GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσωρυχείο η προστασία ωκεανών και θαλασσών με... κέρδη 920 δισ!

Χρυσωρυχείο μπορεί να αποδειχτεί η επέκταση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών, σύμφωνα με το το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WW...

Χρυσωρυχείο η προστασία ωκεανών και θαλασσών με... κέρδη 920 δισ!
Χρυσωρυχείο μπορεί να αποδειχτεί η επέκταση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών, σύμφωνα με το το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (WWF). Όπως αναφέρει έρευνα του WWF, η προστασία είναι μια επικερδής δραστηριότητα που θα μπορούσε να αποφέρει έως και 920 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 811 δισ. ευρώ) ως το 2050! Αλλά και να δημιουργήσει 180.000 θέσεις εργασίας.
"Κάθε δολάριο που επενδύεται για την δημιουργία προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών επιτρέπει τα τριπλάσια κέρδη, χάρη στην δημιουργία άμεσα θέσεων εργασίας, την προστασία των ακτών ή την αλιεία", επισημαίνει η παγκόσμια αυτή οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος.
Η έκθεση αυτή, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τους Ωκεανούς που διεξάγεται στο Κασκάις, κοντά στην Λισαβόνα, υπό την αιγίδα του The Economist και του National Geographic, στηρίχθηκε στις έρευνες του ανοιχτού πανεπιστημίου του Άμστερνταμ.
Η έκθεση προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη μπορεί να φθάσουν ως το 2050 από 490 ως 920 δισεκατομμύρια δολάρια, βάσει διαφόρων σεναρίων, και οι θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από 150.000 ως 180.000.
Για να καταλήξουμε εκεί, το WWF προτείνει την επέκταση των θαλάσσιων περιοχών, στις οποίες απαγορεύεται εντελώς η αλιεία, στο 10% της επιφάνειας των ωκεανών ως το 2020 και στο 30% ως το 2030, έναντι λιγότερου από 4% που είναι σήμερα, σύμφωνα με την έρευνα.
Οι προστατευόμενες ζώνες "είναι γνωστό ότι προσελκύουν και υποστηρίζουν τον παράκτιο τουρισμό", κάτι που "ενθαρρύνει την απασχόληση και το εμπόριο", επισημαίνεται από τους συντάκτες της έκθεσης.
Επίσης επιτρέπουν "να μετριαστεί ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής", προστατεύοντας τις παράκτιες ζώνες από φυσικές καταστροφές.
Οι προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές διαδραματίζουν επίσης "σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του αποθέματος" ψαριών, προς όφελος των αλιέων, προσθέτουν οι ίδιοι.
Κανένας ωκεανός στον πλανήτη δεν έχει αποφύγει τις συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας και οι ωκεανοί έχουν επηρεαστεί στο 41% της επιφάνειάς τους "σε πολύ μεγάλο βαθμό" από την δραστηριότητα αυτή, επισημαίνει το WWF.
Το κλίμα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη στις 29 Ιουνίου και στην συνέχεια στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, όπως και μιας συνόδου της G20 στην Τουρκία τον Νοέμβριο, πριν από την Παγκόσμια Διάσκεψη που προβλέπεται να διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 11 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *