GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόση καφεΐνη είναι θανατηφόρα;

Η καφεΐνη όντως μπορεί να αποβεί μοιραία. Αλλά, όπως πολύ σωστά υποθέτετε, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε περιπτώσεις υπερκατανάλωσης. Α...

Η καφεΐνη όντως μπορεί να αποβεί μοιραία. Αλλά, όπως πολύ σωστά υποθέτετε, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε περιπτώσεις υπερκατανάλωσης.

Αν και έχουν υπάρξει κατά καιρούς θάνατοι από υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η απάντηση στην ερώτηση «πόση καφεΐνη είναι θανατηφόρα;», εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η αντίδραση του οργανισμού, ο εθισμός της κατανάλωσης, η υγεία του ατόμου κ.λπ

Έτσι, ενώ η ακριβής δόση είναι σχεδόν αδύνατο να δοθεί ως έγκυρη και απόλυτη απάντηση, αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι η υψηλότερη δόση καφεΐνης, που έχει καταναλώσει ποτέ άτομο και επέζησε ήταν 100 γραμμάρια.

Αν αυτό σας ακούγεται λίγο, σκεφτείτε ότι με 100 γραμμάρια μπορείτε να φτιάξετε περίπου 1.200 φλιτζάνια καφέ!

Για να αντιληφθούμε πώς ακριβώς η καφεΐνη μπορεί να είναι θανατηφόρα για ένα άτομο, πρέπει να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα, όταν λαμβάνει υψηλές δόσεις καφεΐνης.

Η καφεΐνη είναι μία από τις πολλές φυσικές ουσίες, γνωστές ως ξανθίνες, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι διεγερτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος. Σύμφωνα με μελέτες, ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει τουλάχιστον 200 mg ανά ημέρα (Προσοχή: εδώ μιλάμε για χιλιογραμμάρια και όχι γραμμάρια που αναφέρθηκε στο προηγούμενο παράδειγμα).

Σε χαμηλές δόσεις, η καφεΐνη μπορεί να έχει πολλά οφέλη, βοηθώντας σε συνθήκες όπως η διαχείριση του πόνου, η κατακράτηση υγρών, η εγρήγορση του εγκεφάλου και η γενική αίσθηση της ευημερίας.

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση άλλων προϊόντων, ενώ σε μία λογική δόση η κατανάλωσή της μπορεί να είναι ευεργετική για τον οργανισμό, η υπερκατανάλωσή της μπορεί να αποβεί μοιραία.

Το διαβάσαμε στο click@life

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *