GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της PULSE...

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες, την αλματώδη άνοδο του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν την σκληρή διαπραγμάτευση της Ελλάδας ...

Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες, την αλματώδη άνοδο του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν την σκληρή διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά όχι και τη ρήξη με αυτούς καθώς και το εξαιρετικά περιορισμένο ποσοστό που φαίνεται να λαμβάνει το κόμμα του Γ. Παπανδρέου το οποίο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν δείχνει να του επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή, αποτυπώνει η Δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για το Action 24 και την εκπομπή "Evening Report" του Γιώργου Κουβαρά.
Η Δημοσκόπηση διενεργήθηκε την 5η και 6η Ιανουαρίου σε πανελλήνιο δείγμα 1.287 πολιτών άνω των 18 ετών και με δειγματοληπτικό σφάλμα που προσδιορίζεται στο +/- 2,8%.
Στη Δημοσκόπηση βεβαίως περιλαμβάνεται και η εκτίμηση για το νεοσύστατο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».
Κατά τα στοιχεία που προκύπτουν, στην τρίτη θέση ισοβαθμούν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με το ΠΑΣΟΚ να σημειώνει οριακές απώλειες λόγω της εμφάνισης στο προσκήνιο του κόμματος του Γ. Παπανδρέου.
Το 57% των ερωτηθέντων πολιτών προσδοκά κυβέρνηση συνεργασίας δυο ή περισσοτέρων κομμάτων.
Το 25% επιθυμεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 29% κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία ενώ το 43% θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με δύο ή περισσότερα κόμματα.
Το 36% πιστεύει πως "τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα ή λίγο καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ" ενώ ένα 36% πιστεύει πως "τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα ή λίγο χειρότερα".
Η διαφορά ως προς την Παράσταση Νίκης εξακολουθεί να είναι μεγάλη προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ αφού το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πώς θα είναι το κόμμα της μέχρι σήμερα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα έλθει πρώτο στις εκλογές.
Μικρή άνοδος της Νέας Δημοκρατίας κατά 2 μονάδες (από 27% σε 29%) στις εκτιμήσεις εκείνων που θεωρούν ότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα κόψει πρώτο το νήμα.
Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα με σταθερό ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη Δημοσκόπηση της PULSE ενώ σημειώνεται μία οριακή άνοδος του ποσοστού του Αλέξη Τσίπρα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες (από 27% στο 29%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση