Το μπρόκολο μπορεί να αποτελέσει "ασπίδα" προστασίας από τον καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα, της γλώσσας και του εγκεφάλο...
Το μπρόκολο μπορεί να αποτελέσει "ασπίδα" προστασίας από τον καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα, της γλώσσας και του εγκεφάλου , σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Οι επιστήμονες αναπτύσσουν μια νέα θεραπεία η οποία είναι γνωστή ως "πράσινη χημειοπροφύλαξη", στην οποία το μπρόκολο και άλλα λαχανικά θα χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της επάρατης νόσου. Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κάρδαμο έχουν υψηλή συγκέντρωση σε σουλφοραφάνη – στην οποία οφείλουν την ελαφρώς πικρή τους γεύση.
Προηγούμενες μελέτες στη Κίνα, έδειξαν ότι η σουλφοραφάνη αμβλύνει τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών καρκινογόνων.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ θα χορηγήσουν σε ομάδα ασθενών κάψουλες με σκόνη από σπόρους μπρόκολου για να διαπιστώσουν πόσο καλά ανεκτές γίνονται και εάν μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο υποτροπής των καρκίνων τους.
"Οι άνθρωποι που θεραπεύονται επιτυχώς για καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο εμφάνισης δεύτερου καρκίνου στο στόμα ή στο λάρυγγα ο οποίος, δυστυχώς, συχνά αποδεικνύεται μοιραίος", δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης δρ. Τζούλι Μπάουμαν, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Ογκολογίας & Αιματολογίας στο Πίτσμπουργκ.
Ως μέρος της μελέτης, έγιναν πειράματα σε εργαστήριο όπου δόθηκε εκχύλισμα σουλφοραφάνης σε ποντίκια με προδιάθεση για καρκίνο του στόματος , κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα μείωσε σημαντικά τη συχνότητα και τον αριθμό των κακοήθων όγκων στα τρωκτικά.
"Το όφελος της σουλφοραφάνης στην πρόληψη του καρκίνου του στόματος σε ποντίκια, δημιουργεί την ελπίδα ότι αυτή η καλά ανεκτή ένωση μπορεί επίσης να ενεργήσει για την πρόληψη του καρκίνου του στόματος σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χρόνια έκθεση σε περιβαλλοντικούς ρύπους και καρκινογόνες ουσίες", ανέφερε ο καθηγητής Ντάνιελ Τζόνσον.
Οι ερευνητές επίσης χορήγησαν σε 10 υγιείς εθελοντές, το σκεύασμα με το μπρόκολο. Οι εθελοντές δεν είχαν παρενέργειες από το εκχύλισμα και οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα προκάλεσε αλλαγές στο βλεννογόνο του στόματος, που τους προστάτευε από τον καρκίνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση