Που είναι λοιπόν τα στοιχεία των «ανώνυμων πηγών» της Ουάσιγκτον; Γιατί δεν δόθηκαν στην κοινή γνώμη; ‘Η μήπως ακόμα τα «μαγειρ...
Που είναι λοιπόν τα στοιχεία των «ανώνυμων πηγών» της Ουάσιγκτον; Γιατί δεν δόθηκαν στην κοινή γνώμη; ‘Η μήπως ακόμα τα «μαγειρεύουν»; Τα καυτά ερωτήματα θέτει ευθέως προς τις αμερικανικές αρχές, ο υφυπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, μία βδομάδα μετά τις πρώτες «στοιχειοθετημένες» ανακοινώσεις «ανώνυμων πηγών» στην Ουάσιγκτον, ότι το μαλαισιανό Boeing κατερρίφθη από πυραύλους που προμήθευσαν οι Ρώσοι στους πολιτοφύλακες του Ντονμπάς.
Ο Ανατόλι Αντόνοφ, ήταν εκείνος που δύο μόλις 24ωρα μετά την τραγωδία, έθεσε επισήμως δέκα εύλογα ερωτήματα τόσο στην ουκρανική ηγεσία όσο και στους «χορηγούς» της, χωρίς να λάβει καμία απάντηση μέχρι στιγμής, ούτε αυτός ούτε και η παγκόσμια κοινή γνώμη, για την οποία τόσο πολύ κόπτονται στο λεγόμενο "δημοκρατικό" κόσμο.
Την Δευτέρα, στις 21 Ιουλίου, οι ρώσοι στρατιωτικοί έδωσαν στη δημοσιότητα τις καταγραφές των ραντάρ και εικόνες από δορυφόρο με αδιάσειστα στοιχεία για την πορεία του Boeing, για την απόκλιση κατά 14 χιλιόμετρα από τον διάδρομο που ακολουθούσε συνήθως, για τα σημεία επίγειας εγκατάστασης των συστοιχιών του ουκρανικού αντιαεροπορικού συστήματος, «BUK m-1», για την πτήση ουκρανικού βομβαρδιστικού σε απόσταση 3-5 χιλιομέτρων από το μαλαισιανό Boeing. Στα όρια του άρθρου αυτού δεν χωρούν ασφαλώς, όλα όσα ειπώθηκαν και παρουσιάστηκαν σε αυτή τη σημαντική συνέντευξη Tύπου, στη Μόσχα. Έγινε μια παρουσίαση που έκανε τους ξένους ανταποκριτές να τρίβουν τα μάτια τους και να πέφτουν σε βαθιά περισυλλογή. Και για όσους αναζητούν πραγματικά στοιχεία, μπορούν να τη βρουν στο διαδίκτυο.
Προπαγάνδα χωρίς στοιχεία
Στο διάστημα αυτό η αντιρωσική υστερία χτύπησε κόκκινο, συνοδευόμενη πάντοτε από απειλές και εκβιασμούς για νέες κυρώσεις. Κυρώσεις τις οποίες οι «αδέκαστοι» ευρωπαίοι «αρεοπαγίτες» υποχρεούνται να λάβουν μετά από τα «συντριπτικά στοιχεία» που δεν έδωσαν ποτέ οι Αμερικανοί, πέρα από τα «μαγειρεμένα» και αλιευμένα από το... διαδύκτιο! Τι Μεγάλη τιμή, για την αλάθητη και πανίσχυρη αμερικανική αντικατασκοπεία!
Επίσης, για πολλοστή φορά αναδείχθηκε και ο λαμπρός ρόλος των κορυφαίων ΜΜΕ στις ΗΠΑ και των υπεργολαβικών ανάλογων μέσων σε πολλές άλλες χώρες, με «φωτεινό» παράδειγμα ανάμεσά τους, τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ.
Ιδού τι γράφει ο βετεράνος της... αμερικανικής δημοσιογραφίας, και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος, Ρόμπερτ Πέρι.
«Στο κορύφωμα της πολεμικής υστερίας στην Ουκρανία, τα αμερικανικά ΜΜΕ χωρίς δεύτερη σκέψη κατηγόρησαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ως υπεύθυνο για τη συντριβή του Boeing. ‘Oπως ακριβώς και στις περιπτώσεις προπαγάνδας στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, τη Συρία κ.α. έτσι και τώρα τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν δείχνουν τον παραμικρό υγιή προβληματισμό, και κανείς δεν επιχειρεί να θέσει σοβαρά ερωτήματα και να απαιτεί απαντήσεις... Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πελώριο ερώτημα είναι: Ποιά είναι τα στοιχεία των αμερικανικών δορυφόρων-κατασκόπων; Αντί για στοιχεία στα πρωτοσέλιδα αναμασιούνται φράσεις του τύπου: «Κατά τη γνώμη μας, επεχείρησαν να φέρουν πίσω στη Ρωσία τρία συστήματα πυραύλων...» ή «Ορισμένα στοιχεία μαρτυρούν πως...»
Αντί να αναζητούν σοβαρά στοιχεία- συνεχίζει ο Πέρι-εξακολουθούν την προπαγάνδα που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, «βομβαρδίζοντάς» μας χιλιάδες φορές με το γεγονός που δεν έχει καμία αξία, ότι δηλαδή το σύστημα "BUK" είναι ρωσικής κατασκευής!»
Επικαλούμαστε ένα τόσο μεγάλο απόσπασμα του Πέρι, γιατί φωτογραφίζει με τον καλύτερο τρόπο τον «μηρυκασμό» των ίδιων πραγμάτων από πολλά ελληνικά ΜΜΕ, και μάλιστα από έγκριτους δημοσιογράφους που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί των «αξιόπιστων» πηγών τους!
Οι άλλες φωνές και η παραποίηση γεγονότων
Υπάρχουν όμως και πολιτικοί που αρνούνται να μασήσουν το ενημερωτικό "κουτόχορτο" που ανακυκλώνεται.
«Ας μη βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα... Ο Πούτιν είναι πολύ έξυπνος για να εμπλακεί σε πράξεις προμήθειας πολεμικού υλικού στους ενόπλους του Ντονμπάς...Το αεροσκάφος το έριξαν οι ουκρανοί διότι είναι οι μόνοι που είχαν συμφέρον ενώ οι ρωσόφωνοι δεν είχαν κανένα συμφέρον. Αυτοί πλήττουν στρατιωτικούς στόχους αλλά δεν σκοτώνουν αόπλους ούτε καταφεύγουν σε σφαγές όπως οι Ουκρανοί!» Ποιός θα περίμενε μια τέτοια δήλωση από τον πρώην υποψήφιο για την αμερικανική προεδρία, πρώην γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων, Ρον Πόλ, ο οποίος ακάθεκτος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι «όλα τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά την ανατροπή, της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης Γιανουκόβιτς, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε».
Ανάλογη προσέγγιση στα πράγματα έχει και o βρετανός πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου και μέλος του Εργατικού Κόμματος Κεν Λίβινγκστον, ο γνωστός «Κόκκινος Κεν». «Δεν υπάρχει θέμα αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Η Ουκρανία είναι ένα μη βιώσιμο κράτος και ο Ποροσένκο ανίκανος να την συνενώσει. Αυτός πρέπει να δώσει εγγυήσεις στη Μόσχα ότι δεν θα βάλλει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, δεν θα επιτρέψει εγκατάσταση πυραύλων, ακόμα και πυρηνικών, ότι θα πάψει να αντιμετωπίζει τους κατοίκους των ανατολικών περιοχών ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας».
Στο μεταξύ, κυκλοφορούν πολλά άλλα παραδείγματα, που δεν αποτελούν "είδηση" για τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Όπως, η συγνώμη του ανταποκριτή του Skainews, Κόλιν Μπρίαζερ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν ένας από κείνους που πείραζαν τα πτώματα του αεροσκάφους. Στο κυνήγι του «ζωντανού» ρεπορτάζ, το ίδιο έκαναν και άλλοι, μεταξύ αυτών και ο αυστραλός, Φιλ Ουίλιαμς. Την ίδια ώρα, ο ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο, εξαπέλυε από το Κίεβο μύδρους κατά των «βάρβαρων τρομοκρατών» λέγοντας πως «τέτοια μεταχείριση πτωμάτων η ανθρωπότητα δεν έχει ξαναδεί!» Και ασφαλώς κανείς στη Δύση δεν μετέδωσε τις δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπροσωπείας των 130 ειδικών της κυβέρνησης της Μαλαισίας, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην ηγεσία των πολιτοφυλάκων του Ντονιέτσκ, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως «ένα διήμερο, στο Κίεβο, προσπαθούσαν να μας πείσουν να μην πάμε στην περιοχή, ότι θα μας σκοτώσουν, και όταν αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με δική μας ευθύνη σιδηροδρομικώς, φθάνοντας στο Ντονιέτσκ, ο στρατός βομβάρδιζε, δύο ημέρες, τον... σιδηροδρομικό σταθμό!»
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήρθαν ακόμα οι εμπειρογνώμονες, τουλάχιστον με τον τρόπο που έφθασα και γώ στην περιοχή», ανέφερε επίσης ο ανταποκριτής της αυστριακής τηλεόρασης, Κριστιάν Βέρσοντς.
«Ομπάμα και Ποροσένκο ξέρουν…»
Ήταν βλέπετε οι ώρες και οι μέρες που στις δυτικές πρωτεύουσες είχαν βρει τον «ένοχο» και του κουνούσαν απειλητικά το δάκτυλο. Ταυτόχρονα, «μαγείρευαν» και τα στοιχεία στα ουκρανικά ραντάρ, τα οποία, όπως ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας,Ιγκορ Μάλτσεφ, «φοβάμαι πως θα τα δώσουν στη δημοσιότητα μόλις βγουν τα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά που βρίσκονται στο Λονδίνο». Στη Μόσχα, πάντως, έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την αντικειμενικότητα της επεξεργασίας των στοιχείων των μαύρων κουτιών από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας την Μ. Βρετανίας.
Ομπάμα και Ποροσένκο ξέρουν ποιοί εξαπέλυσαν τον πύραυλο αλλά δεν μπορούν να το πουν ανοικτά, λέει ο καθηγητής της ακαδημίας αεροναυπηγικής άμυνας της Ρωσίας, Μιχαήλ Τιμοσένκο. Το ίδιο έγινε και το 2001, όταν ουκρανικός πύραυλος έπληξε – κατά λάθος τότε - το ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος ΤU-154, που πετούσε από το Τελ-Αβίβ στο Νοβοσιμπίρσκ, και ο Πρόεδρος Κούτσμα, το αρνούνταν πεισματικά επί μήνες. Τώρα, επιδιώκουν να δώσουν αξία στα αίτια της συντριβής με «το κύρος τους». Με άλλα λόγια, μπλοφάρουν!
Οι «ισορροπίες» της ελληνικής στάσης
Τέλος, έχει σημασία να αναφέρουμε δύο λόγια για την ελληνική στάση. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ρωσία ψήφισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Απόφαση αυτή και το κείμενο των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, στέλνει ένα πάρα πολύ καθαρό μήνυμα που αφορά... γενικότερα την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλου, την οποία Έλληνας, διπλωματικός παράγοντας χαρακτήρισε ως «ισορροπημένη».
Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Ποιά είναι η θέση της Ε.Ε. για την κρίση στην Ουκρανία; Ότι φταίει η Ρωσία και γι΄ αυτό, άλλωστε την «τιμωρούν», μαζί και η Ελλάδα. Αυτό ακριβώς αναφέρεται και στην απάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα της Προέδρου της Ανω Βουλής, Βαλεντίνας Ματβιένκο,
Δεύτερον: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Αυστραλία κατέθεσε σχέδιο ψηφίσματος, που ήταν στο πνεύμα των ημερών, δηλαδή της τιμωρίας της Ρωσίας. Αυτό που πέρασε όμως ήταν στη βάση του σχεδίου που πρότεινε η Μόσχα και το στήριξαν με συντριπτικά στοιχεία οι εκπρόσωποί της, ξευτιλίζοντας κυριολεκτικά την ουκρανική αντιπροσωπεία, για παραποίηση στοιχείων, και η οποία, τελικά, "παραδόθηκε" αμαχητί»! Αυτά περί ισορροπίας...
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση