Ξενάγηση στα εργοτάξια του ενός εκ των σημαντικότερων εθνικών έργων στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, ...
Ξενάγηση στα εργοτάξια του ενός εκ των σημαντικότερων εθνικών έργων στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, αλλά και της Ηπείρου.
Στην παρούσα φάση στα 20 εργοτάξια που εκτείνονται κατά μήκος 120 χλμ από την ανισόπεδο κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου έως και την ευρεία Παράκαμψη της Πάτρας, οι εργασίες κατασκευή της Ολύμπιας οδού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την συνολική πρόοδο των εργασιών στο τέλος Νοεμβρίου του 2014, να έχει φτάσει το 60%.
Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες διάνοιξης των σηράγγων, οι οποίες σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, παρά τις δυσκολίες – γεωλογικές, γεωτεχνικές και περιβαλλοντικές – έχουν προχωρήσει σημαντικά και σήμερα το 83% της κατασκευής τους έχει ολοκληρωθεί.
Αξίζει να αναφερθεί πως η μεγαλύτερη σήραγγα του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα, είναι αυτή της Παναγοπούλας και έχει μήκος 4.033 χλμ.
Την ίδια ώρα σε ποσοστό ολοκλήρωσης 58%, αγγίζουν οι εργασίες κατασκευής των 209 γεφυρών – 47 γέφυρες – 22 άνω διαβάσεις και 140 κάτω διαβάσεις – του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα.
Οι 43 από από τις γέφυρες είναι μεγαλύτερες των 25 μέτρων και η μεγαλύτερη είναι αυτή του ποταμού Κράθι και έχει μήκος 190 μέτρων.
Το έργο η επανεκκίνηση του οποίου υπεγράφη στις 17 Δεκεμβρίου του 2013, αναμένεται να δοθεί προς χρήση στα τέλη του 2015.
Σήμερα απασχολούνται 2.200 εργαζόμενοι, ενώ η Ολύμπια Οδός είναι το μοναδικό έργο που κατασκευάζεται σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας στο 85% του δρόμου, καθιστώντας το έτσι το δυσκολότερο έργου που εκτελείται σήμερα στη χώρα.
Το συνολικό κόστος κατασκευής του, ανέρχεται σε 1,487 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από ένα συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων -τραπεζικά δάνεια και ίδια κεφάλαια- Ευρωπαϊκών κονδυλίων, τη συμβολή των χρηστών και το Ελληνικό Δημόσιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση