GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

9+1 συμβουλές για να νιώσετε ευτυχισμένοι

Πόσο εύκολο είναι να νιώθει κανείς ευτυχισμένος τη σήμερον ημέρα; Πόσο εύκολο είναι, ακόμη κι αν κάποιος τα έχει όλα και το ξέρει, να...

9+1 συμβουλές για να νιώσετε ευτυχισμένοι
Πόσο εύκολο είναι να νιώθει κανείς ευτυχισμένος τη σήμερον ημέρα;
Πόσο εύκολο είναι, ακόμη κι αν κάποιος τα έχει όλα και το ξέρει, να αποκαλύψει χωρίς ενοχές ότι έχει αγγίξει την ευτυχία;
Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο.
Άλλωστε ευτυχισμένος μπορεί να νιώσει οποιοσδήποτε από εμάς, αρκεί να ξέρει πώς πρέπει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής και την καθημερινότητά του.
Ακολουθήστε μία προς μία τις συμβουλές μας για να βαδίσετε κι εσείς στο δρόμο της ευτυχίας, αλλάζοντας λίγα μόνο πράγματα στον τρόπο που βλέπετε την καθημερινότητά σας.
1) Σταματήστε να κατηγορείτε άλλους ανθρώπους όταν συμβαίνει κάτι. Αν όλοι μας αναλαμβάναμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και δεν σπεύδαμε να αποδώσουμε τις ευθύνες σε άλλους, αμέσως θα νιώθαμε πολύ πιο πλήρεις και σωστοί άνθρωποι, αλλά και λιγότερο αγχωμένοι μιας και η ευθύνη της διόρθωσης του λάθους θα ήταν δική μας, άρα και ελεγχόμενη από εμάς.
2) Δεχτείτε το χαρακτήρα σας, την εμφάνισή σας και γενικώς της ζωή σας όπως είναι, και μην την ωραιοποιείτε για να γίνετε αποδεκτοί από τους άλλους. Όσο κι αν εντυπωσιαστεί κάποιος ακούγοντάς σας ή βλέποντάς σας, η χαρά που σας προσφέρει πραγματικά διαρκεί πολύ λιγότερο από τη λύπη και το κενό που θα νιώθετε εσείς μέσα σας έχοντας πει ψέματα.
3) Μην γκρινιάζετε όλη την ώρα. Η γκρίνια είναι ο χειρότερος σύμμαχος σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Αν δοκιμάσετε έστω και για μία ημέρα να μην γκρινιάξετε καθόλου, στο τέλος της θα νιώσετε πολύ πιο ήρεμοι και χαλαροί.
4) Σταματήστε να κρίνετε και να κάνετε κηρύγματα στους ανθρώπους που αγαπάτε. Η αίσθηση και μόνο ότι ένας αγαπημένος σας στενοχωριέται με αυτά που του λέτε σας γεμίζει με συναισθήματα ενοχών και θλίψης, ακόμη και χωρίς να το καταλαβαίνετε.
5) Αποφύγετε να μένετε προσκολλημένος σε πρόσωπα, καταστάσεις και πράγματα. Είναι καλό στη ζωή μας να μην είμαστε απόλυτα προσκολλημένοι σε αντικείμενα και σχέσεις, για να μπορούμε έτσι να βιώσουμε μία ενδεχόμενη απώλειά τους. Δεν εννοούμε να μην δένεστε συναισθηματικά με τίποτα και με κανέναν, διότι και αυτό θα έφερνε τη δυστυχία, αλλά να μην λειτουργείτε με εμμονές.
6) Μην κολλάτε στο παρελθόν και σε γεγονότα που έγιναν και πέρασαν. Αν ο Θεός ήθελε να δίνουμε βάση στο παρελθόν για να πορευτούμε, θα μας έβαζε τα μάτια στην πλάτη. Επειδή λοιπόν, «τα πάντα εν σοφία εποίησε» κάποιο λόγο θα είχε που μας έφτιαξε έτσι ώστε να κοιτάμε μπροστά!
7) Μην κυριεύεστε από τους φόβους σας. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε φόβους. Κανείς, μα κανείς όμως, δεν έχει γεννηθεί μέχρι σήμερα χωρίς να νιώσει φόβο ή μακροπρόθεσμα κάποια ή κάποιες φοβίες. Όταν όμως φτάνουμε σε σημείο οι φόβοι μας να καθορίζουν τη σκέψη και την καθημερινότητά μας, τότε απομακρυνόμαστε ολοένα και περισσότερο από την πραγματική ευτυχία.
8) Προσπαθήστε να μην απαιτείτε να περνούν όλα από τον έλεγχό σας. Και μόνο η αίσθηση ότι είστε υπεύθυνοι εσείς και μόνον εσείς για ό, τι συμβαίνει στην καθημερινότητα τη δική σας και των οικείων σας, σας φορτώνει με άγχος και δεν σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις όμορφες στιγμές της ζωής.
9) Βάλτε στόχους και προσπαθήστε να τους επιτύχετε. Ο δρόμος προς την επίτευξη είναι πάντοτε μαγικός, και σας γεμίζει με ενθουσιασμό και μικρές δόσεις ευτυχίας.
10) Μην σκέφτεστε αυτά που θέλετε να έχετε και δεν τα έχετε. Σκεφτείτε αυτά που δεν θέλετε να έχετε και δεν τα έχετε!
Τον «χάρτη» για το δρόμο μας προς την ευτυχία τον σχεδιάζουμε εμείς και είναι για τον καθένα μας διαφορετικός. Συνταγή για την επιτυχία δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως μερικά βήματα που αν τα χειριστούμε σωστά θα μας οδηγήσουν στη δική μας Μέκκα.
Συμβουλή δική μου είναι, ότι για να αλλάξουμε τον κόσμο μας, θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον τρόπο που τον βλέπουμε, έτσι ώστε να βρούμε τη δύναμη να παλέψουμε για να αποκτήσουμε αυτό που ονειρευόμαστε.
Γράφει η Ιωάννα Βλάσση για το k-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *