GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ορίστε τα αποτελέσματα των μνημονίων - 2 στους 10 Έλληνες (τουλάχιστον) είναι φτωχός!

Μία έκθεση από την Τράπεζα της Ελλάδος ήταν αρκετοί για να μας δείξει με νούμερα αυτό που ζούμε όλοι μας καθημερινά, πέρα από τις......


Μία έκθεση από την Τράπεζα της Ελλάδος ήταν αρκετοί για να μας δείξει με νούμερα αυτό που ζούμε όλοι μας καθημερινά, πέρα από τις...
κοροϊδίες των "αρχόντων" για τα πλεονάσματα και τα πετρέλαια!

Σύμφωνα λοιπόν με το "Έθνος", στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος περιέχεται ειδικό κεφάλαιο για τη φτώχεια στην Ελλάδα, στο οποίο σημειώνεται πως κάτω από το όριο της φτώχειας βρίσκεται το 23,1% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 2.535.700 άτομα ή 914.873 νοικοκυριά. Μάλιστα το 50% των φτωχών έχουν εισόδημα χαμηλότερο από 4.000 ευρώ τον χρόνο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με στοιχεία του 2012, σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκονται 3.795.100 άτομα ή το 34,6% του συνολικού πληθυσμού. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε, με εξαίρεση τη Βουλγαρία (49,3%), τη Ρουμανία (41,7%) και τη Λετονία (36,6%). Διατυπώνεται δε η εκτίμηση πως από το 2010 έως το 2012 σχεδόν διπλασιάστηκαν οι διαστάσεις της φτώχειας σε απόλυτους όρους.

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Πως από την στιγμή που μπήκαμε στον φαύλο κύκλο των μνημονίων, όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο αλλά αντιθέτως όλα πάνε προς τα κάτω! Αφού θέλαμε λοιπόν να είμαστε Ευρω-(πέοι), φτάσαμε στο σημείο σε απόλυτους αριθμούς φτώχειας να μας ξεπερνάει μόνο η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Λετονία!
Πιο αναλυτικά, ο πληθυσμός που ζει σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες συνολικά τον χρόνο ανέρχεται σε 1.010.900 άτομα ή σε 16,1% του πληθυσμού ηλικίας 18-59 ετών, ενώ το 2011 και το 2010 ήταν 837.300 και 544.800 άτομα αντίστοιχα.

Ωστόσο να επισημάνουμε πως τα τελευταία έτη στην Ελλάδα η φτώχεια φαίνεται να μετατοπίζεται ταχύτατα από την ομάδα των ηλικιωμένων προς την ομάδα των νεότερων ζευγαριών με παιδιά, αλλά και προς τους νέους εργαζομένους και κυρίως τους ανέργους.

Εκτιμήσεις

Εκτιμάται δε ότι το τρέχον έτος οι αποδοχές θα περιοριστούν περαιτέρω κατά 1,5% μετά τη συρρίκνωσή τους κατά 6,6% το 2012 και 7,4% πέρυσι.
Από την εξέταση των δεικτών για τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης παρατηρείται σημαντική αύξηση της «υλικής στέρησης» βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, επιβάρυνση από τις δαπάνες στέγασης, αδυναμία πληρωμής υφιστάμενων δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, χαμηλή/υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής).
Για παράδειγμα, το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να στερείται τουλάχιστον τέσσερις από τις εννέα συνολικά διαστάσεις της «υλικής στέρησης» ανέρχεται σε 19,5% το 2012, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 15,2% το 2011 και 11,6% το 2010.

Επιπλέον η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών δεν αφορά μόνο τον φτωχό πληθυσμό, αλλά και σημαντικό μέρος του μη φτωχού πληθυσμού.
psifiakoohiro.com

1 σχόλιο

  1. Γελάει ο κόσμος με τα στημένα γκάλοπ των διαπλεκομένων, τα στημένα υβριδικά ποταμίσια κόμματα του παλαιοκομματικού συστήματος, με τους διπλούς- τριπλούς υποψηφίους ( έναν επίσημο, ένα ψευτοανεξάρτητο )των κομμάτων της συμφοράς ΝΔ-ΕΛΙΑΠΑΣΟΚ, τη προσπάθεια να φεσώσουν στους Έλληνες ξανά δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ του σάπιου κατεστημένου και των πολιτικών τζακιών που μας χρεοκόπησαν.

    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. ΜΑΥΡΟ στη κάλπη, σε κάθε κάλπη, στη ΝΔ, ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ,ΛΑΟΣ και ΠΟΤΑΜΙ ( διαπλεκόμενο ). Μόνο έτσι θα λυτρωθούμε τον Μάιο. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να γκρεμίσουμε τα σάπια πολιτικά τζάκια και τους παρατρεχάμενους και τα κομματόσκυλα. Καμία ψήφος σε υποψηφίους που προέρχονται από ΝΔ, ΕΛΙΑΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και ποτάμι... Θα σας πάρει το λαϊκό ποτάμι οργής, καρεκλοκένταυροι της εξουσίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *