Στους δρόμους της Γαλλίας ξεχύθηκαν χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους για τέλος στη λιτότητα και στο πάγωμα των μισ...
Στους δρόμους της Γαλλίας ξεχύθηκαν χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους για τέλος στη λιτότητα και στο πάγωμα των μισθών, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία 4 συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών, οι οποίες κήρυξαν στάσεις εργασίας.
«Το σύνθημα είναι: να αντιταχθούμε στη λιτότητα και να υπερασπιστούμε τις εναλλακτικές πολιτικές σε σχέση με εκείνη που ασκεί η κυβέρνηση και η ένωση Medef» των εργοδοτών, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλίπ Μαρτινέζ, γενικός γραμματέας της ένωσης CGT, ενώ βρισκόταν μαζί με το συνάδελφό του, του συνδικάτου FO Ζαν Κλοντ Μαϊγί, στην αρχή της μαζικής πορείας στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.
Οι διεκδικήσεις μας αφορούν «την αναπροσαρμογή των μισθών, τη μείωση των ωραρίων εργασίας, όλα όσα πρέπει να κάνουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα δώσουμε ώθηση στην απασχόληση» εξήγησε ο Φιλίπ Μαρτινέζ, ενώ τα ποσοστά ανεργίας αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο στην χώρα, που μετρά πλέον 3,5 εκατομμύρια ανέργους.
Οι δύο άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις που διοργάνωσαν τις κινητοποιήσεις ήταν η FSU (εκπαίδευση) και Solidaires.
Πολλές αντιπροσωπευτικές συνομοσπονδίες, CFDT, CFTC, CGC, CFDT, UNSA, δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Το πρωί πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους διαφόρων περιοχών, όπου διοργανώθηκαν περισσότερες από 80 πορείες.
Ο Ζαν Κλοντ Μαϊγί δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο «αισιόδοξος» για το ύψος της συμμετοχής στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται 10 ημέρες μετά τις νομαρχιακές εκλογές που σηματοδότησαν η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, η άνοδος της Δεξιάς και η παγίωση του Εθνικού Μετώπου (ακροδεξιά).
Για τον Μαρτινέζ οι μισθωτοί «τιμώρησαν την Αριστερά» λόγω των πολιτικών «λιτότητας αποτέλεσμα των οποίων είναι η ανεργία και η άνοδος της ξενοφοβίας».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτός των αερομεταφορών, όπου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν μια απεργία για χθες και σήμερα, η οποία όμως δεν έχει σχέση με την κινητοποίηση των συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών, δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες.
Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει κλειστός έως τις 19:00 ώρα Ελλάδας καθώς οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του πλέον δημοφιλούς μνημείου στον κόσμο συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Δείτε τις φωτογραφίες
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση