Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις επαφές που είχε στο Λονδίνο με την ελληνι...
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις επαφές που είχε στο Λονδίνο με την ελληνική ομογένεια, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους Έλληνες δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του.
Ο κ. Γεροντόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη βρετανική πρωτεύουσα είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για το έργο και τις δραστηριότητες της Αρχιεπισκοπής, με την λειτουργία 120 εκκλησιών σε όλη την Μεγάλη Βρετανία και αρκετών σχολείων.
Ο υφυπουργός επισκέφθηκε ακόμα το Hellenic Centre, όπου συναντήθηκε με τους Έλληνες ομογενείς που εκπροσωπούν διάφορους συλλόγους και οργανώσεις του Λονδίνου και συζήτησε μαζί τους τα αιτήματα και τις προτάσεις τους ενώ τους ευχαρίστησε για την πετυχημένη τους παρουσία στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία βοηθάει σημαντικά στην βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας.
Ο κ. Γεροντόπουλος εντυπωσιάστηκε, όπως είπε, στο ελληνικό κέντρο από την παρουσία ξένων κάθε ηλικίας μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά πρέπει να τα στηρίξουμε, να τα αναπτύξουμε και να τα αξιοποιήσουμε».
«Ο ελληνισμός και του Λονδίνου, της Μεγάλης Βρετανίας γενικότερα,» είπε «προσφέρει πολλά και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τις επαφές που είχα μαζί του» και τόνισε «πόσο σημαντική είναι η παρουσία της ελληνικής ναυτιλίας. των εφοπλιστών μας, εδώ στο Λονδίνο».
«Στόχος μου είναι και εδώ στην Μεγάλη Βρετανία» πρόσθεσε ο κ. Γεροντόπουλος, «να διατηρηθούν οι στενοί δεσμοί των ομογενών με την πατρίδα καθώς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις νέες γενιές που πρέπει να κρατούν την επαφή με την Ελλάδα».
«Για μένα», πρόσθεσε ο υφυπουργός, «ελληνισμός χωρίς εκπαίδευση δεν μπορεί να υπάρξει. Γι' αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και τις έδρες Νεοελληνικών σπουδών που υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου. Η οικονομική κρίση σίγουρα επέβαλλε κάποιες περικοπές και περιορισμούς, αλλά προσπαθούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, ώστε τα παιδιά των ομογενών μας σε κάθε άκρη της γης να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα».
Ο κ. Γεροντόπουλος ανέφερε επίσης ότι ένας από τους λόγους της επίσκεψής του στο Λονδίνο ήταν και να παροτρύνει τους Έλληνες που μένουν εδώ, να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές όσο το δυνατόν περισσότεροι, καθώς έχουν την δυνατότητα να το κάνουν στην πρεσβεία και τα προξενεία μας.
Απαντώντας σε ερώτηση για τι θα ήθελε ο ίδιος από τους ομογενείς σημείωσε: «Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση οι συμπατριώτες μας να είναι γκετοποιημένοι στις χώρες που ζουν. Αντίθετα, πρέπει να συμμετέχουν ενεργά και να διακρίνονται στην κοινωνική, επιστημονική, οικονομική και πολιτική ζωή. Στις συναντήσεις που είχα εδώ στο Λονδίνο, συζητήσαμε πως θα μπορέσει ο ελληνισμός να εκπροσωπηθεί κάποια στιγμή στο βρετανικό κοινοβούλιο. Γιατί υπάρχουν στην Μεγάλη Βρετανία περίπου 400.000 Έλληνες από το Μητροπολιτικό Κέντρο και την Κύπρο και δεν είναι δυνατόν να έχουμε καμιά πολιτική εκπροσώπηση».
Σχετικά με την ψήφο των ομογενών ο κ. Γεροντόπουλος είπε ότι είναι «θέληση της κυβέρνησης να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς και θα φέρει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε και να υπάρξει πλειοψηφία, ώστε επιτέλους οι ομογενείς μας όπου και αν βρίσκονται, να μπορούν να ψηφίζουν και να ψηφίζονται» εξηγώντας ότι απαιτείται ευρύτερη πλειοψηφία (200) για την υπερψήφισή του.
Για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι «η κατάσταση βελτιώνεται αλλά χρειάζεται να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε να υπάρξει αντίκρυσμα και στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Να περάσει δηλαδή και στην τσέπη τους το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και φυσικά να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Γιατί ιδιαίτερα στη νέα γενιά τα ποσοστά είναι πολύ υψηλά και οι προσπάθειες μας επιβάλλεται να επικεντρωθούν στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Αυτό θα γίνει μέσω των επενδύσεων, που σιγά-σιγά έρχονται στην χώρα μας. Αυτή η κρίση πάντως μας έδωσε μαθήματα, ιδιαίτερα σε μας που ασχολούμαστε με τα κοινά, ώστε να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια».
Τέλος αναφορικά με τις ευρωεκλογές είπε: «Κάποιοι, και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση, θέλησαν να δώσουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές. Εμείς σηκώσαμε το γάντι και εδώ είμαστε, θα δείτε ότι το βράδυ της 25ης Μαϊου αυτοί θα έχουν το πρόβλημα και όχι εμείς».
Άς είμεθα καχύποπτοι καί προσεκτικοί/επιφυλακτικοί,διότι οί μονταζιέρες(!!!!!) τού παρακράτους,πού έχει εγκατασταθή στό Μαξίμου από τό 2012,ειδικά αυτήν τήν προεκλογική -κι όχι μόνον – περίοδον
ΑπάντησηΔιαγραφή## εργάζεται(!) μέ φούλ τίς μηχανές,διά τήν μεγαλύτερη εκλογική νοθεία τών τελευταίων 60 χρόνων ##!!
Άς συνειδητοποιήσουμε δέ,ότι έχουμε από τό 2012, βίαια κατάλυση τού Δημοκρατικού Πολιτεύματος,αφού από τότε έχει εγκαθιδρυθή ## τό καθεστώς/παρακράτος τού ΝεοΤσαουσέσκου SSαμαρά ## μέ ό,τι συνεπάγεται,διά τήν Δημοκρατία Μας!!!
Ή 25η Μαίου άς είναι ή Ημέρα τής Μεγάλης Άνατροπής καί Λύτρωσης/Απελευθέρωσης τής χώρας Μας,από τούς ΑλητοΛηστοΣυμμορίτες τής ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΠΟΛΑΝ!!!