Από τα παράπονα που δέχεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας από ευρωπαίους προς ελληνικές επιχειρήσεις, το 50,7% αφορά σε εστι...
Από τα παράπονα που δέχεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας από ευρωπαίους προς ελληνικές επιχειρήσεις, το 50,7% αφορά σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και υπηρεσίες παροχής καταλύματος. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιαστηκαν στην εκδήλωση με θέμα: "Συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Παρουσία και προοπτικές του θεσμού στην Ελλάδα" που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας και την Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή».
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι χώρες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα παράπονα των Ελλήνων καταναλωτών σχετικά με μία επιχείρηση που είχαν συναλλαγή είναι το Ηνωμένο Βασίλειο 20,7%, η Γερμανία 16,2%, η Ιταλία 12,7%, η Κύπρος 12,1% και η Ισπανία 11,2%.
Από άλλους ευρωπαίους καταναλωτές - σχετικά με προβλήματα που είχαν στη συναλλαγή τους με επιχείρηση εγκατεστημένη στην Ελλάδα - πρώτοι έρχονται οι Σουηδοί 15,4%, ακολουθούν οι Βέλγοι 11,4%, Ηνωμένο Βασίλειο 11,2%, Γερμανία 9,1% και Νορβηγία 7,6%.
Οι πέντε κυριότεροι τομείς παραπόνων από Έλληνες καταναλωτές είναι: μεταφορές 37,9%, αναψυχή και πολιτισμός 17,5%, επικοινωνία 13,3%, εστιατόρια ξενοδοχεία και υπηρεσίες καταλύματος 6,1% και ένδυση υπόδηση 5,2% .
Αντίθετα, αλλάζει η σύνθεση στα παράπονα των ευρωπαίων προς ελληνικές επιχειρήσεις. Το 50,7% αφορά σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και υπηρεσίες παροχής καταλύματος, οι μεταφορές αποτελούν το 32,7% των παραπόνων, η κατηγορία αναψυχή και ο πολιτισμός αποτελούν το 5,2% , ένδυση και υπόδηση 1,7% και επικοινωνία 1,5%.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε ότι η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε διασυνοριακό επίπεδο έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, μια χώρα που στηρίζεται για την ανάπτυξή της στον κατ' εξοχήν εξωστρεφή κλάδο του τουρισμού.
“Είναι προς το συμφέρον όλων να επιτευχθεί μια συμφωνία, η οποία θα είναι βιώσιμη. Με αναπτυξιακό προσανατολισμό και όχι με υφεσιακά μέτρα που θα τροφοδοτήσουν ξανά το φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων. Μόνο έτσι θα λήξει ο εφιάλτης της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία. Μόνο έτσι θα μπορέσει και η οικονομία της ευρωζώνης να περάσει στην επόμενη ημέρα, να αφήσει πίσω της την κρίση χρέους και να ανακτήσει τη δυναμική της στην παγκοσμιοποιημένη αγορά” είπε χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση