Ωφέλιμος για την καρδιά φαίνεται πως είναι ο γάμος, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιδημιολογική έρευνα, και μάλιστα η... θετι...
Ωφέλιμος για την καρδιά φαίνεται πως είναι ο γάμος, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιδημιολογική έρευνα, και μάλιστα η... θετική σχέση μεταξύ γάμου και μειωμένου καρδιαγγειακού κινδύνου είναι ακόμη πιο αισθητή πριν την ηλικία των 50 ετών
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Κάρλος Αλβιάρ του Ιατρικού Κέντρου Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 3,5 εκατ. ανθρώπους ηλικίας 21 έως 102 ετών, οι οποίοι κατά καιρούς είχαν υποβληθεί σε καρδιολογική εξέταση. Από αυτούς, το 69,1% ήταν παντρεμένοι, το 13% χήροι, το 8,3% ανύπαντροι και το 9% χωρισμένοι.
Απομονώνοντας άλλους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου (ηλικία, φύλο κ.α.), οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, η ανυπαρξία συντρόφου αποτελεί ξεχωριστό παράγοντα κινδύνου για την υγεία της καρδιάς.
«Τα ευρήματα αυτά δεν θα έπρεπε να ωθήσουν τους ανθρώπους κατ’ ανάγκη να παντρευτούν, είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σχετική απόφαση -αν κανείς θα ζήσει μαζί με κάποιον ή όχι- έχει σημαντικές επιπτώσεις για την καρδιαγγειακή υγεία του», δήλωσε ο Κάρλος Αλβιάρ.
Προηγούμενες μικρότερες μελέτες είχαν καταλήξει σε παρεμφερή συμπεράσματα, αλλά η νέα έρευνα είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη στο παρελθόν και, επιπλέον, μελέτησε ξεχωριστά την επίπτωση του γάμου σε τέσσερις διαφορετικές αγγειακές παθήσεις (στεφανιαία αρτηριακή νόσο, περιφερική αρτηριοπάθεια, αγγειακή εγκεφαλοπάθεια και ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής).
Αναλυτικότερα, οι παντρεμένοι έχουν κατά μέσο όρο 5% μικρότερη πιθανότητα, σε σχέση με τους ανύπαντρους, να εμφανίσουν οποιαδήποτε αγγειακή νόσο, καθώς επίσης 8% μικρότερη πιθανότητα για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, 9% για αγγειακή εγκεφαλοπάθεια και 19% για περιφερική αρτηριοπάθεια.
Οι πιθανότητες εμφάνισης στεφαναιαίας νόσου ήταν μεγαλύτερες για τους χήρους και τους χωρισμένους από ό,τι για τους ανύπαντρους, σε σχέση με τους παντρεμένους. Γενικότερα, οι χήροι έχουν κατά μέσο όρο 3% μεγαλύτερη πιθανότητα για οποιαδήποτε αγγειακή νόσο και 7% ειδικότερα για στεφανιαία.
Για άνδρες και γυναίκες κάτω των 50 ετών, η «προστασία» του γάμου είναι πιο ορατή, καθώς οι παντρεμένοι έχουν 12% μικρότερη πιθανότητα για οποιαδήποτε αγγειακή νόσο, έναντι 7% για τους παντρεμένους 51 έως 60 ετών και 4% για όσους είναι άνω των 60 ετών.
«Φυσικά δεν αποφέρουν όλοι οι γάμοι το ίδιο καρδιαγγειακό όφελος, όμως σε ένα γενικό δείγμα καλών και κακών γάμων, η θετική καρδιαγγειακή επίπτωση είναι εμφανής», δήλωσε ο Κάρλος Αλβιάρ.
Περαιτέρω έρευνες στο μέλλον θα φωτίσουν περισσότερο γιατί ο γάμος λειτουργεί θετικά για την καρδιά. Οι πιθανότερες αιτίες είναι ψυχολογικές (η μοναξιά επιβαρύνει την καρδιά) και κοινωνικοοικονομικές (οι παντρεμένοι έχουν γενικά υψηλότερο εισόδημα και συνεπώς καλύτερη ασφάλιση και περίθαλψη).
ΖΗΤΕΙΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ…….
ΑπάντησηΔιαγραφή( Στις 28/3/2014 το πρωί στο MEGA άκουσα τον Υπουργό κύριο Χατζηγάκη να λέει ότι οι φαρμακοποιοί κερδίζουν τριάντα τρία τοις εκατό επί των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και από προσωπική πείρα ξέρω ότι στα συνταγογραφούμενα κερδίζουν εικοσιπέντε τοις εκατό, μας κάνουν όμως χάρη στα πανάκριβα ( ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΕΙΤΖ ΚΛΠ) τα οποία τα είχαν πρώτα τα νοσοκομεία που δεν κέρδιζαν τίποτα, και ο ασθενής τα έπαιρνε χωρίς επιβάρυνση και κερδίζουν λιγότερα
Όμως αυτοί οι φαρμακοποιοί τεχνιέτως και με υπόγειες διασυνδέσεις με την Κεντρική Εξουσία, μπορεί και αμαρτωλές τα άρπαξαν από τα νοσοκομεία με την συμφωνία να έχουν μικρότερο κέρδος και που το διατυμπανίζουν, αλλά δεν μας λένε ότι πουλώντας ένα από αυτά κερδίζουν τόσα όσα θα κέρδιζαν από δέκα μη πανάκριβα φάρμακα.)
Έτσι μου δημιουργήθηκε η απορία, σε αυτόν τον τόπο που οι πολίτες του περνούν τόσο δύσκολα δεν υπάρχει ένας πρόεδρος δημοκρατίας, ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός κόμματος, ένας υπουργός ή μια υπουργίνα, ένας βουλευτής ή μια βουλευτίνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ένας δικαστής, ένας εισαγγελέας, ένας περιφερειάρχης ένας δήμαρχος, ένας δημοτικός σύμβουλος, , ένας πρόεδρος σωματείου, ένας συνδικαλιστής, ένας δημοσιογράφος ή μια δημοσιογράφος, ένας ή μια τέλος πάντων που να έχει την οποιαδήποτε εξουσία ή και υπεύθυνη από θέσεως επαφή με τα κοινά και να βροντοφωνάξει.
ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.!!!
Θα βρεθεί κάποιος? Μάλλον όχι……και ας βουλιάζουν τα ταμεία του κράτους, και ας βουλιάζουν τα ταμεία των ασφαλισμένων, και ας κόβονται συντάξεις, και ας μην έχει ο άλλος να φάει, και ας μην μπορεί να πάρει το φάρμακο του…
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΓΙΑΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΩΝ,
Έτσι το μόνο που μου μένει είναι εγώ να βροντοφωνάξω….
ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΙ ΦΕΛΛΟΙ!!!!