Ο ακούραστος κυνηγός πλανητών, το διαστημικό σκάφος Kepler, STI σαρώνει τον ουρανό και την Τρίτη η NASA ανακοίνωσε οκτώ νέους δ...
Ο ακούραστος κυνηγός πλανητών, το διαστημικό σκάφος Kepler, STI σαρώνει τον ουρανό και την Τρίτη η NASA ανακοίνωσε οκτώ νέους δυνητικά κατοικήσιμους κόσμους πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.
Καθένας από αυτούς τους 8 νέους κόσμους, έχει μέγεθος 2,7 φορές μικρότερο από της Γης, ωστόσο αυτό που κρύβουν στην επιφάνεια τους, είναι πιο σημαντικό από κάθε προηγούμενο πλανήτη που έχει ανακαλυφθεί.
«Αυτοί οι πλανήτες και η σχέση με τα μητρικά τους άστρα, αποτελούν το πλησιέστερο αντίστοιχο του συστήματος Γης-Ήλιου που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και αυτό ακριβώς έψαχνε τόσα χρόνια ο Κέπλερ. Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να βρούμε μία καινούργια Γη» αναφέρει ο Φέργκαρ Μάλαλι του Ινστιτούτου SETI και Ερευνητικού Κέντρου Ames της NASA.
Οι νέοι πλανήτες είναι όλοι τους μικροί και το μητρικό τους άστρο σχετικά πιο κρύο από τον Ήλιο, ωστόσο όλοι σχεδόν φαίνεται να βρίσκονται στην λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη». Αυτή είναι η περιοχή όπου οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για την υποστήριξη υγρού νερού στην επιφάνεια του πλανήτη.
Επιπλέον, τουλάχιστον δύο από αυτούς τους πλανήτες, ο Κέπλερ-438 b και ο Κέπλερ 442-b, είναι πιθανό να είναι βραχώδεις, όπως η Γη.
Η νέα λίστα πλανητών του Kepler εντόπισε τελευταία 554 πλανήτες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στους 4.175. Από αυτούς τους 554 οι οκτώ είναι λιγότερο από δύο φορές το μέγεθος της Γης και βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη των άστρων τους.
Και εδώ είναι το πραγματικά δελεαστικό μέρος της έρευνας: Έξι από αυτούς τους πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από αστέρια σαν τον ήλιο μας και αποτελούν μια κατηγορία πλανητών που ο Κέπλερ δεν είχε καταφέρει ακόμα να μελετήσει: Τις λεγόμενες έξω-Γαίες.
Η αποστολή του Κέπλερ είναι να καθορίσει πόσο κοινοί είναι στο Γαλαξία μας οι πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη. Μέχρι στιγμής, καλύτερες εκτιμήσεις των αστρονόμων δείχνουν ότι περίπου το 20% των άστρων σαν τον ήλιο μας, έχουν πλανήτες στο μέγεθος της Γης στην κατοικήσιμη ζώνη τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση