GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσοι Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στην Ολλανδία

Αυξημένο καταγράφεται τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον νέων από την Ελλάδα να σπουδάσουν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσ...

Πόσοι Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στην Ολλανδία

Αυξημένο καταγράφεται τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον νέων από την Ελλάδα να σπουδάσουν στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στην Ολλανδία ανερχόταν, το έτος 2013, περίπου σε 2.000 άτομα. “Είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός, αν συγκριθεί με τη διετία 2005-2006, οπότε ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών δεν ξεπερνούσε τους 450”, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η μορφωτική Ακόλουθος της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Μάρθα Τριανταφύλλου.

Η Ολλανδία παρέχει περισσότερα από 1.500 αγγλόφωνα προγράμματα, σύμφωνα με στοιχεία της Ολλανδικής Πρεσβείας, η οποία σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και με τη συμμετοχή εννιά Ολλανδικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων διοργάνωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ενημερωτική εκδήλωση για τις σπουδές και την έρευνα στις Κάτω Χώρες.

Εκπρόσωποι των Ολλανδικών Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα των TU Eindhoven University of Technology, TU Delft University of Technology, University of Twente, Tilburg University, Radboud University Nijmegen, VU University of Amsterdam, Leiden University, University of Amsterdam και Maastricht University παρείχαν συμβουλές σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές για προγράμματα σπουδών και δυνατότητες εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στα Πανεπιστήμιά τους.

“Οι Έλληνες ενδιαφέρονται ως επί το πλείστον για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ολλανδία, αν και τελευταία καταγράφεται αύξηση του ενδιαφέροντος και για τις προπτυχιακές σπουδές. Προτιμούν τις Σχολές Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών, τις Πολυτεχνικές, αλλά και Ακαδημίες Καλών Τεχνών”, σημείωσε η κ Τριανταφύλλου, ενώ όσον αφορά στο ενδιαφέρον Ολλανδών να σπουδάσουν στην Ελλάδα διευκρίνισε ότι “εκείνοι που επιθυμούν να έλθουν για ένα εξάμηνο, για πρακτική ή μεταπτυχιακό στην Ελλάδα δεν βρίσκουν αρκετά αγγλόφωνα προγράμματα και έτσι έρχονται κυρίως φοιτητές της αρχαιολογίας, οι οποίοι μιλούν την ελληνική γλώσσα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *