Δ δεν ψηφίζει τα μέτρα, δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, αλλά στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. “Ο δρόμος της μη συμφωνίας είναι καταστροφή. Ο δρόμος της συμφωνίας είναι κακός, επώδυνος, όμως δίνει τη δυνατότητα να σταθούμε στα πόδια μας και να δούμε πως θα τη βελτιώσουμε Διαφορετικά θα βρεθούμε στο έλεος του θεού”, τόνισε.
Ερωτηθείς άλλωστε ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει η Ν.Δ εάν οι δανειστές ζητήσουν πρόσθετα μέτρα, εξήγησε πως είτε θα κλείσει μία συμφωνία οριστική μέχρι 18 Αυγούστου στην οποία θα ενταχθούν ορισμένα προαπαιτούμενα, είτε θα ψηφιστούν ως προϋπόθεση για μία συμφωνία γέφυρα, τα ίδια αυτά μέτρα που δεν είναι κάτι εξτρά, θα είναι στη συμφωνία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Σχολίασε επίσης ότι οι ξένοι θέλουν να δοκιμαστούν ξανά οι αντοχές στο ελληνικό κοινοβούλιο.
"Γιατί να πάμε σε εκλογές;"
Ο πρόεδρος της Ν.Δ διερωτήθηκε γιατί ο κ.Τσίπρας να πάει σε εκλογές, καθώς όπως είπε έχει τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και έχασε 40 βουλευτές σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης, άρα έχει τη δεδηλωμένη.
Είπε μάλιστα ότι από το γεύμα στο προεδρικό μέγαρο την Παρασκευή απεκόμισε την αίσθηση ότι ο κ.Τσίπρας δε θα ήθελε εκλογές, αλλά φοβάται ότι θα αναγκαστεί να τις κάνει γιατί μπορεί να τον ρίξουν. “Αλλά τα ζητήματα τα εσωκομματικά δε μπορεί να γίνονται εθνικά” τόνισε και πρόσθεσε με νόημα: “Ας προσπαθήσει ο πρωθυπουργός να βρει λύσεις από παρούσα Βουλή”, δήλωση που ερμηνεύθηκε ως αναφορά σε κυβέρνηση συνεργασίας.
Ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε ότι ο ίδιος διαφωνεί με το ενδεχόμενο εκλογών διότι “Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά όπως λύνονται τα αδιέξοδα στη Δημοκρατία, δημιουργούν αδιέξοδα στην οικονομία”.
Προσκλητήριο από τη Ν.Δ προς όλους: Δεν υπάρχουν ντίβες - Μεσαίος δρόμος, ούτε αριστερά ούτε δεξιά
Με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα νωρίτερα με το Γιώργο Βουλγαράκη, μετά την οποία ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Ν.Δ, ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε πως υπάρχει μία ανοιχτή πρόσκληση προς τους πολίτες και τους ψηφοφόρους όχι προς προσωπικότητες ή στελέχη, αν και όποιο στέλεχος το επιθυμεί μπορεί να επιστρέψει. Δήλωσε μάλιστα ότι και ο Πάνος Καμμένος εάν θελήσει να τον δει θα ήταν καλοδεχούμενος.
Η Ν.Δ όπως υπενθύμισε θα ανοίξει καταλόγους για εγγραφές: “Με πρώτο εμένα όλοι πρέπει να ξαναγραφτούν. Δεν υπάρχουν ντίβες και προσωπικότητες που θα έρθουν και θα κάνουν και ό,τι θέλουν”.
Το προσκλητήριο αυτό θα γίνει σε επίπεδο νομαρχιακό ώστε όπως είπε: “Να έρθουν όσοι έχουν φύγει, να ξαναβρούμε το χαρακτήρα μας και να συμφιλιωθούμε ως κεντροδεξιό κόμμα, να ακολουθήσουμε το μεσαίο δρόμο- Ούτε αριστερά ούτε δεξιά”. Σημείωσε ότι ο ίδιος βάζει τη διαχωριστική γραμμή κυρίως μεταξύ λογικών και παραλόγων: “Μπορώ να συνεννοηθώ καλύτερα με ένα λογικό υπεύθυνο της αριστεράς ή του σοσιαλισμού παρά με φιλελεύθερο που είναι παράλογος ή λαϊκίζει”. Τέλος δήλωσε ότι εάν γίνουν εκλογές, πιστεύει πως η Ν.Δ μπορεί να διεκδικήσει σοβαρά την πρώτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *