GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρήκατε ένα αδέσποτο ζωάκι; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε.

Το να βρει κανείς ένα ζωάκι, σκύλο ή γάτα, να περιφέρεται στους δρόμους είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ...


Το να βρει κανείς ένα ζωάκι, σκύλο ή γάτα, να περιφέρεται στους δρόμους είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε και τίποτα για να το βοηθήσετε. Αρχικά, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για κάποιο ζωάκι που το έχουν χάσει οι ιδιοκτήτες του και κατά πάσα πιθανότητα το ψάχνουν. Ακόμα, όμως, κι αν είναι ένα τετράποδο που δεν έχει σπίτι, μην του στερήσετε την ευτυχία για ζωή. Εάν παρατηρήσετε ένα ζωάκι να τριγυρίζει στη γειτονιά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και βοηθήστε το να επιστρέψει και πάλι σπίτι του ή να βρει ένα ζεστό σπιτικό που θα βρει αγάπη και φιλοξενία.
1. Σε περίπτωση που φοράει κολάρο, πλησιάστε το ζώο προσεκτικά, διότι μπορεί να είναι φοβισμένο, και ελέγξτε αν έχει ταυτότητα που αναγράφεται το όνομα και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του και τηλεφωνήστε άμεσα στον ιδιοκτήτη του.
2. Σε περίπτωση που δεν έχει κολάρο ή στοιχεία επικοινωνίας, σε πρώτη φάση, μπορείτε να του προσφέρετε νερό και φαγητό, ακόμα και προσωρινή στέγη εάν είναι δυνατό.
3. Εάν το ζώο βρίσκεται σε κακή κατάσταση, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν κτηνίατρο που θα το φροντίσει. Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ούτε απλό
4. Ο κτηνίατρος θα κάνει και έναν έλεγχο στο ζώο για να δει εάν έχει μικροτσίπ. Το μικροτσίπ είναι ένα εμφύτευμα που τοποθετείται στο ζώο από τον κτηνίατρο και έχει το ρόλο ταυτότητας για το ζώο, μιας και το καθένα αντιστοιχεί σε έναν 15ψήφιο κωδικό που έχει και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, η τοποθέτηση μικροτσίπ είναι πλέον υποχρεωτική.
5. Εάν δεν έχετε βρει ακόμα άκρη, μπορείτε να τυπώσετε αφίσες με τη φωτογραφία του ζώου και να τις κολλήσετε στη γειτονιά, μαζί με τα στοιχεία σας. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που αναρτούν τις φωτογραφίες του ζώου που βρέθηκε καθώς και τα στοιχεία αυτού που το βρήκε, ώστε να βοηθήσουν να βρεθεί πιο γρήγορα ο ιδιοκτήτης.
6. Σε περίπτωση, που οι προσπάθειές σας να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του ζωντανού (εάν πράγματι ανήκει σε κάποιον) έχουν αποβεί άκαρπες και εσείς δεν μπορείτε να φιλοξενήσετε το ζώο, επικοινωνήστε είτε με την φιλοζωική οργάνωση που δρα στη γειτονιά σας (υπάρχουν στις περισσότερες γειτονιές), είτε με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία για να σας βοηθήσουν στη διαδικασία υιοθεσίας του ζώου ή προσωρινής φιλοξενίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *