Όταν η υποχρεωτική στράτευση αποδεικνύεται μια κοπιαστική και εξίσου άσχημη παράσταση! Από «παράδοση» η θητεία στα ΗAWK ισοδυν...
Όταν η υποχρεωτική στράτευση αποδεικνύεται μια κοπιαστική και εξίσου άσχημη παράσταση!
Από «παράδοση» η θητεία στα ΗAWK ισοδυναμεί με μόνιμη εμπλοκή…
Ιστορίες παλιότερων αναφέρουν 20 και 30 μέρες μέχρι την πολυπόθητη έξοδο, και όλα αυτά σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα σπίτια των περισσότερων φαντάρων. Για εμάς που υπηρετούμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κομμάτι της θητείας μας κύλησε με διψήφιο νούμερο ημερών μέσα στο στρατόπεδο. Το τελευταίο διάστημα πάντως μετά από επανειλημμένες καταγγελίες με την είσοδο νέων σειρών η κατάσταση βελτιώθηκε αρκετά, με μικρές αποκλίσεις σε κάθε πυροβολαρχία (Αιγάλεω, Βαρνάβας, Κύμη, Καπανδρίτι, Ριτσώνα).
Αυτή η αλλαγή φαίνεται να μην αρέσει όμως σε υψηλόβαθμα στελέχη και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται απειλές… «ξεκουραστείτε τώρα με τα γκρουπάκια γιατί μετά θα πήξετε», «Μια χαρά δεν είναι το 10-1;, Τι το περάσατε εδώ πέρα, κολλέγιο;».
Στο μυαλό τους από ότι φαίνεται το πόσο τυπικό ως προς τις υποχρεώσεις του φαίνεται το στρατόπεδο, ισοδυναμεί με όλο και λιγότερους εξοδούχους! Η συνταγή τους απλή και δοκιμασμένη: αύξηση των υπηρεσιών έτσι ώστε να βγαίνουν όλο και λιγότεροι φαντάροι έξω. Είναι μια συνταγή που εφαρμόζεται πάρα πολλά χρόνια όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από παλιότερες καταγγελίες. Μοιάζει σαν η ίδια η μονάδα να ασκεί επιρροή σε κάθε διοικητή που εμφανίζεται. Αυτή η παρανοϊκή λογική που για να γίνονται αρεστοί στα μάτια των ανωτέρων τους πρέπει ο φαντάρος να πήζει μέσα στο στρατόπεδο πρέπει να σταματήσει! Λες και δεν φυλάσσονταν επαρκώς όλες οι πυροβολαρχίες μέχρι τώρα με αυτές τις υπηρεσίες, πρέπει να προσθέσουμε και άλλες, μόνο και μόνο για να δυσκολέψει η ζωή των φαντάρων. Η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο όταν σύμφωνα με τα δικά τους λόγια πάντα: «στην υπηρεσία ένα θέατρο παίζουμε, ας φροντίσουμε να το παίξουμε καλά».
Αύξηση των υπηρεσιών δηλαδή συνεπάγεται και άλλους κομπάρσους σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που ονομάζεται θητεία στον ελληνικό στρατό.
Αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους ότι αντιμετωπίζουν τις υπηρεσίες ως καψόνι κάτι που απαγορεύεται με σαφήνεια από τον στρατιωτικό κανονισμό. Σε ποιόν όμως να παραπονεθείς όταν ό ίδιος ο διοικητής στηρίζει και ενθαρρύνει αυτή την κατάσταση. Πρέπει το ίδιο το ΓΕΣ να παρέμβει και να δώσει λύση για να δοθεί τέλος σε ένα συνεχιζόμενο καψόνι που δεν εξυπηρετεί κανένα.
ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑΣ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos.blogspot.com
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα με Λαβρόβ και Ματβιένκο
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην υποστήριξή του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας ένα ταξίδι στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και άλλους αξιωματούχους.
Το ταξίδι του θα γίνει πριν τις Ευρωεκλογές, και συγκεκριμένα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ενώ εκτός από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναμένεται να έχει συναντήσεις και με βουλευτές, αλλά και με την πρόεδρο της Άνω Δούμας.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση Λαβρόφ-Τσίπρα, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο οι δυο τους τα είχαν μιλήσει στην Αθήνα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επισκεπτόταν την ελληνική πρωτεύουσα.
Κατά των κυρώσεων προς τη Ρωσία τάχθηκε όχι μόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο συμπρόεδρος του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι.
Τι «γυρεύει» ο Τσίπρας στη Μόσχα ;
Κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Μόσχα, θα συναντηθεί με τον Ρώσο ΥΠΕΞ. Αντίθετος με την πολιτική των κυρώσεων κατά της Μόσχας ο Α.Τσίπρας
Στη Μόσχα θα μεταβεί το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μια επίσκεψη που έρχεται σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία, δεδομένου του Ουκρανικού προβλήματος. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, πιθανώς με την πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο και άλλους Ρώσους αξιωματούχους.
Το ραντεβού Τσίπρα -Λαβρόφ στη ρωσική πρωτεύουσα εκκρεμούσε εδώ και καιρό, φαίνεται όμως ότι η Μόσχα προτιμά να γίνει η νέα συνάντηση σε μια περίοδο, ιδιαίτερα ζωτική για τα ρωσικά συμφέροντα.
Τσίπρας κατά Ε.Ε. για το Ουκρανικό
Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς πριν δύο μήνες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν, μιλώντας σε εκδήλωση της πολιτικής ομάδας της ευρωαριστεράς, είχε στηλιτεύσει τη στάση της Ε.Ε. στο ουκρανικό ζήτημα, λέγοντας:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ρίξει λάδι στη φωτιά με την επιβολή κυρώσεων, είναι η θέση του Α.Τσίπρα για την κρίση στην Ουκρανία
«Η έκρηξη της βίας τις τελευταίες ημέρες έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα του εμφύλιου σπαραγμού. Η εξέλιξη αυτή απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Η τυφλή βία δεν είναι λύση. Και είναι αδιανόητο εμμέσως να επικροτείται από τη πλευρά της ευρωπαϊκής ηγεσίας ως λύση... Το πολιτισμικό κεκτημένο της Ευρώπης είναι η δημοκρατία και η ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. Και ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει το μέλλον της Ουκρανίας είναι ο ουκρανικός λαός. Κυρίαρχα και δημοκρατικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ρίξει λάδι στη φωτιά με την επιβολή κυρώσεων, αλλά να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της βίας και στην ειρηνική και δημοκρατική διευθέτηση», είχε συστήσει στις 20 Φεβρουαρίου ο Αλ. Τσίπρας.
Η συνάντηση του Οκτωβρίου
Αντιθέτως, η συνάντηση που είχε τον περασμένο Οκτώβριο με τον Σ. Λαβρόφ, είχε πιο πολύ ελληνικό «χρώμα», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να περιγράφει τη δραματική, όπως την είχε χαρακτηρίσει, κοινωνική κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός. Ενώ παρέθεσε τις θέσεις του για τα βαθιά και δομικά προβλήματα της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωπαϊκής αριστεράς για την έξοδο από την κρίση.
Την αξιοποίηση των τεραστίων δυνατοτήτων που ανοίγονται στη συνεργασία των δύο λαών και των δύο χωρών, είχε προτείνει από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, με τις δυο πλευρές να ανταλλάσσουν τότε σκέψεις γύρω από τα θέματα συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.