GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι επιστήμονες της Κρήτης συνάντησαν τον Κρητικό διευθυντή της Google

Η διασύνδεση της έρευνας, της καινοτομίας, της πραγματικής οικονομίας αλλά και της επιχειρηματικότητας είναι ο βασικός στόχος ...



Η διασύνδεση της έρευνας, της καινοτομίας, της πραγματικής οικονομίας αλλά και της επιχειρηματικότητας είναι ο
βασικός στόχος που θέτουν Περιφέρεια Κρήτης, και επιστημονικά-ερευνητικά ιδρύματα του νησιού τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, διασύνδεση, που θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό τονίστηκε σήμερα στη συνάντηση των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης που οργάνωσε στο ΙΤΕ το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και η Περιφέρεια Κρήτης. Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της επιστημονικής-ερευνητικής κοινότητας του νησιού, αλλά και του Κρητικής καταγωγής Στηβ Βρανάκη υπεύθυνου της Google «Creative Lab» τονίστηκε ότι η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει παγκόσμιο κόμβο έρευνας και καινοτομίας, να γίνει μια Silicon Valley του κόσμου, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, από τον κ. Βρανάκη.

Στην συνάντηση-σύσκεψη στο ΙΤΕ συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΙΤΕ του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης, του ΕΛΚΕΘΕ, του ΜΑΙΧ, του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ».

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που παραβρίσκομαι σήμερα εδώ, με τους λαμπρούς επιστήμονες των ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων της Κρήτης. Στόχος να διεκδικήσουμε την γνώση, την επιστήμη την καινοτομία που παράγουν. Η Κρήτη έχει μια τεράστια δυναμική μέσα από τα ερευνητικά και επιστημονικά της ιδρύματα, τους φοιτητές. Το νησί μπορεί να γίνει μια Silicon Valley του κόσμου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στήβ Βρανάκης υπεύθυνος της Google Creative Lab. Ερωτώμενος σχετικά για τη χρήση του διαδικτύου, απάντησε ότι είναι «εραστής» του internet. «Με τη σωστή χρήση του υπηρετείται η δημοκρατία, ο πολιτισμός η οικονομία. Ειδικά οι νέοι μας έχουν πρόσβαση στη γνώση στη τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις ιδέες τους».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι, «προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης μέσω της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και με το συνεχή διάλογο με τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά μας ιδρύματα είναι η Κρήτη να αποτελέσει πόλο καινοτομίας, τεχνολογίας, έρευνας, παράγοντας πρωτοποριακό έργο στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς». Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα κονδύλια της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 για την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία πρόσθεσε: «Μπορούμε να βρούμε προσθετικούς πόρους, αλλά και ανταγωνιστικά προγράμματα και με τη συνεργασία με όλα τα ιδρύματα να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα υπέρ των νέων μας. Η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει στη γνώση στη καινοτομία στη τεχνολογία».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης δήλωσε ότι «όλα τα ιδρύματα της Κρήτης, τα ερευνητικά και τα ακαδημαϊκά, το Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο, το ΙΤΕ, το ΤΕΙ, το ΜΑΙΧ, το ΕΛΚΕΘΕ, το «ΔΗΜΗΤΡΑ», θα προσπαθήσουν να στηρίξουν την τοπική οικονομία από την μια πλευρά, και από την άλλη να την μετασχηματίσουν με ένα τρόπο συντονισμένο, και αυτό παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά. Ήδη έχουμε τη θετική απόκριση της Περιφέρειας Κρήτης, και σε αυτή τη νέα προγραμματική περίοδο, που έχουν προβλεφθεί πόροι, είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι ότι το δυναμικό που υπάρχει θα αξιοποιηθεί προς όφελος της Κρήτης, της χώρας ευρύτερα».

Τέλος ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Ιπποκράτης Μπελαδάκης αναφερόμενος στο Στηβ Βρανάκη είπε: «Είναι μια λαμπρή προσωπικότητα στη Google, έχουμε πολλούς άλλους «Βρανάκηδες» στη Κρήτη, στην Ελλάδα, και πρέπει να τους αναδείξουμε. Η συνεργασία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, με τη Περιφέρεια και με τα επιστημονικά μας ιδρύματα θα συνεχιστεί». Στις εργασίες της σημερινής συνάντησης στο ΙΤΕ συμμετείχε επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, ενώ το συντονισμό της συνάντηση-συζήτησης στο ΙΤΕ είχε η Ελένη Μπρεδάκη Μαρινέλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *