«Τα ελληνικά δάση είναι πολύτιμα, είναι όμορφα αλλά κινδυνεύουν. Είναι καθήκον του καθενός μας να παραδώσει στους επόμενες γενιές περισ...
«Τα ελληνικά δάση είναι πολύτιμα, είναι όμορφα αλλά κινδυνεύουν. Είναι καθήκον του καθενός μας να παραδώσει στους επόμενες γενιές περισσότερα και καλύτερα δάση. Η προστασία τους δεν είναι τροχοπέδη αλλά εφαλτήριο για μια βιώσιμη οικονομία». Αυτό δήλωσε με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δάση ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης,
«Τα ελληνικά δάση με την ομορφιά και την ποικιλομορφία τους γεμίζουν τα βουνά της χώρας μας, αλλά αποτελούν ταυτόχρονα και έναν ακόμα παραγωγικό τομέα που μπορεί να συμβάλλει στην διέξοδο της χώρας», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.
Με αφορμή την Ημέρα, επεσήμανε επίσης ότι, η γενική διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του υπουργείου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) και τέσσερις δασικές υπηρεσίες της χώρας (Διεύθυνση Δασών Πιερίας και Δασαρχεία Καλαμπάκας, Πάρνηθας και Σπάρτης) υλοποίησαν το έργο LIFE+ AdaptFor με τίτλο «Προσαρμογή της διαχείρισης των δασών στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα» (περίοδος υλοποίησης 2010-2014).
Σύμφωνα πάντα με τον αναπληρωτή υπουργό, αποτέλεσμα του έργου ήταν ο ορισμός νέων διαχειριστικών σκοπών και η ενσωμάτωση των μέτρων προσαρμογής της δασικής διαχείρισης στην αλλαγή του κλίματος στις δασικές διαχειριστικές μελέτες.
Το έργο εκτός της αναθεώρησης των σχετικών διαχειριστικών μελετών συνέβαλλε στην κατάρτιση πληθώρας στελεχών της Δασικής Υπηρεσίας, παρήγαγε τον οδηγό «Κατευθύνσεις για την προσαρμογή της διαχείρισης των ελληνικών δασών στην κλιματική αλλαγή» και δημιούργησε ένα εθνικό δίκτυο παρακολούθησης των επιδράσεων της κλιματικής αλλαγής.
Καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι «η οικολογική παραγωγική ανασυγκρότηση της δασοπονίας αποτελεί στόχο για το υπουργείο. Παράλληλα στηρίζουμε τις δασικές υπηρεσίες και τη δασική έρευνα, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής».
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση