Ο ανασχηματισμός είναι μέσα στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρν...
Ο ανασχηματισμός είναι μέσα στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά χθες το απόγευμα. Κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ωριμάσει, αλλά δεν θα αργήσουν γιατί η αναμονή αλλαγών στην κυβέρνηση λειτουργεί διαλυτικά σε μια στιγμή που επείγει η παραγωγή έργου.
Στο επίκεντρο των κυοφορούμενων αλλαγών βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών και ως προς αυτό, αν δηλαδή θα μείνει στη θέση του ο Γ. Στουρνάρας ή αν θα εγκατασταθούν και νέα πρόσωπα στην Κ. Σερβίας, δεν δίνεται ξεκάθαρη απάντηση ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ούτε από τη Χ. Τρικούπη. Ο ίδιος ο Γ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε από το βήμα του ΣΕΒ ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει τη θέση του, παρά την κριτική που δέχεται, παρά τις διαρροές που προηγήθηκαν από συνεργάτες του ότι σκέφτεται να τα βροντήξει για να μη γίνει σάκος του μποξ. Το κρίσιμο είναι η έμφαση στην αλλαγή της φορολογικής πολιτικής που δίνουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι και πώς μπορεί αυτή να επιτευχθεί.
Το Σαββατοκύριακο θα είναι πλήρες διαβουλεύσεων προκειμένου να ριφθεί ο κύβος, εκτός απροόπτου, μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η εξίσωση είναι δύσκολη αφού επιδιώκεται η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής/κυβερνητικής πλειοψηφίας χωρίς να μεγαλώσει το κυβερνητικό σχήμα και χωρίς να δημιουργηθούν σοβαρές εσωκομματικές αναταράξεις στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Στρατηγικός στόχος είναι η ενίσχυση της λεγόμενης “κοινωνικής ατζέντας”, προκειμένου να εκπεμφθεί η αίσθηση ότι η κυβέρνηση κατάλαβε το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές.
Ειδικότερα, σε σχέση με τους «υπουργούς των απολύσεων» ακούγονται τα εξής:
-Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μέσα στα ονόματα που «παίζουν» για να διαδεχθούν τον Γ. Στουρνάρα. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο Υγείας. Θεωρείται επιτυχημένος και προνομιακός συνομιλητής της Τρόικας.
-Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος πιθανότατα θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης, σε ένδειξη αποδοκιμασίας για την ανοιχτή στήριξη που προσέφερε στον Γ. Μώραλη για το δήμο Πειραιά κινούμενος εκτός κομματικής γραμμής.
-Ο Αδωνις Γεωργιάδης, παρόλο που είναι ο εκλεκτός υπουργός του Μεγάρου Μαξίμου, φαίνεται ότι θα μετακινηθεί κάπου αλλού, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση με τους γιατρούς στις τάξεις των οποίων η ΝΔ ήταν πολύ ισχυρή και έχει χάσει δυνάμεις μετά τη σύγκρουση με το υπουργείο Υγείας.
-Ο Γιάννης Βρούτσης, όπως όλα δείχνουν, θα φύγει από το υπουργείο Εργασίας γιατί έχει κακές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή κόντρα.
-Επίσης, αναμένεται να αξιοποιηθούν οι Α. Σπηλιωτόπουλος και Γ. Κουμουτσάκος, ως ανταμοιβή για το αυτοδιοικητικό ρίσκο που πήραν. Αντίθετα, ο Στ. Καλαφάτης ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην κυβέρνηση.
Το μήνυμα των ευρωεκλογών
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, είπε συγκεκριμένα ότι “τα μηνύματα που στέλνουν οι Έλληνες πολίτες, τα καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά και τα νιώθουμε”. Και πρόσθεσε: “Υποχρέωσή μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων και να δώσουμε λύσεις σε αυτά που όλοι ξέρουμε ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο, όμως, ζήτημα είναι με ασφάλεια και σταθερότητα να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση”.
Αναφέρθηκε σε μια σειρά από “μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες”, διαβεβαιώνοντας ότι αυτός και ο πρωθυπουργός κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Ενέταξε τον ανασχηματισμό σε αυτές τις “μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες’, σημειώνοντας ότι “χρειάζεται μία προετοιμασία, γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κυβερνητικού έργου, άρα οι ανάγκες της Πολιτείας και της κοινωνίας”. Δεν θα γίνει, λοιπόν, συνέχισε, με όρους δημοσιογραφικούς, ειδησεογραφικούς, σε δημοσιογραφικό χρόνο, αλλά θα γίνει με όρους πολιτικούς τη στιγμή που πρέπει.
Διευκρίνισε ότι δεν είναι το κριτήριο η λήξη της Προεδρίας με την τυπική έννοια του όρου, αλλά θα ληφθούν υπόψιν και ορισμένες υποχρεώσεις που θα ληφθούν υπόψιν.
Σχετικά με το πρόσωπο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο Ευ. Βενζέλος είπε ότι δεν έγινε συζήτηση σε βάθος, αλλά επιβεβαιώθηκαν “τα κριτήρια τα οποία θα ισχύσουν”. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ενεργότερη συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ η σχετική φήμη έχει προκαλέσει ενόχληση μεταξύ βουλευτών και υπουργών της ΝΔ.
Mετά τη σύσκεψη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον επικεφαλής του καναδικού επενδυτικού ομίλου Fairfax Πρεμ Γουάτσα. Ο κ. Γουάτσα, που βρίσκεται από χθες στη χώρα μας, ηγείται ενός εκ των πλέον κινητικών ξένων επενδυτών στη χώρα μας.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
«Υπάρχει εμπέδωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και προέχει η συνέχιση και η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται καθώς και επανορθώσεις αδικιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στη σύσκεψη, ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου όλοι οι ηγέτες, όπως είπε, αναφέρθηκαν στην ανάγκη λήψης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στην ευρωζώνη και αναγνώρισαν τα θετικά αποτελέσματα δείχνοντας διάθεση για κάθε βοήθεια.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τη προεδρία. Θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες κυβερνητικού έργου και δεν θα είναι για εσωτερική κατανάλωση».
aftodioikisi.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι θα γίνει με τους «υπουργούς των απολύσεων»; Θα τους γαμήσουμε.
Βράζει η ελληνική κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μια νέα προκλητική ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ για να διαλυθούν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ ( από άγνωστα κέντρα αλλά με γνωστά κίνητρα ), ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και για εκλογή Προέδρου και συνέχιση της διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με ενσωμάτωση αποστατών βουλευτών από τα άλλα κόμματα για να φτάσουν τον αριθμό 180 έδρες, και να συνεχιστεί για 2 χρόνια το μαρτύριο του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξωθεσμικά κέντρα, αφού επέβαλλαν δοτούς πρωθυπουργούς και "δοτούς ) υπουργούς", τώρα ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ σχέδια διάλυσης κινημάτων, όπως των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, και τη δημιουργία νέων κομμάτων που θα παίξουν το ρόλο υποστηρικτή ( Ποτάμι ) ή προσφέρουν θέσεις και υπουργεία και καρέκλες σε "ανεξάρτητους" βουλευτές για να επιστρέψουν στα μαντριά. Απέραντο μαγειρείο, φοβερά παρασκήνια,ίντριγκες, εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, πολιτικο-οικονομικής, αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατηθούν στην νομή της εξουσίας, και ποδηγετούν τον Ελληνικό λαό μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Βρώμα, μπόχα, δυσωδία, ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, παραβίαση του δημοκρατικού πολιτεύματος και Συντάγματος, με στόχο τον Σύριζα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που όρθωσαν αντιμνημονιακό λόγο.
Ρίχνουν τόνους λάσπης, διασπείρουν ψεύτικες φήμες και βάζουν λόγια σε βουλευτές για να φύγουν από τα κόμματά τους, ενώ άλλοι λένε για εκβιασμούς ( ;) και υποσχέσεις θέσεων στο κρατικό μηχανισμό ( ; )για να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ και το κομμάτι της ΔΗΜΑΡ που δεν τους προσκυνά !
Οι δημοκρατικοί πολίτες που ψήφισαν Ελιά και Ποτάμι, πως νοιώθουν σήμερα με τις ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ;
Ο Ελληνικός λαός ψήφισε σε ποσοστό 31% τη Νέα Δημοκρατία και την Ελιά ( + 6,5% το Ποτάμι ), άρα επιθυμεί γρήγορη εφαρμογή του μνημονίου. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό ;
ΑπάντησηΔιαγραφή1) Άμεση είσπραξη των 66 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ληξιπρόθεσμα χρέη. Το Υπουργείο Οικονομικών να βάλει όριο μέσα στο καλοκαίρι να πληρώσουν όλοι αυτοί που χρωστάνε στο δημόσιο.Κι αν δεν πληρώσουν, να κάνει κατασχέσεις σε καταθέσεις και ακίνητη περιουσία τους. Αυτά ψήφισε ο λαός πριν λίγες μέρες και θέλει να τα δει.
2) Άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής, με έλεγχο των καταθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων, που αύξησαν τη περιουσία τους μέσα στο 2013-2104. Έλεγχος των τραπεζικών θυρίδων για "μαύρο χρήμα". Έλεγχος για φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών, τουριστικών επιχειρήσεων ( με καταγραφή αφίξεων τουριστών και σύγκριση με παραστατικά διαμονής τους ), άνεργων και αγροτών. Το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο. Αυτό ψήφισε και ζητάει ο ελληνικός λαός από τη ΝΔ- Ελιά. Όλοι μας πρέπει να καταγγέλουμε όσους φοροδιαφεύγουν, γιατρούς, υδραυλικούς, ελεύθερους επαγγελματίες, ηλεκτρολόγους, εστιάτορες, τουριστικά γραφεία, φακελάκια, ιδιαίτερα μαθήματα, κάθε έναν που δεν τηρεί το μνημόνιο και δεν πληρώνει φόρους.Άμεση δήμευση υπέρ Δημοσίου όλων των μαύρων χρημάτων που βρίσκει ο ΣΔΟΕ και όχι απλά ένα πρόστιμο. Ιατρεία, φαρμακεία, ινσιτούτα αισθητικής, συνεργεία αυτοκινήτων, μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά στην επαρχία, αγρότες που πουλάνε προϊόντα χωρίς αποδείξεις, όργιο φοροδιαφυγής.
3) Άμεση επέμβαση σε συντάξεις, εφάπαξ και επικουρικά και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Αυτό ψήφισαν οι περισσότεροι συνταξιούχοι στις ευρωεκλογές. Φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα, αφού εγκρίνουν τη διακυβέρνηση ΝΔ- Ελιάς.